Mieszanka Pomidorowa do sera to doskonała kompozycja aromatycznych przypraw podkreślająca smak i zapach tego smakołyka. Suszone pomidory, oregano, bazylia to tylko niektóre ziółka, które sprawią, że Twój pierwszy i drugi i dwudziesty ser będzie najzwyczajniej pyszny.
Mieszanka Paprykowa do sera to doskonała kompozycja aromatycznych przypraw podkreślająca smak i zapach tego smakołyka. Papryka wędzona, słodka i ostra to tylko niektóre ziółka, które sprawią, że Twój pierwszy i drugi i dwudziesty ser będzie najzwyczajniej pyszny.
Mieszanka Szczypiorkowa do sera to doskonała kompozycja aromatycznych przypraw podkreślająca smak i zapach tego smakołyka. Szczypiorek, czosnek i kolorowy pieprz to tylko niektóre ziółka, które sprawią, że Twój pierwszy i drugi i dwudziesty ser będzie najzwyczajniej pyszny.
Mieszanka Ziołowa do sera to doskonała kompozycja aromatycznych przypraw podkreślająca smak i zapach tego smakołyka. Pieprz, cząber, czarnuszka i tymianek to tylko niektóre ziółka, które sprawią, że Twój pierwszy i drugi i dwudziesty ser będzie najzwyczajniej pyszny.
Wosk plastyczny żółty stosowany jest do powlekania serów podpuszczkowych dojrzewających (żółtych). Chroni ser przed wysuszeniem, zanieczyszczeniami i drobnoustrojami - głównie pleśnią.
Chlorek wapnia należy dodawać do mleka w celu zwiększenia wydajności produkcji sera – polepsza konsystencję i krzepliwość mleka oraz wzbogaca je w wapń. Jego użycie zmniejsza straty kazeiny oraz tłuszczu.
Chlorek wapnia należy dodawać do mleka w celu zwiększenia wydajności produkcji sera – polepsza konsystencję i krzepliwość mleka oraz wzbogaca je w wapń. Jego użycie zmniejsza straty kazeiny oraz tłuszczu.
Habanero - pikantny gatunek papryki, zajmujący jedną z najwyższych pozycji w skali ostrości Scoville'a. Gwarantuje mocne kulinarne wrażenia i jest absolutnie niezbędna w menu gastronomicznych ryzykantów.
Chlorek wapnia należy dodawać do mleka w celu zwiększenia wydajności produkcji sera – polepsza konsystencję i krzepliwość mleka oraz wzbogaca je w wapń. Jego użycie zmniejsza straty kazeiny oraz tłuszczu.