Drożdże płynne Whitelabs górnej fermentacji

Górna fermentacja 

na stronę
  • White Labs WLP029 German/Kolsch Ale

    Szczep drożdży wywodzący się z kolońskiego mikrobrowaru. Akcentuje chmiel w gotowym piwie. Czysty profil smakowy. Odleżakowane piwo będzie miało lagerowy charakter. Dedykowany do piw typu Kolsch, Alt. Optymalna fermentacja 18-20°C.

    36,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP001 California Ale

    Szczep drożdży górnej fermentacji znany z czystego profilu smakowego fermentowanych piw, o niskim poziomie wytwarzania estrów. Podkreśla chmielowy charakter piwa.

    36,89 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP002 English Ale

    Klasyczny szczep drożdży górnej fermentacji wyselekcjonowany z jednego z największych browarów w Anglii, dla klasycznych angielskich stylów. Nie przefermentowuje głęboko pozostawiając pochodzące ze słodów nuty słodyczy . Po zakończeniu fermentacji piwa są bardzo klarowne.

    36,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP023 Burton Ale

    Szczep drożdży nadający wspaniałe, delikatne nuty owocowe (jabłka, gruszki) oraz miodu. Idealny do piw  IPA, angielskich stylów piw, doskonały do Porterów i Stoutów.

    36,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP670 American Farmhosue Blend

    Efekt inspiracji belgijskimi tradycjami piwowarskimi wśród amerykańskich browarów rzemieślniczych. Mieszanka klasycznego szczepu  drożdży dla stylu "Farmhouse" oraz dzikich drożdży Brettanomyces. Wytwarzają piwa o delikatnie kwaskowym profilu. Idealne do piw typu Saison, Farmhouse Ale.

    36,90 zł Produkt na magazynie
  • White Labs WLP661 Pediococcus damnosus

    Szczep bakterii znany ze swoich zdolności zakwaszających poprzez produkcję kwasu mlekowego. Idealne do produkcji piw  kwaśnych.

    36,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP653 Brettanomyces lambicus

    Szczep drożdży polecany do piw spontanicznej fermentacji Red Flanders, Sour Brown, Lambik. Wyraźne aromaty i smak charakterystyczne dla dzikich drożdży - owoce, końska stajnia, deliktanie przyprawowy, kwaskowe. Cechy kszatłtują się w trakcie długiego leżakowania. Zalecane jako drugie drożdże dodane podczas cichej fermentacji.

    36,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP650 Brettanomyces bruxellensis

    Bardzo intensywny charakter dzikich drożdży brettanomyces. Wyraźne nuty owocowe, przyprawowe i charakterystyczne dla piw spontanicznej fermentacji "końskiej sierści".

    36,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP648 Brettanomyces bruxellensis Trois Vrai

    Szczep drożdży polecany do piw fermentacji spontanicznej. Nadaje piwo bogaty kwaśny smak z aromatem gruszki.  Zalecany jako drożdże do pierwszej fermentacji.

    36,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP645 Brettanomyces claussenii

    Wyselekcjonowane dzikie drożdże nadające piwu kwaskowy charkater i delikatne nuty owocowe. Stosowane jako drugi szczep drożdży pod koniec fermentacji burzliwej.

    36,90 zł Produkt na magazynie