Drożdże 

na stronę
  • KOJI-KIN 10g Kultura do Sake

    Kultura Aspergillus oryzae, niezbędna do wyrobu Sake, 10g saszetka wystarcza na 6kg ryżu czyli ok 22L Sake

    59,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Drożdże Vintner's Harvest AW4

    Szczep drożdży produkujący aromatyczne wina, idelny do Gewurztraminer, Sauvignon i Semillon. Drożdże pracują w temp. 14-30°C, produkują glicerol w ilości niskiej do średniej, tolerancja na alkohol do 14,5%ABV pod warunkiemprowadzenia fermentacji w temp. 20-25°C i pH wyższym od 3.0

    5,90 zł Dostępny
  • Drożdże Vintner's Harvest BV7

    Drożdże suche idealne do win białych, produkują dobrze zbalansowane aromaty. Niski poziom alkoholi wyższych, estrów, glicerolu.

    5,90 zł Dostępny
  • Drożdże Vintner's Harvest CR51

    Szczep drożdży idealny do win czerwonych, cierpkich, młodych w stylu Beaujolais, Valpolicella.

    5,90 zł Dostępny
  • Drożdże Vintner's Harvest CL23

    Szczep drożdży Saccharomyces Bayanus idealny do wytrawnych win białych, win musujących. Wysoka tolerancja na alkohol do 18%. Neutralne w produkcji aromatu.

    5,90 zł Dostępny
  • Drożdże Vintner's Harvest CY17

    Szczep drożdży idealny do słodkich win białych, deserowych win, z winogron. Produkują wysoki poziom aromatów owocowych oraz glicerolu - podnosząc poziom słodyczy. Drożdże pracują powoli od 21 dni dla win stołowych do 35 dni dla win deserowych. Tolerancja na alkohol do 15%.

    5,90 zł Dostępny
  • Drożdże Vintner's Harvest MA33

    Szczep drożdży do win białych, posiada zdolność metabolizowania kwasu jabłkowego na poziomie 30-35%.

    5,90 zł Dostępny
  • Drożdże Vintner's Harvest R56

    Szczep drożdży do win czerwonych o wyjąykowej złożoności smaku i aromatu. Wysoki poziom produkowanego glicerolu, tolerancja na alkohol do 13,5%

    5,90 zł Dostępny
  • Drożdże Vintner's Harvest VR21

    Szczep drożdży do win owocowych, czerwonych. Względnie neutralny szczep produkujący subtelne poziomy aromatu i smaku. Tolerancja na alkohol do 15%.

    5,90 zł Dostępny
  • Drożdże Bioferm Rouge 7 g

    Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae stosowany do fermentacji win czerwonych, wysoka produkcja estów, szybki start, stosowane do win Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot. Tolerancja alkoholu do 15%, temp ferment 12-35 °C, dozowanie 2-3g na 10L

    9,50 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Drożdże Bioferm Blanc 7 g

    Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae stosowany do fermentacji białych win stołowych. Tolerancja alkoholu do 14%, temp ferment 18-30 °C, dozowanie 2-3g na 10L

    9,50 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Drożdże Bioferm Champ 7 g

    Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae var. bayanus polecany do fermentacji win musujących, rozruszania zatrzymanej fermentacji. Wysoka tolerancja alkoholu do 17% i dwutlenku siarki 25-30 mg wolnego S02/litr, temp ferment 15-30 °C, dozowanie 2g na 10L - fermentacja win musujących; 4g na 10L wtórna fermentacja

    9,50 zł Oczekiwanie na dostawę