Drożdże piwowarskie suche do piwa domowego
Drożdże specjalne - przeznaczone do refermentacji piwa w butelkach i w beczkach (kegach).
Drożdże piwowarskie górnej fermentacji, pochodzące z Wielkiej Brytani, używane przez wiele komercyjnych browarów do produkcji prawdziwego ale.
Drożdże do piw dolnej fermentacji European Lager, German/Bohemian Pilsners, German Bock. Nadają czysty profil smakowy piwa, eksponują jego słodowo chmielowy charakter.
Drożdże dolnej fermentacji do piw typu lager. Niska produkcja siarki podczas fermentacji.Dobrze wyeksponowane smaki słodu i chmielu.
Drożdże suche produkujące piwa, w których uwydatnianie walorów chmielu ma istotne znaczenie, stosowane do wszelkich piw w stylu amerykańskim: American Pale ale, American Double IPA, American Imperial Stout
Szczep drożdży górnej fermentacji polecany do klasyczny belgijskch piw typu Witbier. Produkują piwa o smaku dobrze zbalansowanym między przyprawowymi fenolami a owocowymi estrami. Zachowują wyraźny profil słodowy.
Drożdże do produkcji miodu pitnego. Głeboko odfermentowujące, nadają wytrawny czarakter z zachowaniem walorów smakowych miodu.
Drożdże suche, górnej fermentacji. Wyselekcjonowane w Stanach Zjednocznonych. Nadają piwu lekki i orzeźwiający smak. Polecane do piw w stylu amerykańskim.
Przodujący typ drożdży pochodzący ze szczepu Saccharomyces cerevisae. Kształtuje typowy aromat piw pszenicznych; witbier
Szczep drożdży o wysokiej zawartości estrów, który zapewnia wspaniałą głębię smaku, ujawniając pełny potencjał owoców.