Kultury serowe 

na stronę
  • Twaróg VIVO kultury mleczne

    Nieocenionym atutem twarogu jest wysoka zawartość pełnowartościowego białka i minerałów, niezbędnych zarówno w trakcie wzrostu (dzieci, ciąża), jak i w postaci codziennej diety czy jako uzupełnienie niedoborów (sport, seniorzy). Dzięki zawartości białka i minerałów takich jak wapń i fosfor, sprzyja wzrostowi i rozwojowi szkieletu, mięśni oraz innych tkanek.

    17,99 zł
  • Kultury bakteryjne do sera typu gouda

    Co łączy mleko z dziurkami w serze? Między innymi pewne, by tak rzec, kulturalne bakterie. To właśnie kultury bakteryjne nadają powstającemu serowi ciekawy smak, np. delikatny, słodkawo-maślany, a także są odpowiedzialne za strukturę sera oraz tworzenie się w nim dziurek.

    27,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Kultury bakteryjne do sera typu feta

    Co łączy mleko z dziurkami w serze? Między innymi pewne, by tak rzec, kulturalne bakterie. To właśnie kultury bakteryjne nadają powstającemu serowi ciekawy smak, np. delikatny, słodkawo-maślany, a także są odpowiedzialne za strukturę sera oraz tworzenie się w nim dziurek.

    37,00 zł
  • Kultury bakteryjne do sera Stracchino

    Kultury bakterii do Stracchino, włoskiego sera typu Gorgonzola.

    19,90 zł
  • Kultury bakteryjne do sera Mozzarella

    Kultury bakterii do wyrobu jednego z najsłynniejszych włoskich serów - Mozarrelli. Niezastąpionej do sałatek czy pizzy. Przepis na ser w opisie produktu.

    19,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Kultury bakteryjne do sera Caciotta

    Kultury startowe do włoskiego sera typu Caciotta. Jest to jeden z najprostszych w przygotowaniu serów twardych. Nie wymaga prasy.

    19,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Kultury bakteryjne do sera Stagionati

    Kultury bakterii do wyrobu sera Stagionato. Popularny we Włoszech ser półtwardy z mleka owczego. Posiada wyrazisty ostry smak, często z nutą orzechów. Przepis na ser w opisie produktu.

    19,90 zł
  • Kultury bakteryjne do sera Ricotta

    Starter do wyrobu sera Ricotta. Bardzo deliktatnego, śmietankowego twarożku, który niemal rozpływa się w ustach. Doskonały na słodko, jak i wytrawnie. Przepis na ser w opisie produktu.

    19,90 zł
  • Kultury bakteryjne do sera Brie

    Kultury bakterii do produkcji sera Brie, wyrazistego w smaku, miękkiego sera pleśniowego. Przepis na ser w opisie produktu.

    19,90 zł Oczekiwanie na dostawę