Słody z pięciu krajów piwa: Słody Niemieckie Bestmalz, Słody Angielskie Thomas Fawcett & Sons, Słody Czeskie Klepiskowe Bernard, Słody Polskie DMGP Strzegom, Słody Belgijskie Castlemalting. Słód jest jednym z podstawowych surowców do wyrobu piwa domowego.

Słody 

na stronę
  • Słód pszeniczny jasny 1 kg Niemcy

    Niemiecki słód pszeniczny, używany do produkcji piw pszenicznych, weizen, hefe-weizen, witbier.

    5,50 zł Produkt na magazynie
  • Płatki pszeniczne 0,5 kg - Flaked Wheat

    Płatki pszeniczne niesłodowane (Flaked Wheat), dodawane m.in. do piw w stylu: white beers, grand cru, lambic. Mogą stanowić 20 do 40% zasypu.

    5,50 zł Produkt na magazynie
  • Słód CaraHell® 0,5 kg Weyermann®

    Niemiecki słód karmelowy, używany do produkcji piw jasnych. Jest źródłem dekstryn, wpływa na pełnię smakową i pienistość piwa, wprowadza nuty karmelowe.

    4,50 zł Produkt na magazynie
  • Słód Wiedeński 25 kg Strzegom

    Podstawowy słód do wyrobu piw górnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%. Nadaje piwom wyraźnie słodowego smaku.  Wysoka ekstraktywność.

    79,90 zł Produkt na magazynie
  • Słód bursztynowy 25 kg

    Słód bursztynowy  jest produkowany w procesie delikatnego prażenia słodu pilzneńskiego.  Cechuje go charakterystyczna  bursztynowa barwa i herbatnikowy  aromat. Odpowiedni do piw typu Kölsch, Scottish (2-5% zasypu), Pale Ale, Altbier (3-5% zasypu), Brown Ale (8-12% zasypu).

    109,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Czekoladowy 400EBC 25 kg

    Używany do produkcji piw typu Stout, Porter, Brown Ale, wszystkich piw ciemnych. Słód mniej gorzki od słodu Black.

    109,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Pilzneński 1 kg Belgia

    Podstawowy słód do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%. Słód wyprodukowany z najlepszych odmian jęczmienia jarego dwurzędowego. Słód doskonale nadaje się do zacierania metodą infuzyjną.

    5,50 zł Produkt na magazynie
  • Słód Pilzneński 5 kg Belgia

    Podstawowy słód do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%. Słód wyprodukowany z najlepszych odmian jęczmienia jarego dwurzędowego. Słód doskonale nadaje się do zacierania metodą infuzyjną.

    25,50 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Słód Pilzneński 25 kg Belgia

    Podstawowy słód do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%. Słód wyprodukowany z najlepszych odmian jęczmienia jarego dwurzędowego. Słód doskonale nadaje się do zacierania metodą infuzyjną.

    99,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Słód Pilzneński 6-rzędowy 5 kg Belgia

    Najjaśniejszy słód spośród belgijskich słodów podstawowych, słód pilzneński 6-rzędowy, produkowany z doskonałych odmian jęczmienia ozimego. Ten podstawowy słód może być składnikiem każdego rodzaju piwa, posiada odpowiednią siłę enzymatyczą, która pozwala używać go do 100% zasypu.

    25,50 zł Oczekiwanie na dostawę