LITERATURA 

na stronę
  • Designing great beers

    Designing Great Beers to hit piwowarów domowych! Chcesz tworzyć własne receptury piw? Dowiedz się od czego zacząć!

    109,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • 250 CLASSIC CLONE RECIPES

    250 RECEPTUR PIW Z CAŁEGO ŚWIATA, PONAD 100 STRON, WIĘKSZOŚĆ SUROWCÓW ZNAJDZIESZ W SKLEPIE TWÓJ BROWAR! Czasopismo w języku angielskim

    55,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Domowe warzenie piwa

    Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo.

    30,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Brew Like a Monk

    Odkryj tajniki piw belgijskich.

    89,00 zł Produkt na magazynie
  • Yeast - The Practical Guide to Beer Fermentation

    Chris White with Jamil Zainasheff "Yeast . The practical Guide to Beer Fermentation. " Jeśli już wiesz jak wielkie znaczenie dla jakości piwa ma właściwa fermentacja - lektura tej książki to rzecz oczywista. Dokładna analiza szczepów i budowy drożdży, warunków sprzyjących właściwej ich pracy, smaków pożądanych i niepożądanych powstających w trakcie fermentacji.

    99,00 zł
  • Hops - For The Love of Hops

    Stan Hieronymus "For the love of hops" - Jedna z trzech części wydawnictwa "Brewing Elements Series" poświęcona chmielowi. Dowiemy się z niej co odpowiada za poszczególne właściwości tej rośliny, autor analizuje jej skład, sposób uprawy i przetwarzania. Opisuje sposoby chmielenia pozwalające wycisnąć z niej co najlepsze w procesie przygotowania piwa.

    99,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Water - A Comprehensive Guide for Brewers

    John Palmer and Colin Kaminski "Water. A comprehensive Guide for Brewers" Dogłębna analiza roli głównego składnika piwa - wody. Jakie elementy składu wody są istotne dla bogatych smaków słodu w piwie czy wyeksponowania chmielowego aromatu.

    99,00 zł
  • Domowy wyrób serów. Wyd. 3

    Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą, można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym.

    30,00 zł
  • Domowy wyrób win i miodów pitnych. Wyd. 2

    Wyrób win z owoców, warzyw, kwiatów, ziaren, miodu i ziół to hobby z tradycjami, które właśnie przeżywa swój renesans. Produkcja trunków z tych oryginalnych składników jeszcze nigdy nie była tak prosta!

    30,00 zł
  • Domowe alkohole. Wyd. 2

    Odkryj liczne zalety przygotowywanych w domu napojów alkoholowych – unikatowych, aromatycznych, niedrogich i zadziwiająco łatwych do zrobienia!

    39,00 zł