Drożdże płynne Whitelabs górnej fermentacji

Górna fermentacja 

na stronę
  • White Labs WLP002 English Ale

    Klasyczny szczep drożdży górnej fermentacji wyselekcjonowany z jednego z największych browarów w Anglii, dla klasycznych angielskich stylów. Nie przefermentowuje głęboko pozostawiając pochodzące ze słodów nuty słodyczy . Po zakończeniu fermentacji piwa są bardzo klarowne.

    36,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP001 California Ale

    Szczep drożdży górnej fermentacji znany z czystego profilu smakowego fermentowanych piw, o niskim poziomie wytwarzania estrów. Podkreśla chmielowy charakter piwa.

    36,89 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP004 Irish Ale

    Szczep drożdży pochodzący z browaru najdłużej produkującego piwa typu Stout (Guiness). Nadaje się do produkcji piw typu Pale Ale, Porter, Stout, Irish ales, Browns. Wytwarzają delikatne nuty owocowe.

    36,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP005 British Ale

    Szczep drożdży idealny do produkcji klasycznych angielskich "ales". Podkreśla słodowy charakter piwa. Polecany do piw wyraźnie chmielonych typu Bitter, Pale Ale jak również Porter czy Brown Ale. Szczep mocniej odfermentowuje niż WLP 002.

    36,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP672 Lactobacillus brevis

    Popularny w piwowarstwie szczep bakterii kwasu mlekowego do zakwaszania piwa. Zwykle wytwarza więcej kwasu mlekowego niż lactobacillus delbrueckii. Idealne do wszelkich piw kwaśnych.

    36,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP670 American Farmhosue Blend

    Efekt inspiracji belgijskimi tradycjami piwowarskimi wśród amerykańskich browarów rzemieślniczych. Mieszanka klasycznego szczepu  drożdży dla stylu "Farmhouse" oraz dzikich drożdży Brettanomyces. Wytwarzają piwa o delikatnie kwaskowym profilu. Idealne do piw typu Saison, Farmhouse Ale.

    36,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP655 Belgian Sour Mix 1

    Specjalna mieszanka do kwaskowych piw belgijskich typu Sour Ale. Zawiera szczepy drożdży Brettanomyces, Saccharomyces oraz szczepy bakterii Lactobacillus i Pediococcus.

    36,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP653 Brettanomyces lambicus

    Szczep drożdży polecany do piw spontanicznej fermentacji Red Flanders, Sour Brown, Lambik. Wyraźne aromaty i smak charakterystyczne dla dzikich drożdży - owoce, końska stajnia, deliktanie przyprawowy, kwaskowe. Cechy kszatłtują się w trakcie długiego leżakowania. Zalecane jako drugie drożdże dodane podczas cichej fermentacji.

    36,90 zł Produkt na magazynie
  • White Labs WLP650 Brettanomyces bruxellensis

    Bardzo intensywny charakter dzikich drożdży brettanomyces. Wyraźne nuty owocowe, przyprawowe i charakterystyczne dla piw spontanicznej fermentacji "końskiej sierści".

    36,90 zł Produkt na magazynie