OMEGA YEAST 

na stronę
  • OYL-210 Brett Blend 1 Where Da Funk?

    Jeden ze słynnych szczepów browaru Colorado w Brett oraz dwa szczepy, które wcześniej były klasyfikowane jako Brett (ale obecnie są znane jako Saccharomyces), dają intensywne aromaty owoców tropikalnych, które dobrze komponują się z owocowymi chmielami aromatycznymi.

    38,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • OYL-211 Brett Blend 2 Bit O’ Funk

    Brett Blend # 2: Bit O 'Funk zawiera dwa szczepy Saccharomyces z Brett Blend # 1 (OYL-210) do burzliwej fermentacji i jest wzbogacony Brettanomyces bruxellensis w celu rozwoju klasycznej, "funkforward Brett" podczas wtórnej fermentacji. Wytworzenie nut „funky” zajmie dłuższy czas (3 miesiące lub dłużej)

    38,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • OYL-218 All the Bretts

    Mieszanka prawie każdego Bretta z naszej kolekcji. Używaj Brettów do fermentacji wtórnej i oczekuj wysokiego odfermentowania oraz owocowej i funkowej złożoności, która z czasem się rozwija. Ta rozwijająca się mieszanka zawsze zawiera co najmniej 10 szczepów Bretta.

    38,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • OYL-033 Jovaru™ Lithuanian Farmhouse

    Powstały w wyniku wyjątkowej współpracy z „królową litewskiego piwa wiejskiego” słynnego browaru Jovaru ™, ten wyjątkowy szczep uzupełnia piwa wiejskie cytrusowymi estrami i ograniczonymi fenolami. Delikatne odczucie w ustach wraz z aromatami cytryny, czarnego pieprzu. I sveikata!

    38,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • OYL-021Hefeweizen Ale I

    Klasyczna niemiecka odmiana hefeweizen, mętna, górnej fermentacji. Uwydatnia banana i goździki, estry pojawiają się ze wzrostem temperatury, gęstości brzeczki, pozostają wyciszone w niższych temperaturach, gdzie wyróżnia się goździk. Over-pitching może zmniejszyć banana. Siarkowe aromaty znikają z czasem.

    38,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • OYL-006 British Ale I

    Wydajny, przyjazny dla browarów szczep górnej fermentacji, przypisywany historycznemu londyńskiemu browarowi, którego laboratorium gościło kiedyś Louisa Pasteura, British Ale I działa szybko i wyraźnie dając piwo czyste i rześkie w niskich temperaturach, z podwyższonymi estrami i lekko kwaskowatym, wytrawnym wykończeniem w górnych zakresach temperatur.

    38,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • OYL-044 Kolsch II

    Szczep Kolsch pracujący w temperaturach 18-21C, flokuluje znacznie lepiej i szybciej się oczyszcza. Produkuje piwa typu lager, które są lekko owocowe, rześkie i czyste z nutą siarki, która znika z wiekiem, pozostawiając czyste piwo. Podkreśla smaki chmielowe.

    38,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • OYL-042 Belgian Saison II

    Pochodzący z małego, wyrafinowanego belgijskiego piwa orkiszowego, belgijski Saison II jest ziemisty, pikantny, pieprzowy, cierpki i wytrawny, z owocami tropikalnymi i cytrusami w wyższych temperaturach fermentacji. Jest to doskonała odmiana do produkcji piwa typu ale i farmhouse.

    38,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • OYL-212 Brett Blend 3 Bring On Da Funk

    Brett Blend # 3: Bring on Da Funk składa się z dwóch szczepów Saccharomyces z Brett Blend # 1 (OYL-210) wzbogaconych zarówno Brettanomyces bruxellensis i Brettanomyces lambicus, a także dwa dodatkowe szczepy Brettanomyces ze słynnego browaru Brett Colorado oraz dwa szczepy Brett od „intensywnego” belgijskiego źródła.  Efektem tego blendu jest ekscytująca, owocowa, złożona z 8 odmian kompozycja.

    38,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • OYL-200 Tropical IPA

    Tropical IPA to wyjątkowa odmiana Saccharomyces poprzednio sklasyfikowana jako odmiana Brettanomyces, która wytwarza delikatne, cierpkie, tropikalne owoce mango i ananasa z czystym finiszem. Wypróbuj go w wyższych temperaturach, aby wydobyć tropikalnych aromatów.

    38,90 zł Oczekiwanie na dostawę