THE YEAST BAY 

na stronę
  • Funktown Pale Ale THE YEAST BAY

    Mieszanka szczepu drożdży Vermont Ale z dzikimi odmianami saccharomyces. Doskonale nadaje się do fermentacji głównej. Kombinacja estrów cytrusowych/brzoskwiń od Vermont Ale i deliktanych estrów ananas/mango od dzikich sachcaromyces. Niepowtrzalny profil smaku i aromatu.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Sigmund's Voss Kveik THE YEAST BAY

    Szczep drożdży wyizolownay z tradycyjnych norweskich piw wiejskich. Produkuje piwa o deliktanie ziemisto-przyprawowym profilu z wyraźnymi owocowymi estrami: skórka pomarańczy. Fermentuje w szerokim zakresie temperatur 21-38°C. Dla uzyskania bogatego profilu owocowego zalecana fermentacja bliżej wyższej granicy temperatur.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Vermont Ale THE YEAST BAY

    Szczep drożdży, który w U.S.A obrósł legendą, nazywany Conan Yeast. Nieoficjalnie wiadomo, że wyizolowano go z podwójnego IPA, pochodzacego z Vermont browaru Alchemist. Bogaty profil estrowy-aromaty brzoskwini i cytrusów- niesamowicie wzbogaca mocno chmielone piwa.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Saison Blend THE YEAST BAY

    Mieszanka dwóch unikatowych szczepów wyizolowanych z piw, będących wzorem dla stylu Saison. Oba tworzą balans pomiędzy charakterystycznymi dla tego stylu smakami. Pikantna przyprawość i lekka ziemistość połączona ze wspaniałym estrowym profilem skórki pomarańczy i grejpfruta.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Northeastern Abbey THE YEAST BAY

    Szczep drożdży wyizolowany z piw amerykańskiego browaru rzemieślniczego specjalizującego się w produkcji belgijskich stylów piwa. Nadają piwu subtelną przyprawowość i ziemistość wzbogaconą szeroką gamą owocowych estrów - smaki gruszki i nuty cytrusów. Używane do wielu belgijskich stylów: Witbier, Belgian Pale Ale, Belgian Blond.

    55,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Wallonian Farmhouse THE YEAST BAY

    Pochodzący z browaru w belgijskiej Walonii szczep drożdży o bardzo bogatym profilu smakowym dedykowany do wiejskich piw belgijskich.Nadają piwom delikatnej cierpkości, ziemistości lekko przyprawowego charakteru. Głęboko odfermentowują, dając piwa wytrawne i rześkie.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Saison Blend II THE YEAST BAY

    Mieszanka wyselekcjonowanych drożdży do piw w stylu Farmhouse Sour Ale. Nadaje bardzo bogaty profil smakowy. Połączenie owocowych estrów grejpfruta i skórki limonki z nutami ziemistymi i przyprawowymi typowymi dla piw wiejskich.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Dry Belgian Ale THE YEAST BAY

    Szczep drożdży wyizolowany z belgijskiego piwa o bardzo bogatym owocowym profilu. Dzięki połączeniu estrów jabłka i gruszki z delikatnymi tonami cytrusów oraz lekkiej przyprawowości piwo ma niezwykle atrakcyjny bukiet. Cechują się bardzo głębokim odfermentowaniem sięgającym 100%. 

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Beersel Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Mieszanka łącząca w sobie wybrane szczepy dzikich drożdży zebranych z regionu Beersel w Belgii, gdzie powstają klasyczne belgijskie piwa spontanicznej fermentacji.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Brussels Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Mieszanka szczepów dzikich drożdży pozyskanych z piw typu Lambik produkowanych w okolicach Brukseli. Nadaje piwom charakterystyczne dzikie nuty smakowe, kwaskowy smak oraz delikatne aromaty owocowe. Polecane do piw kwaśnych.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Lochristi Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Mieszanka dzikich drożdży zebrana z piw produkowanych w regionie Lochristi we Wschodniej  Flandrii. Dzięki połączeniu różnych szczepów uzyskujemy złożony efekt. Jeden szczep  wnosi delikatną owocowość z dominującą nutą truskawki, inny wprowadza nuty dzikie i charakter "końskiej derki", a jeszcze inny nadaje piwu delikatnie kwaskowy smak.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Saison Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Połączeniu szczepów Saccharomyces pozyskanych z piw typu Saison z dzikimi  szczepami Brettanomyces. Szczepy Saccharomyces produkują bogaty estrowy profil piwa - nuty owocowe, skórki pomarańczy i gejpfruta - oraz wytrawny "ziemisty" finisz. Brettanomyces wzbogacają piwo o wyraźne nuty owocowe i charakterystyczne smaki dla piw spontanicznej fermentacji.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę