Książki 

na stronę
  • American Sour Beers

    Kompendium wiedzy dla wszystkich zainteresowanych warzeniem piw kwaśnych oraz z użyciem dzikich drożdży. Wskazówki dotyczące surowców, specyfiki drożdży, metod zakwaszania piwa przegląd najpopularniejszych styli.  Gotowe receptury.

    99,00 zł Dostępny
  • Designing great beers

    Designing Great Beers to hit piwowarów domowych! Chcesz tworzyć własne receptury piw? Dowiedz się od czego zacząć!

    109,00 zł Produkt na magazynie
  • Wild brews

    Obowiązkowa pozycja dla entuzjastów belgijskich piw spontanicznej fermentacji. Opisana historia klasycznych styli takich jak: lambik, red flanders ale, brown flanders. Przedstawione techniki zacierania,  fermentacji piwa z użyciem brettanomyces, lactobacillus, pediococcus oraz leżakowania w beczkach i butelkach. 

    99,00 zł
  • Farmhouse Ales

    Farmhouse ales - czyli wiejskie piwa zagrodowe - to style wywodzące się z Belgii, inspirujące mocno współczesne, rzemieślnicze  browary i piwowarów domowych. Niniejsza książka opisuje dokładnie historię i ewolucję sztandarowych piw w tym stylu. Zawiera wiele praktycznych wskazówek dotyczących surowców, warzenia i fermentacji oraz gotowe receptury.

    99,00 zł
  • Domowe warzenie piwa

    Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo.

    30,00 zł Produkt na magazynie
  • Brew Like a Monk

    Odkryj tajniki piw belgijskich.

    89,00 zł Produkt na magazynie
  • Brewing Better Beer: Master Lessons for Advanced Homebrewers

    Brewing Better Beer to szerokie spojrzenie na najważniejsze aspekty domowego piwowarstwa. Autor przekazuje wiele wskazówek pozwalających rozwinąć swój warsztat, by warzyć piwa doskonałe. Gordon Strong jest jedynym w historii trzykrotnym zwycięzcą prestiżowego konkursu Ninkasi Award.

    89,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Malt - A Practical Guide from Field to Brewhouse

    Kompleksowy podręcznik dotyczący słodu, od uprawy jęczmienia na polu do zacierania w browarze. Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania o specyfikę działania enzymów, reakcję Maillarda, jak prowadzić zacieranie by uzyskać pożądane efekty oraz opis poszczególnych typów słodu. Jest to jedna z tych pozycji, które warto przeczytać jeśli chcesz podnieść swój piwowarski warsztat o kilka szczebli wyżej.

    99,00 zł Dostępny
  • Hops - For The Love of Hops

    Stan Hieronymus "For the love of hops" - Jedna z trzech części wydawnictwa "Brewing Elements Series" poświęcona chmielowi. Dowiemy się z niej co odpowiada za poszczególne właściwości tej rośliny, autor analizuje jej skład, sposób uprawy i przetwarzania. Opisuje sposoby chmielenia pozwalające wycisnąć z niej co najlepsze w procesie przygotowania piwa.

    99,00 zł Dostępny
  • Water - A Comprehensive Guide for Brewers

    John Palmer and Colin Kaminski "Water. A comprehensive Guide for Brewers" Dogłębna analiza roli głównego składnika piwa - wody. Jakie elementy składu wody są istotne dla bogatych smaków słodu w piwie czy wyeksponowania chmielowego aromatu.

    89,00 zł Dostępny