Słody z pięciu krajów piwa: Słody Niemieckie Bestmalz, Słody Angielskie Thomas Fawcett & Sons, Słody Czeskie Klepiskowe Bernard, Słody Polskie DMGP Strzegom, Słody Belgijskie Castlemalting. Słód jest jednym z podstawowych surowców do wyrobu piwa domowego.

BELGIA 

na stronę
  • Słód Pilzneński 25 kg Belgia

    Podstawowy słód do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%. Słód wyprodukowany z najlepszych odmian jęczmienia jarego dwurzędowego. Słód doskonale nadaje się do zacierania metodą infuzyjną.

    99,00 zł Produkt na magazynie
  • Słód Pale Ale 25 kg Belgia

    Belgijski Pale Ale nadaje brzeczce złotego koloru i głębokiego smaku słodowego. Często używany w połączeniu ze słodem pilzneńskim w celu nadania głębszego smaku słodowego oraz  wzmocnienia barwy piwa.  Używany do produkcji wszelkiego rodzaju piw pale ale, bitter, amber.

    129,00 zł Produkt na magazynie