Drożdże płynne Wyeast górnej fermentacji przeznaczone są do wyrobu piwa w temperaturach pokojowych.
Polecane do piw w stylu: Saison, Biere de Garde, Belgian Blonde Ale, Belgian Pale Ale, Belgian Golden Strong Ale
Szczep dedykowany do piw typu Farmhouse, warzonych tradycyjnie na belgijskich wsiach. Bogaty profil estrowy, posmaki owocowo-ziemiste, wytrawne, deliktanie kwaskowe z pieprzową nutą.
Mieszanka kultur lambikowych, produkująca piwa o złozonym profilu. Piwo wymaga długiego dojrzewania do ok 18 miesięcy
Piwa wyprodukowane przy użyciu tego szczepu drożdży charakteryzują się czystym, rześkim smakiem. Drożdże dobrze eksponują słodowy charakter piwa, zachowując również wyraźnie charakter użytych chmieli . Delikatne nuty owocowe. Optymalna tamperatura fermentacji powyżej 18 °C.
Drożdże pszeniczne tworzące wspaniały kompleks aromatowy i smakowy. Nadają nuty lichi, śliwki, goździków z dominującymi nutami bananów.
Płynne drożdże górnej fermentacji. Idealne dla piw o pożądanej niskiej zawartości estrów. Użycie tych drożdży umożliwia otrzymanie piwa rześkiego, wytrawnego o delikatnych nutach owocowych. Używany również do mocniejszych piw typu Ale.
Szczep drożdży do produkcji piw typu Saison. Piwo rześkie z nutami korzennymi, estrowymi, delikatnie kwasowymi. Drożdże najlepiej pracują w wyżyszych temperaturach.
Piwa z użyciem tego szczepu charakteryzują się łagodnym słodowym profilem z lekko owocowymi nutami. Niższa temperatura fermentacji powoduje uzyskanie piwa czystego o niskiej zawartości estrów w profilu smakowym.
Uniwersalny szczep do piw typu Saison. Piwa charakterystycznie pikantne z wyraźną cytrusowością. Szczep dobrze odfermentowuje, dając piwa wytrawny, ale z dobrze zachowanym smakiem. Eksponuje użyte do piwa przyprawy i aromatyczne chmiele.
Drożdże górnej fermentacji, płynne. Nadają się do piw ciemnych. Przeprowadzając fermentację w temperaturach niższych otrzymasz piwo rześkie, w wyższych natomiast piwo o nutach owocowych, pełne.