Książki 

na stronę
  • Wild brews

    Obowiązkowa pozycja dla entuzjastów belgijskich piw spontanicznej fermentacji. Opisana historia klasycznych styli takich jak: lambik, red flanders ale, brown flanders. Przedstawione techniki zacierania,  fermentacji piwa z użyciem brettanomyces, lactobacillus, pediococcus oraz leżakowania w beczkach i butelkach. 

    99,00 zł Produkt na magazynie
  • Farmhouse Ales

    Farmhouse ales - czyli wiejskie piwa zagrodowe - to style wywodzące się z Belgii, inspirujące mocno współczesne, rzemieślnicze  browary i piwowarów domowych. Niniejsza książka opisuje dokładnie historię i ewolucję sztandarowych piw w tym stylu. Zawiera wiele praktycznych wskazówek dotyczących surowców, warzenia i fermentacji oraz gotowe receptury.

    99,00 zł Produkt na magazynie
  • Robimy Wino Ewa Kwapisz

    "Robimy wino, dobre i domowe!" to nowy, wyjątkowy poradnik enologiczny, zarówno dla hobbystów bardziej zaawansowanych, jak i chcących przygotować swoje pierwsze własne wino.

    36,00 zł Produkt na magazynie
  • Wood & Beer: A Brewer's Guide

    Książka poświęcona wpływowi drewna na leżakowanie i kondycjonowanie piwa. Wiedza w niej zwarta pozwoli świadomie korzystać zarówno z beczek do leżkowania, jak i produktów z nich pozyskanych np. płatków lub kostek drewnianych.

    99,00 zł Produkt na magazynie
  • Designing great beers

    Designing Great Beers to hit piwowarów domowych! Chcesz tworzyć własne receptury piw? Dowiedz się od czego zacząć!

    109,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Domowy wypiek chleba

    Jeśli jeszcze nigdy nie doświadczyłaś satysfakcji płynącej z wyciągnięcia z własnego piekarnika gorącego, pachnącego chleba, to najwyższy czas zabrać się do roboty! Lauren Chattman uprzedza wszelkie pytania i opowiada o wszystkich sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu.

    29,90 zł Produkt na magazynie
  • Nalewki i wina lecznicze

    Wyśmienite wina i nalewki należy doceniać nie tylko z powodu doskonałych walorów smakowych, niepowtarzalnej barwy i zapachu. Domowej produkcji alkohole wykazują także właściwości lecznicze, które mogą okazać się doskonałą pomocą przy przeciwdziałaniu oraz leczeniu konkretnych chorób i dolegliwości.

    25,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Craft beer for the homebrewer

    Receptury  na najciekawsze zdaniem autora amerykańskie piwa rzemieślnicze. Wspaniałe źródło inspiracji oraz ciekawy przewodnik po amerykańskim "krafcie".

    129,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Cydr. Jak zrobić cydr domowym sposobem

    W tej książce znajdziesz: - szczegółowe instrukcje, krok po kroku, jak przygotować pierwszą partię domowego cydru - rady, jak profesjonalnie smakować cydr - wskazówki, jak zapobiegać wadom cydru i w jaki sposób je korygować - zaawansowane techniki produkcji w domu cydru musującego, cydru metodą szampańską, cidre w stylu francuskim i cydru lodowego.

    29,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Session Beers: Brewing for flavor and balance - J. Talley

    Książka poświęcona tzw. piwom sesyjnym, czyli niskoalkoholowym, dobrze zbalansowanym smakowo, niezastąpionym na spotkanie i rozmowy w gronie znajomych. Uwarzenie  piwa delikatnego, które zachwyca idealnym balansem smaków, jest nie lada wyzwaniem - wie o tym każdy piwowar. Dzięki tej książce stanie się  to o wiele łatwiejsze.

    79,00 zł Produkt na magazynie