Książki 

na stronę
  • Wina, likiery, soki owocowe własnego wyrobu

    Co warto wiedzieć, by sok był smaczny i zdrowy: jakie wybrać butelki i zamknięcia, ile dodać cukru i wody, co to jest kupażowanie, jak klarować, mieszać, nalewać do butelek.

    25,00 zł Produkt na magazynie
  • Domowe warzenie piwa Wyd. 4

    Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo.

    30,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Yeast - The Practical Guide to Beer Fermentation

    Chris White with Jamil Zainasheff "Yeast . The practical Guide to Beer Fermentation. " Jeśli już wiesz jak wielkie znaczenie dla jakości piwa ma właściwa fermentacja - lektura tej książki to rzecz oczywista. Dokładna analiza szczepów i budowy drożdży, warunków sprzyjących właściwej ich pracy, smaków pożądanych i niepożądanych powstających w trakcie fermentacji.

    99,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Domowy wyrób nabiału. Wyd. 3

    Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo.

    39,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Domowy wyrób serów. Wyd. 4

    Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą, można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym.

    30,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Domowy wyrób alkoholu

    Prezentowana książka to kompendium wiedzy na temat domowego wyrobu alkoholu. Opowiada historię odkrycia i udoskonalania napojów alkoholowych na świecie. Przedstawia także tradycję wyrobu takich trunków na ziemiach polskich. Przede wszystkim jednak jest zbiorem sprawdzonych receptur oraz praktycznych porad, które każdemu pozwolą wytwarzać napoje z procentami w zaciszu własnego domu.

    29,95 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Domowy wyrób win i miodów pitnych. Wyd. 2

    Wyrób win z owoców, warzyw, kwiatów, ziaren, miodu i ziół to hobby z tradycjami, które właśnie przeżywa swój renesans. Produkcja trunków z tych oryginalnych składników jeszcze nigdy nie była tak prosta!

    30,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Hops - For The Love of Hops

    Stan Hieronymus "For the love of hops" - Jedna z trzech części wydawnictwa "Brewing Elements Series" poświęcona chmielowi. Dowiemy się z niej co odpowiada za poszczególne właściwości tej rośliny, autor analizuje jej skład, sposób uprawy i przetwarzania. Opisuje sposoby chmielenia pozwalające wycisnąć z niej co najlepsze w procesie przygotowania piwa.

    99,00 zł Produkt na magazynie
  • Cydr z polskich jabłek

    Pierwszy poradnik poświęcony produkcji cydru jakościowego, napisany w języku polskim. Omawia ponad trzydzieści odmian jabłek tradycyjnie uprawianych w Polsce, pod kątem możliwości ich wykorzystania do produkcji cydru. Przedstawia technologię produkcji różnych jego rodzajów i niezbędne wyposażenie zarówno w warunkach domowych jak i niewielkiej przetwórni.

    39,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Twoje domowe piwa - Przepisy dla wszystkich stylów

    Davide Bertinotti i Massimo Faraggi, autorzy bestsellera La tua birra fatta in casa (Twoje piwo domowe), zebrali w tej książce różnorakie receptury umożliwiające produkowanie we własnej kuchni najróżnorodniejszych i najsłynniejszych styli piwnych.

    64,00 zł Oczekiwanie na dostawę