Farmhouse Sour Ale THE YEAST BAY

Farmhouse Sour Ale THE YEAST BAY

Mieszanka szczepów  Saccharomyces i kultur  Lactobacillus. Dedykowane dla piw  typu Saison z bardziej kwaskowym profilem. Więcej szczegółów

Cena:46,00 zł

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 4 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 4 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,80 zł.

Mieszanka szczepów Saccharomyces i kultur Lactobacillus. Dedykowane dla piw 
typu Saison z bardziej kwaskowym profilem.
Bogaty estrowy charakter - skórki pomarańczy i grejpfruta. Fenolowe aromaty - przyprawowość, ziemistość oraz orzeźwiająca kwaskowość.
Zaleca się niskie nachmielenie dla uzyskanie lepszego kwasowego charakteru.
temperatura fermentacji: 21°C - 25°C
Odfermentowanie - 80%-90%+
Flokulacja - średnio-niska

Data nejlepszej aktywności:10.06.2018
Drożdże płynneThe Yeast Bay