Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
Alfa amylaza Zobacz większe
Alfa amylaza

Alfa amylaza

    Nowy produkt

    Alfa-amylaza to enzym upłynniający skrobię, tzn. rozkłada częściowo skrobię i przygotowuje do dalszej obróbki. Pozwala odpowiednio przygotować zacier z ześrutowanego żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu i innych produktów wykorzystywanych w gorzelnictwie oraz piwowarstwie.

    Więcej szczegółów

    Duża dostępność

    15 Przedmioty

    Najniższa cena produktu z dnia

    Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

    9,90 zł brutto

    brutto

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Alfa-amylaza to enzym upłynniający skrobię, tzn. rozkłada częściowo skrobię i przygotowuje do dalszej obróbki. Pozwala odpowiednio przygotować zacier z ześrutowanego żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu i innych produktów wykorzystywanych w gorzelnictwie oraz piwowarstwie.

    SKŁAD PRODUKTU:

    Enzym alfa-amylaza

    PRODUCENT:

    Browin sp. z o.o. sp.k.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    W naczyniu podgrzej wodę do temperatury 85-95°C, dodaj śrutę wybranego zboża w proporcji: 1 kg śruty na 3-4 L wody. Dokładnie wymieszaj. Po 15-30 minutach dodaj alfa-amylazę w ilości 0,9 g na 1 kg śruty. Utrzymuj temperaturę mieszaniny na poziomie 95°C w ciągu 1 godziny, stale mieszając. Po tym czasie zostaw zacier do wystudzenia, by osiągnął temperaturę 30°C. Dodaj drożdże gorzelnicze, a następnie tak przygotowany zacier poddaj fermentacji przez okres 3-7 dni, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

    ZAWARTOŚĆ NETTO:

    4g

    DODATKOWE INFORMACJE:

    Do gorzelnictwa i piwowarstwa

    Na 4,5 kg śruty

    Polecane

    Go top