Kultury serowe 

  • Kultura serowa LACTOFERM na 1L

    Kultura bakterii - zakwasza mleko do przygotowania serów, masła. Jeden litr kultury-matki wystarczy na zakwaszenie 100L mleka. Kultura-matka może zostać podzielona mniejsze porcje, np. 10ml i zamrożona w celu późniejszego użycia.

    20,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Kultura serowa na 100L

    Kultura bakterii - zakwasza mleko do przygotowania serów, masła. Jeden litr kultury-matki wystarczy na zakwaszenie 100L mleka. Kultura-matka może zostać podzielona mniejsze porcje, np. 10ml i zamrożona w celu późniejszego użycia.

    49,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Twaróg VIVO kultury mleczne

    Nieocenionym atutem twarogu jest wysoka zawartość pełnowartościowego białka i minerałów, niezbędnych zarówno w trakcie wzrostu (dzieci, ciąża), jak i w postaci codziennej diety czy jako uzupełnienie niedoborów (sport, seniorzy). Dzięki zawartości białka i minerałów takich jak wapń i fosfor, sprzyja wzrostowi i rozwojowi szkieletu, mięśni oraz innych tkanek.

    18,00 zł Dostępny
  • Kultury bakteryjne do sera typu gouda

    Co łączy mleko z dziurkami w serze? Między innymi pewne, by tak rzec, kulturalne bakterie. To właśnie kultury bakteryjne nadają powstającemu serowi ciekawy smak, np. delikatny, słodkawo-maślany, a także są odpowiedzialne za strukturę sera oraz tworzenie się w nim dziurek.

    27,00 zł Dostępny
  • Kultury bakteryjne do sera typu feta

    Co łączy mleko z dziurkami w serze? Między innymi pewne, by tak rzec, kulturalne bakterie. To właśnie kultury bakteryjne nadają powstającemu serowi ciekawy smak, np. delikatny, słodkawo-maślany, a także są odpowiedzialne za strukturę sera oraz tworzenie się w nim dziurek.

    37,00 zł Dostępny