Drożdże 

na stronę
  • Drożdże Bioferm Rouge 7 g

    Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae stosowany do fermentacji win czerwonych, wysoka produkcja estów, szybki start, stosowane do win Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot. Tolerancja alkoholu do 15%, temp ferment 12-35 °C, dozowanie 2-3g na 10L

    9,50 zł
  • Drożdże Bioferm Blanc 7 g

    Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae stosowany do fermentacji białych win stołowych. Tolerancja alkoholu do 14%, temp ferment 18-30 °C, dozowanie 2-3g na 10L

    9,50 zł
  • Drożdże Lalvin Bourgovin RC212 5g

    Szczep dedykowany do win czerwonych. Wspomagają uzyskanie i zachowanie głębokiej czerwonej barwy oraz eksponują taniny. Produkują wina o pełnym smaku, z nutami owoców jagodowych i subtelnymi tonami ziół.  Najczęściej używany do win Pinot Noirs.

    5,90 zł
  • Drożdże Lalvin K1-v1116 5g

    Popularny szczep drożdży o bardzo uniwersalnym zastosowaniu. Nadaje się do  win białych, czerwonych, a także do wznawiania zatrzymanej fermentacji. Dobrze fermentuje w niskich temperaturach, nawet 10-13°C. Wytwarzają wina aromatyczne i rześkie, długo utrzymujące swoje smakowe walory.

    5,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Drożdże Lalvin D47 5g

    Szczep drożdży winiarskich używany do produkcji Chardonnay i innych win białych. Nadaje wyraźne cytrusowe i kwiatowe nuty. Wino jest pełne w smaku i aromatyczne.

    5,90 zł
  • Drożdże Lalvin QA23 5g

    Drożdże winiarskie Lalvin QA23 polecane do win białych, takich jak: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Sémillon, Chardonel and Gewürstraminer. Dzięki niskiemu zapotrzebowaniu na azot gwarantuje czystą i bezpieczną fermentację. Dobrze fermentują już w 15°C. Wnoszą do wina aromaty owoców tropikalnych (marakuja).

    5,90 zł
  • Drożdże Bioferm Killer 7 g

    Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae var. Bayanus do fermentacji win o wysokiej zawartości alkoholu lub wznowienia zatrzymanej fermentacji. Temp fermentacji 10-30 °C, tolerancja alkoholu do 16%, Dozowanie: Do 15°C - 3g/10L; powyżej 15°C - 2g/10L

    12,50 zł
  • Drożdże Bioferm Cool 7 g

    Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae var. Bayanus do fermentacji win w niskich temperaturach. Produkuje wina o owocowym charakterze w temp 13-17 °C, drożdże fermentują już od 8°C. Dozowanie: Do 15°C - 3g/10L; powyżej 15°C - 2g/10L

    12,50 zł
  • Drożdże Bioferm Champ 7 g

    Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae var. bayanus polecany do fermentacji win musujących, rozruszania zatrzymanej fermentacji. Wysoka tolerancja alkoholu do 17% i dwutlenku siarki 25-30 mg wolnego S02/litr, temp ferment 15-30 °C, dozowanie 2g na 10L - fermentacja win musujących; 4g na 10L wtórna fermentacja

    9,50 zł
  • Drożdże Mangrove Jack's VR21

    Szczep drożdży do win owocowych, czerwonych. Względnie neutralny szczep produkujący subtelne poziomy aromatu i smaku. Tolerancja na alkohol do 15%.

    5,90 zł Oczekiwanie na dostawę