Książki 

na stronę
  • Domowe alkohole. Wyd. 2

    Odkryj liczne zalety przygotowywanych w domu napojów alkoholowych – unikatowych, aromatycznych, niedrogich i zadziwiająco łatwych do zrobienia!

    39,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Yeast - The Practical Guide to Beer Fermentation

    Chris White with Jamil Zainasheff "Yeast . The practical Guide to Beer Fermentation. " Jeśli już wiesz jak wielkie znaczenie dla jakości piwa ma właściwa fermentacja - lektura tej książki to rzecz oczywista. Dokładna analiza szczepów i budowy drożdży, warunków sprzyjących właściwej ich pracy, smaków pożądanych i niepożądanych powstających w trakcie fermentacji.

    99,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Domowe warzenie piwa Wyd. 4

    Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo.

    30,00 zł Produkt na magazynie
  • Domowy wyrób alkoholu

    Prezentowana książka to kompendium wiedzy na temat domowego wyrobu alkoholu. Opowiada historię odkrycia i udoskonalania napojów alkoholowych na świecie. Przedstawia także tradycję wyrobu takich trunków na ziemiach polskich. Przede wszystkim jednak jest zbiorem sprawdzonych receptur oraz praktycznych porad, które każdemu pozwolą wytwarzać napoje z procentami w zaciszu własnego domu.

    29,95 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Domowy wyrób nabiału. Wyd. 3

    Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo.

    39,00 zł Produkt na magazynie
  • Domowe kiełbasy. 100 najlepszych przepisów. Wyd. 4

    Autor przedstawia kompletny poradnik przygotowywania wszelkiego rodzaju kiełbas: wołowych i wieprzowych, w osłonkach i bez, drobiowych i z dziczyzny, wędzonych, fermentowanych i wielu innych.

    30,00 zł Produkt na magazynie
  • Domowy wyrób serów. Wyd. 4

    Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą, można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym.

    30,00 zł Produkt na magazynie
  • Designing great beers

    Designing Great Beers to hit piwowarów domowych! Chcesz tworzyć własne receptury piw? Dowiedz się od czego zacząć!

    109,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Robimy Wino Ewa Kwapisz

    "Robimy wino, dobre i domowe!" to nowy, wyjątkowy poradnik enologiczny, zarówno dla hobbystów bardziej zaawansowanych, jak i chcących przygotować swoje pierwsze własne wino.

    36,00 zł Produkt na magazynie
  • Browary w Polsce

    Książka Browary w Polsce. Przewodnik to kompendium wiedzy o browarach działających w Polsce. Pierwsze i jedyne na rynku tak obszerne zestawienie informacji, wydane w atrakcyjnej formie, przez co książka jest także świetnym pomysłem na prezent.

    49,00 zł Produkt na magazynie