Książki 

na stronę
  • Wina, likiery, soki owocowe własnego wyrobu

    Co warto wiedzieć, by sok był smaczny i zdrowy: jakie wybrać butelki i zamknięcia, ile dodać cukru i wody, co to jest kupażowanie, jak klarować, mieszać, nalewać do butelek.

    25,00 zł Produkt na magazynie
  • Yeast - The Practical Guide to Beer Fermentation

    Chris White with Jamil Zainasheff "Yeast . The practical Guide to Beer Fermentation. " Jeśli już wiesz jak wielkie znaczenie dla jakości piwa ma właściwa fermentacja - lektura tej książki to rzecz oczywista. Dokładna analiza szczepów i budowy drożdży, warunków sprzyjących właściwej ich pracy, smaków pożądanych i niepożądanych powstających w trakcie fermentacji.

    99,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Domowe warzenie piwa Wyd. 4

    Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo.

    30,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Hops - For The Love of Hops

    Stan Hieronymus "For the love of hops" - Jedna z trzech części wydawnictwa "Brewing Elements Series" poświęcona chmielowi. Dowiemy się z niej co odpowiada za poszczególne właściwości tej rośliny, autor analizuje jej skład, sposób uprawy i przetwarzania. Opisuje sposoby chmielenia pozwalające wycisnąć z niej co najlepsze w procesie przygotowania piwa.

    99,00 zł Produkt na magazynie
  • Wild brews

    Obowiązkowa pozycja dla entuzjastów belgijskich piw spontanicznej fermentacji. Opisana historia klasycznych styli takich jak: lambik, red flanders ale, brown flanders. Przedstawione techniki zacierania,  fermentacji piwa z użyciem brettanomyces, lactobacillus, pediococcus oraz leżakowania w beczkach i butelkach. 

    99,00 zł Produkt na magazynie
  • Farmhouse Ales

    Farmhouse ales - czyli wiejskie piwa zagrodowe - to style wywodzące się z Belgii, inspirujące mocno współczesne, rzemieślnicze  browary i piwowarów domowych. Niniejsza książka opisuje dokładnie historię i ewolucję sztandarowych piw w tym stylu. Zawiera wiele praktycznych wskazówek dotyczących surowców, warzenia i fermentacji oraz gotowe receptury.

    99,00 zł Produkt na magazynie
  • Robimy Wino Ewa Kwapisz

    "Robimy wino, dobre i domowe!" to nowy, wyjątkowy poradnik enologiczny, zarówno dla hobbystów bardziej zaawansowanych, jak i chcących przygotować swoje pierwsze własne wino.

    36,00 zł Produkt na magazynie
  • Wood & Beer: A Brewer's Guide

    Książka poświęcona wpływowi drewna na leżakowanie i kondycjonowanie piwa. Wiedza w niej zwarta pozwoli świadomie korzystać zarówno z beczek do leżkowania, jak i produktów z nich pozyskanych np. płatków lub kostek drewnianych.

    99,00 zł Produkt na magazynie
  • Designing great beers

    Designing Great Beers to hit piwowarów domowych! Chcesz tworzyć własne receptury piw? Dowiedz się od czego zacząć!

    109,00 zł Produkt na magazynie
  • Domowy wypiek chleba

    Jeśli jeszcze nigdy nie doświadczyłaś satysfakcji płynącej z wyciągnięcia z własnego piekarnika gorącego, pachnącego chleba, to najwyższy czas zabrać się do roboty! Lauren Chattman uprzedza wszelkie pytania i opowiada o wszystkich sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu.

    29,90 zł Produkt na magazynie