Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
Pirosiarczyn potasu 10g Zobacz większe
Pirosiarczyn potasu 10g

Pirosiarczyn potasu 10g

    Nowy produkt

    Pirosiarczyn potasu to środek chemiczny powszechnie stosowany do stabilizacji moszczów (aby zabezpieczyć przed rozwojem bakterii i dzikich drożdży podczas fermentacji) oraz win (aby zatrzymać fermentację, zabezpieczyć przed utlenieniem, ustabilizować barwę i klarowność). Może być również stosowany do płukania sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.

    Więcej szczegółów

    Duża dostępność

    23 Przedmioty

    Najniższa cena produktu z dnia

    Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

    2,50 zł brutto

    brutto

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Pirosiarczyn potasu to środek chemiczny powszechnie stosowany do stabilizacji moszczów (aby zabezpieczyć przed rozwojem bakterii i dzikich drożdży podczas fermentacji) oraz win (aby zatrzymać fermentację, zabezpieczyć przed utlenieniem, ustabilizować barwę i klarowność). Może być również stosowany do płukania sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.

    SKŁAD PRODUKTU:

    Pirosiarczyn potasu

    PRODUCENT:

    Browin Sp. z o.o. Sp. K.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Przechowywać w suchym, chłodnym niedostępnym dla dzieci miejscu. Stosować w wentylowanym pomieszczeniu.

    W zależności od zastosowania środka:
    1) do stabilizacji moszczu: 1 g na 10 L moszczu. Odpowiednią porcję rozpuść się w 50-100 ml wody, następnie dodaj do nastawu i dokładnie wymieszaj.
    2) do stabilizacji wina przed zlaniem wina w butelki: 1g na 10 L wina. Odpowiednią porcję rozpuść się w 50-100 ml wody, następnie dodaj do nastawu i dokładnie wymieszaj.
    3) do płukania sprzętu: 10 g na 2 L wody. Tak przygotowanym roztworem płucz balony, pojemniki fermentacyjne, butelki, prasy, beczki, wcześniej umyte z użyciem detergentów i wypłukane wodą. Po płukaniu pirosiarczynem potasu nie używaj ponownie wody.
    Roztwór pirosiarczynu potasu jest nietrwały, dlatego należy przygotować go tuż przed jego użyciem. Po przepłukaniu roztwór nie nadaje się do ponownego zastosowania. Ze względu na charakterystyczny, ostry zapach siarkowy zaleca się stosowanie produktu wyłącznie w dobrze wentylowanych pomieszczeniach.

    ZAWARTOŚĆ NETTO:

    10g

    DODATKOWE INFORMACJE:

    Na 100 L moszczu lub wina

    Na 2 L wody do płukania sprzętu

    Działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybowe

    Polecane

    Go top