Książki 

na stronę
  • Wina, likiery, soki owocowe własnego wyrobu

    Co warto wiedzieć, by sok był smaczny i zdrowy: jakie wybrać butelki i zamknięcia, ile dodać cukru i wody, co to jest kupażowanie, jak klarować, mieszać, nalewać do butelek.

    25,00 zł Produkt na magazynie
  • Domowe warzenie piwa Wyd. 4

    Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo.

    30,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Craft beer for the homebrewer

    Receptury  na najciekawsze zdaniem autora amerykańskie piwa rzemieślnicze. Wspaniałe źródło inspiracji oraz ciekawy przewodnik po amerykańskim "krafcie".

    129,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Yeast - The Practical Guide to Beer Fermentation

    Chris White with Jamil Zainasheff "Yeast . The practical Guide to Beer Fermentation. " Jeśli już wiesz jak wielkie znaczenie dla jakości piwa ma właściwa fermentacja - lektura tej książki to rzecz oczywista. Dokładna analiza szczepów i budowy drożdży, warunków sprzyjących właściwej ich pracy, smaków pożądanych i niepożądanych powstających w trakcie fermentacji.

    99,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Domowy wyrób alkoholu

    Prezentowana książka to kompendium wiedzy na temat domowego wyrobu alkoholu. Opowiada historię odkrycia i udoskonalania napojów alkoholowych na świecie. Przedstawia także tradycję wyrobu takich trunków na ziemiach polskich. Przede wszystkim jednak jest zbiorem sprawdzonych receptur oraz praktycznych porad, które każdemu pozwolą wytwarzać napoje z procentami w zaciszu własnego domu.

    29,95 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Designing great beers

    Designing Great Beers to hit piwowarów domowych! Chcesz tworzyć własne receptury piw? Dowiedz się od czego zacząć!

    129,00 zł Produkt na magazynie
  • Robimy Wino Ewa Kwapisz

    "Robimy wino, dobre i domowe!" to nowy, wyjątkowy poradnik enologiczny, zarówno dla hobbystów bardziej zaawansowanych, jak i chcących przygotować swoje pierwsze własne wino.

    36,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Browary w Polsce

    Książka Browary w Polsce. Przewodnik to kompendium wiedzy o browarach działających w Polsce. Pierwsze i jedyne na rynku tak obszerne zestawienie informacji, wydane w atrakcyjnej formie, przez co książka jest także świetnym pomysłem na prezent.

    49,00 zł Produkt na magazynie
  • Session Beers: Brewing for flavor and balance - J. Talley

    Książka poświęcona tzw. piwom sesyjnym, czyli niskoalkoholowym, dobrze zbalansowanym smakowo, niezastąpionym na spotkanie i rozmowy w gronie znajomych. Uwarzenie  piwa delikatnego, które zachwyca idealnym balansem smaków, jest nie lada wyzwaniem - wie o tym każdy piwowar. Dzięki tej książce stanie się  to o wiele łatwiejsze.

    85,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Domowy wyrób nabiału. Wyd. 3

    Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo.

    39,00 zł Oczekiwanie na dostawę