THE YEAST BAY 

na stronę
  • Funktown Pale Ale THE YEAST BAY

    Mieszanka szczepu drożdży Vermont Ale z dzikimi odmianami saccharomyces. Doskonale nadaje się do fermentacji głównej. Kombinacja estrów cytrusowych/brzoskwiń od Vermont Ale i deliktanych estrów ananas/mango od dzikich sachcaromyces. Niepowtrzalny profil smaku i aromatu.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Vermont Ale THE YEAST BAY

    Szczep drożdży, który w U.S.A obrósł legendą, nazywany Conan Yeast. Nieoficjalnie wiadomo, że wyizolowano go z podwójnego IPA, pochodzacego z Vermont browaru Alchemist. Bogaty profil estrowy-aromaty brzoskwini i cytrusów- niesamowicie wzbogaca mocno chmielone piwa.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Wallonian Farmhouse THE YEAST BAY

    Pochodzący z browaru w belgijskiej Walonii szczep drożdży o bardzo bogatym profilu smakowym dedykowany do wiejskich piw belgijskich.Nadają piwom delikatnej cierpkości, ziemistości lekko przyprawowego charakteru. Głęboko odfermentowują, dając piwa wytrawne i rześkie.

    29,90 zł 46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Saison Blend II THE YEAST BAY

    Mieszanka wyselekcjonowanych drożdży do piw w stylu Farmhouse Sour Ale. Nadaje bardzo bogaty profil smakowy. Połączenie owocowych estrów grejpfruta i skórki limonki z nutami ziemistymi i przyprawowymi typowymi dla piw wiejskich.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Beersel Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Mieszanka łącząca w sobie wybrane szczepy dzikich drożdży zebranych z regionu Beersel w Belgii, gdzie powstają klasyczne belgijskie piwa spontanicznej fermentacji.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Brussels Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Mieszanka szczepów dzikich drożdży pozyskanych z piw typu Lambik produkowanych w okolicach Brukseli. Nadaje piwom charakterystyczne dzikie nuty smakowe, kwaskowy smak oraz delikatne aromaty owocowe. Polecane do piw kwaśnych.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Lochristi Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Mieszanka dzikich drożdży zebrana z piw produkowanych w regionie Lochristi we Wschodniej  Flandrii. Dzięki połączeniu różnych szczepów uzyskujemy złożony efekt. Jeden szczep  wnosi delikatną owocowość z dominującą nutą truskawki, inny wprowadza nuty dzikie i charakter "końskiej derki", a jeszcze inny nadaje piwu delikatnie kwaskowy smak.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Saison Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Połączeniu szczepów Saccharomyces pozyskanych z piw typu Saison z dzikimi  szczepami Brettanomyces. Szczepy Saccharomyces produkują bogaty estrowy profil piwa - nuty owocowe, skórki pomarańczy i gejpfruta - oraz wytrawny "ziemisty" finisz. Brettanomyces wzbogacają piwo o wyraźne nuty owocowe i charakterystyczne smaki dla piw spontanicznej fermentacji.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Mélange Sour Blend THE YEAST BAY

    Niezwykła mieszanka do produkcji piw kwaśnych!  Jedna z najbardziej złożonych mieszanek organizmów fermentacji do produkcji piw kwaśnych pozwalająca uzyskać balans między smakami kwaśnymi a bogatymi aromatami owoców pochodzących od dzikich drożdży. Zawiera szczepy Saccharomyces, pięć szczepów Brettanomyces oraz kultury Lactobacillus brevis, Lactobacillus delbreuckii i pedicoccus damnos

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Amalgamation Brett Super Blend THE YEAST BAY

    Niezwykła mieszanka sześciu szczepów dzikich drożdży pozyskanych z belgijskich browarów. Każdy ze szczepów wnosi bardzo wyraźne aromaty owoców typowe dla dzikich drożdży. Ich kombinacja powoduje intensywny i unikatowy efekt smakowy.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę