Słody z pięciu krajów piwa: Słody Niemieckie Bestmalz, Słody Angielskie Thomas Fawcett & Sons, Słody Czeskie Klepiskowe Bernard, Słody Polskie DMGP Strzegom, Słody Belgijskie Castlemalting. Słód jest jednym z podstawowych surowców do wyrobu piwa domowego.

Większe ilości 

na stronę
  • Słód Wiedeński 25 kg Strzegom

    Podstawowy słód do wyrobu piw górnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%. Nadaje piwom wyraźnie słodowego smaku.  Wysoka ekstraktywność.

    112,46 zł Produkt na magazynie
  • Słód Karmelowy Jasny 30EBC 25 kg

    Polski słód karmelowy do piw górnej fermentacji, nadaje piwu karmelowy posmak oraz wpływa na wytwarzanie trwałej piany.

    114,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Cookie (bursztynowy) 25 kg

    Słód bursztynowy  jest produkowany w procesie delikatnego prażenia słodu pilzneńskiego.  Cechuje go charakterystyczna  bursztynowa barwa i herbatnikowy  aromat. Odpowiedni do piw typu Kölsch, Scottish (2-5% zasypu), Pale Ale, Altbier (3-5% zasypu), Brown Ale (8-12% zasypu).

    114,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Karmelowy 150EBC 25 kg

    Polski słód karmelowy do piw górnej fermentacji, nadaje piwu karmelowy smak oraz wpływa na wytwarzanie trwałej piany.

    114,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Karmelowy 300EBC 25 kg

    Polski słód karmelowy do piw górnej fermentacji, nadaje piwu karmelowy smak oraz wpływa na wytwarzanie trwałej piany.

    114,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Czekoladowy 400EBC 25 kg

    Używany do produkcji piw typu Stout, Porter, Brown Ale, wszystkich piw ciemnych. Słód mniej gorzki od słodu Black.

    125,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Czekoladowy 1200EBC 25 kg

    Używany jako dodatek do wyrobu piw ciemnych.

    125,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Słód Pale Ale 25 kg Belgia

    Belgijski Pale Ale nadaje brzeczce złotego koloru i głębokiego smaku słodowego. Często używany w połączeniu ze słodem pilzneńskim w celu nadania głębszego smaku słodowego oraz  wzmocnienia barwy piwa.  Używany do produkcji wszelkiego rodzaju piw pale ale, bitter, amber.

    129,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Pale Ale MARIS OTTER 25 kg

    Podstawowy słód produkowany metodą podłogową  z  najpopularniejszej angielskiej odmiany jęczmienia browarnego Maris Otter. Szeroko stosowany w angielskich browarach do klasycznych górnofermentacyjnych stylów takich jak bitter, stout, mild, pale ale.

    169,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Pilzneński 25 kg Niemcy

    Podstawowy słód do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%. Wysoka ekstraktywność, niska zawartość białka, wysoka siła enzymatyczna.

    109,00 zł Produkt na magazynie