Książki 

na stronę
  • American Sour Beers

    Kompendium wiedzy dla wszystkich zainteresowanych warzeniem piw kwaśnych oraz z użyciem dzikich drożdży. Wskazówki dotyczące surowców, specyfiki drożdży, metod zakwaszania piwa przegląd najpopularniejszych styli.  Gotowe receptury.

    99,00 zł Dostępny
  • Designing great beers

    Designing Great Beers to hit piwowarów domowych! Chcesz tworzyć własne receptury piw? Dowiedz się od czego zacząć!

    109,00 zł Produkt na magazynie
  • Domowe warzenie piwa

    Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo.

    30,00 zł Produkt na magazynie
  • Brewing Better Beer: Master Lessons for Advanced Homebrewers

    Brewing Better Beer to szerokie spojrzenie na najważniejsze aspekty domowego piwowarstwa. Autor przekazuje wiele wskazówek pozwalających rozwinąć swój warsztat, by warzyć piwa doskonałe. Gordon Strong jest jedynym w historii trzykrotnym zwycięzcą prestiżowego konkursu Ninkasi Award.

    89,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Malt - A Practical Guide from Field to Brewhouse

    Kompleksowy podręcznik dotyczący słodu, od uprawy jęczmienia na polu do zacierania w browarze. Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania o specyfikę działania enzymów, reakcję Maillarda, jak prowadzić zacieranie by uzyskać pożądane efekty oraz opis poszczególnych typów słodu. Jest to jedna z tych pozycji, które warto przeczytać jeśli chcesz podnieść swój piwowarski warsztat o kilka szczebli wyżej.

    99,00 zł Dostępny
  • Hops - For The Love of Hops

    Stan Hieronymus "For the love of hops" - Jedna z trzech części wydawnictwa "Brewing Elements Series" poświęcona chmielowi. Dowiemy się z niej co odpowiada za poszczególne właściwości tej rośliny, autor analizuje jej skład, sposób uprawy i przetwarzania. Opisuje sposoby chmielenia pozwalające wycisnąć z niej co najlepsze w procesie przygotowania piwa.

    99,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Water - A Comprehensive Guide for Brewers

    John Palmer and Colin Kaminski "Water. A comprehensive Guide for Brewers" Dogłębna analiza roli głównego składnika piwa - wody. Jakie elementy składu wody są istotne dla bogatych smaków słodu w piwie czy wyeksponowania chmielowego aromatu.

    89,00 zł Dostępny
  • Yeast - The Practical Guide to Beer Fermentation

    Chris White with Jamil Zainasheff "Yeast . The practical Guide to Beer Fermentation. " Jeśli już wiesz jak wielkie znaczenie dla jakości piwa ma właściwa fermentacja - lektura tej książki to rzecz oczywista. Dokładna analiza szczepów i budowy drożdży, warunków sprzyjących właściwej ich pracy, smaków pożądanych i niepożądanych powstających w trakcie fermentacji.

    99,00 zł Dostępny
  • Brewing British-Style Beers

    Ponad sto receptur na domowe wersje komercyjnych piw znanych z angielskich pubów i sklepów. Znajdziemy tu przepisy na mildy, bittery, stouty, klasyczne "brown ale".

    69,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Evaluating Beer

    "Evaluating Beer" Pozycja obowiązkowa dla piwnych sensoryków i wszystkich , którzy chcieliby nauczyć się rozróżniać, nazywać i rozumieć pochodzenie poszczególnych smaków w piwie. Dzięki tej książce dowiesz się za co dla smaku piwa odpowiadają estry, fenole czy diacetyl.

    99,00 zł Oczekiwanie na dostawę