Książki 

na stronę
  • Wina, likiery, soki owocowe własnego wyrobu

    Co warto wiedzieć, by sok był smaczny i zdrowy: jakie wybrać butelki i zamknięcia, ile dodać cukru i wody, co to jest kupażowanie, jak klarować, mieszać, nalewać do butelek.

    25,00 zł Produkt na magazynie
  • Domowe warzenie piwa Wyd. 4

    Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo.

    30,00 zł Produkt na magazynie
  • Yeast - The Practical Guide to Beer Fermentation

    Chris White with Jamil Zainasheff "Yeast . The practical Guide to Beer Fermentation. " Jeśli już wiesz jak wielkie znaczenie dla jakości piwa ma właściwa fermentacja - lektura tej książki to rzecz oczywista. Dokładna analiza szczepów i budowy drożdży, warunków sprzyjących właściwej ich pracy, smaków pożądanych i niepożądanych powstających w trakcie fermentacji.

    99,00 zł Produkt na magazynie
  • Domowy wyrób alkoholu

    Prezentowana książka to kompendium wiedzy na temat domowego wyrobu alkoholu. Opowiada historię odkrycia i udoskonalania napojów alkoholowych na świecie. Przedstawia także tradycję wyrobu takich trunków na ziemiach polskich. Przede wszystkim jednak jest zbiorem sprawdzonych receptur oraz praktycznych porad, które każdemu pozwolą wytwarzać napoje z procentami w zaciszu własnego domu.

    29,95 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Domowy wyrób nabiału. Wyd. 3

    Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo.

    39,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Domowy wyrób serów. Wyd. 4

    Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą, można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym.

    30,00 zł Produkt na magazynie
  • Domowy wyrób win i miodów pitnych. Wyd. 2

    Wyrób win z owoców, warzyw, kwiatów, ziaren, miodu i ziół to hobby z tradycjami, które właśnie przeżywa swój renesans. Produkcja trunków z tych oryginalnych składników jeszcze nigdy nie była tak prosta!

    30,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Domowe alkohole. Wyd. 2

    Odkryj liczne zalety przygotowywanych w domu napojów alkoholowych – unikatowych, aromatycznych, niedrogich i zadziwiająco łatwych do zrobienia!

    39,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Domowe kiełbasy. 100 najlepszych przepisów. Wyd. 4

    Autor przedstawia kompletny poradnik przygotowywania wszelkiego rodzaju kiełbas: wołowych i wieprzowych, w osłonkach i bez, drobiowych i z dziczyzny, wędzonych, fermentowanych i wielu innych.

    30,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Designing great beers

    Designing Great Beers to hit piwowarów domowych! Chcesz tworzyć własne receptury piw? Dowiedz się od czego zacząć!

    109,00 zł Produkt na magazynie