Słody z pięciu krajów piwa: Słody Niemieckie Bestmalz, Słody Angielskie Thomas Fawcett & Sons, Słody Czeskie Klepiskowe Bernard, Słody Polskie DMGP Strzegom, Słody Belgijskie Castlemalting. Słód jest jednym z podstawowych surowców do wyrobu piwa domowego.

Większe ilości 

na stronę
  • Słód Pilzneński 25 kg Strzegom

    Podstawowy słód do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%

    76,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Pilzneński 25 kg Niemcy

    Podstawowy słód do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%. Wysoka ekstraktywność, niska zawartość białka, wysoka siła enzymatyczna.

    109,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Monachijski 25 kg Strzegom

    Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i aromacie.

    79,90 zł Produkt na magazynie
  • Słód Pale Ale 25 kg Belgia

    Belgijski Pale Ale nadaje brzeczce złotego koloru i głębokiego smaku słodowego. Często używany w połączeniu ze słodem pilzneńskim w celu nadania głębszego smaku słodowego oraz  wzmocnienia barwy piwa.  Używany do produkcji wszelkiego rodzaju piw pale ale, bitter, amber.

    129,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Pale Ale 25 kg Niemcy

    Podstawowy słód do wyrobu piw górnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%. Wysoka ekstraktywność.

    129,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Pale Ale 25 kg Strzegom

    Słód Pale Ale nadaje brzeczce złotego koloru i głębokiego smaku słodowego. Często używany w połączeniu ze słodem pilzneńskim w celu nadania głębszego smaku słodowego oraz  wzmocnienia barwy piwa.

    76,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Pilzneński 25 kg Belgia

    Podstawowy słód do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%. Słód wyprodukowany z najlepszych odmian jęczmienia jarego dwurzędowego. Słód doskonale nadaje się do zacierania metodą infuzyjną.

    99,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Monachijski Typ2 25 kg Strzegom

    Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i aromacie.

    79,90 zł Produkt na magazynie
  • Słód Karmelowy Jasny 30EBC 25 kg

    Polski słód karmelowy do piw górnej fermentacji, nadaje piwu karmelowy posmak oraz wpływa na wytwarzanie trwałej piany.

    99,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Karmelowy czerwony 25 kg

    Słód karmelowy, używany do produkcji piw górnej fermentacji. Nadaje piwu bogaty, karmelowy smak i aromat z nutami toffee, wpływa na barwę gotowego piwa od lekko bursztynowej do czerwonej oraz wpływa na wytwarzanie trwałej piany.

    99,00 zł Oczekiwanie na dostawę