LITERATURA 

na stronę
  • Domowe warzenie piwa

    Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo.

    30,00 zł Produkt na magazynie
  • Polska mapa piwa i browarów

    Na mapie znajdziecie: - wszystkie browary w Polsce z opisem i zdjęciami, style piwa, które warto poznać, szkło do piwa, piwne ciekawostki, piwne mity, przybliżenie procesu warzenia piwa i wiele więcej!

    10,00 zł Produkt na magazynie
  • American Sour Beers

    Kompendium wiedzy dla wszystkich zainteresowanych warzeniem piw kwaśnych oraz z użyciem dzikich drożdży. Wskazówki dotyczące surowców, specyfiki drożdży, metod zakwaszania piwa przegląd najpopularniejszych styli.  Gotowe receptury.

    99,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Designing great beers

    Designing Great Beers to hit piwowarów domowych! Chcesz tworzyć własne receptury piw? Dowiedz się od czego zacząć!

    109,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Hops - For The Love of Hops

    Stan Hieronymus "For the love of hops" - Jedna z trzech części wydawnictwa "Brewing Elements Series" poświęcona chmielowi. Dowiemy się z niej co odpowiada za poszczególne właściwości tej rośliny, autor analizuje jej skład, sposób uprawy i przetwarzania. Opisuje sposoby chmielenia pozwalające wycisnąć z niej co najlepsze w procesie przygotowania piwa.

    99,00 zł Dostępny
  • PIWOWAR NR24

    W tym numerze m.in.: New England IPA, Norweskie piwa wiejskie, "O estrach i nie tylko", wszystko o porterze angielskim

    10,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Water - A Comprehensive Guide for Brewers

    John Palmer and Colin Kaminski "Water. A comprehensive Guide for Brewers" Dogłębna analiza roli głównego składnika piwa - wody. Jakie elementy składu wody są istotne dla bogatych smaków słodu w piwie czy wyeksponowania chmielowego aromatu.

    89,00 zł Dostępny
  • PIWOWAR NR23

    W tym numerze m.in.: druga część artykułu o IBU, charakterystyka "Grodziskiego", opis zastosowania bakterii Pediococcus

    10,00 zł Produkt na magazynie
  • Yeast - The Practical Guide to Beer Fermentation

    Chris White with Jamil Zainasheff "Yeast . The practical Guide to Beer Fermentation. " Jeśli już wiesz jak wielkie znaczenie dla jakości piwa ma właściwa fermentacja - lektura tej książki to rzecz oczywista. Dokładna analiza szczepów i budowy drożdży, warunków sprzyjących właściwej ich pracy, smaków pożądanych i niepożądanych powstających w trakcie fermentacji.

    99,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • PIWOWAR NR22

    W tym numerze m.in.: Biere de Brut - temat numeru, odkrywanie piwnej Estonii, zrób to sam - drugie życie petainera, mieszanie piw kwaśnych w browarze domowym, Zdrowa fermentacja - cz. 2, Zostań cydrownikiem, Piwa kwaśne - lactobacillus, cz. 2

    10,00 zł Produkt na magazynie