Kultury jogurtowe 

na stronę
  • 27,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • 27,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • VIVO Zakwaska DO ŚMIETANY

    Dzięki tej Zakwasce możemy ukwasić śmietanę kulturami bakteryjnymi o właściwościach symbiotycznych. Domowa śmietana jest smaczna, nie zawiera zbędnych dodatków, tłuszczów roślinnych i nie jest poddawana obróbce termicznej.

    17,99 zł Produkt na magazynie
  • VIVO Zakwaska DO KWASU

    Zakwaska Kwas w odróżnieniu od innych produktów serii nie służy do ukwaszenia mleka. Możemy z niej wyprodukować na bazie wody tradycyjny i znany w naszym regionie, lekko fermentowany napój – kwas.

    17,99 zł Produkt na magazynie
  • VIVO Zakwaska ACIDOLAKT

    Z tej Zakwaski uzyskamy mleko acidofilne, czyli jogurt z zawartością szczepu Lactobacillus acidophilus. Kultury te dobrze aklimatyzują się w jelitach. Szczep ten jest częstym składnikiem produktów osłonowych podczas antybiotykoterapii.

    17,99 zł Produkt na magazynie
  • VIVO Zakwaska IMU JOGURT

    Zakwaska Imu-Jogurt to starter do domowego przygotowania jogurtu zawierający probiotyczne szczepy kultur bakterii m.in. Bifidobacterium Lactis Bl-04™ oraz Lactobacillus acidophilus NCFM. Ze względu na swoje właściwości szczepy te są częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia zażywania leków.

    17,99 zł Produkt na magazynie
  • VIVO Zakwaska do TWAROGU

    Nieocenionym atutem twarogu jest wysoka zawartość pełnowartościowego białka i minerałów, niezbędnych zarówno w trakcie wzrostu (dzieci, ciąża), jak i w postaci codziennej diety czy jako uzupełnienie niedoborów (sport, seniorzy). Dzięki zawartości białka i minerałów takich jak wapń i fosfor, sprzyja wzrostowi i rozwojowi szkieletu, mięśni oraz innych tkanek.

    17,99 zł Produkt na magazynie