Słody z pięciu krajów piwa: Słody Niemieckie Bestmalz, Słody Angielskie Thomas Fawcett & Sons, Słody Czeskie Klepiskowe Bernard, Słody Polskie DMGP Strzegom, Słody Belgijskie Castlemalting. Słód jest jednym z podstawowych surowców do wyrobu piwa domowego.

BELGIA 

na stronę
  • Słód Pilzneński 1 kg Belgia

    Podstawowy słód do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%. Słód wyprodukowany z najlepszych odmian jęczmienia jarego dwurzędowego. Słód doskonale nadaje się do zacierania metodą infuzyjną.

    5,50 zł Produkt na magazynie
  • Słód Pilzneński 5 kg Belgia

    Podstawowy słód do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%. Słód wyprodukowany z najlepszych odmian jęczmienia jarego dwurzędowego. Słód doskonale nadaje się do zacierania metodą infuzyjną.

    25,50 zł Produkt na magazynie
  • Słód Pilzneński 25 kg Belgia

    Podstawowy słód do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%. Słód wyprodukowany z najlepszych odmian jęczmienia jarego dwurzędowego. Słód doskonale nadaje się do zacierania metodą infuzyjną.

    99,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Słód Pilzneński 6-rzędowy 1 kg Belgia

    Najjaśniejszy słód spośród belgijskich słodów podstawowych, słód pilzneński 6-rzędowy, produkowany z doskonałych odmian jęczmienia ozimego. Ten podstawowy słód może być składnikiem każdego rodzaju piwa, posiada odpowiednią siłę enzymatyczą, która pozwala używać go do 100% zasypu.

    5,50 zł Produkt na magazynie
  • Słód Pilzneński 6-rzędowy 5 kg Belgia

    Najjaśniejszy słód spośród belgijskich słodów podstawowych, słód pilzneński 6-rzędowy, produkowany z doskonałych odmian jęczmienia ozimego. Ten podstawowy słód może być składnikiem każdego rodzaju piwa, posiada odpowiednią siłę enzymatyczą, która pozwala używać go do 100% zasypu.

    25,50 zł Produkt na magazynie
  • Słód Monachijski 15 EBC 1 kg Belgia

    Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i aromacie.

    6,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Monachijski 15 EBC 5 kg Belgia

    Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.

    27,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Monachijski 25 EBC 1 kg Belgia

    Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.

    6,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Monachijski 25 EBC 5 kg Belgia

    Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.

    27,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Pale Ale 1 kg Belgia

    Belgijski Pale Ale nadaje brzeczce złotego koloru i głębokiego smaku słodowego. Często używany w połączeniu ze słodem pilzneńskim w celu nadania głębszego smaku słodowego oraz  wzmocnienia barwy piwa.  Używany do produkcji wszelkiego rodzaju piw pale ale, bitter, amber.

    6,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Pale Ale 5 kg Belgia

    Belgijski Pale Ale nadaje brzeczce złotego koloru i głębokiego smaku słodowego. Często używany w połączeniu ze słodem pilzneńskim w celu nadania głębszego smaku słodowego oraz  wzmocnienia barwy piwa.  Używany do produkcji wszelkiego rodzaju piw pale ale, bitter, amber.

    27,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Wiedeński 1 kg Belgia

    Belgijski słód wiedeński palony w temperaturze 85 - 90 st C. Używany do piw jasnych w zasypie 100%, piwa typu pilsner 10 - 30%, do piw bursztynowych 60 - 90%, do piw ciemnych 70 - 80%.

    6,00 zł Produkt na magazynie