Drożdże piwowarskie płynne i suche

Drożdże 

na stronę
  • Wyeast 1007 German Ale

    Szeroki zakres temperatur wpływa na styl gotowego piwa. Przeprowadzenie fermentacji w niższych temperaturach (zimna fermentacja) nadaje się do wyrobu piw typu lager. Wyższe temperatury powodują powstawanie delikatnych nut owocowych.

    36,90 zł Produkt na magazynie
  • Wyeast 2000 Budvar Lager

    Drożdże dolnej fermentacji, płynne. Pozwalają wytworzyć piwo wytrawne o słodowym profilu z delikatną nutką owocową i wyczuwalnym chmielowym aromacie.

    36,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP002 English Ale

    Klasyczny szczep drożdży górnej fermentacji wyselekcjonowany z jednego z największych browarów w Anglii, dla klasycznych angielskich stylów. Nie przefermentowuje głęboko pozostawiając pochodzące ze słodów nuty słodyczy . Po zakończeniu fermentacji piwa są bardzo klarowne.

    36,90 zł Produkt na magazynie
  • White Labs WLP800 Pilsner Lager

    Klasyczny szczep drożdży wywodzący się z Czech. Idealny do klasycznych piw jasnych dolnej fermentacji o słodowym charakterze.

    36,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • BAVARIAN WHEAT M20 Mangrove Jack's

    Drożdże suche dedykowane do piw typu  Hefeweizen, Kristal Weizen, Dunkel Wezien, Witbier. Nadają charakterystyczne aromaty bananowe oraz eksponują słodową treściwość.

    11,00 zł Produkt na magazynie
  • Wyeast 1203 Burton IPA Blend

    Drożdże do klasycznych piw angielskich. Profil estrowy moderowany wysokością tempertury, w niższym zakresie czysty, w wyższym bardziej estrowy. Piwa deliktanie owocowe z wyczuwalną słodowością. Drożdże o wysokiej flokulacji, idelnie nadają się do leżakowania piwa w kegach. Polecane do piw w stylu: Traditional and Historical English IPA, English Pale Ale, Robust Porter, Foreign Stouts

    35,90 zł Produkt na magazynie
  • Mauribrew Draught

    Uniwersalny szczep drożdży górnej fermentacji. W górnym zakresie temperaturowym w mocniejszych piwach eksponują nuty owocowe, w dolnym zakresie fermentacji dają piwa o niskiej zawartości estrów, eksponując chmielowy, słodowy charakter piwa. Niska produkcja diacetylu podczas fermentacji.

    9,50 zł Produkt na magazynie
  • Wyeast 3655 Belgian Schelde Ale™

    Sczep pochodzący z Antwerpii w Belgii. Produkuje piwa bogate w klasyczne belgijskie aromaty (nuty przyprawowo-goździkowe) zachowując przy tym pełnię słodowej podstawy piwa. Polecane do  Belgian Pale Ale, Belgian Specialty Ale, Belgian Dubbel and Tripel, Belgian Strong Golden and Dark Ales, Belgian Blonde Ale, Flanders

    36,90 zł Produkt na magazynie
  • Wyeast 3191-PC Berliner Weisse Blend™

    Mieszanka drożdży brettanomyces i bakterii lactobacillus do produkcji piw kwaśnych. Szczep drożdży nadaje złożonego, ziemistego posmaku.  Bakterie kwasu mlekowego  nadają piwu kwaśnego smaku. Do pełnego ułożenia piwo potrzebuje opd 3 do 6 miesięcy leżakowania w butelce. Zaleca się możliwie niski poziom chmielenia.

    36,90 zł Produkt na magazynie
  • Farmhouse Sour Ale THE YEAST BAY

    Mieszanka szczepów Saccharomyces i kultur Lactobacillus. Dedykowane dla piw  typu Saison z bardziej kwaskowym profilem.

    46,00 zł Dostępny