Drożdże 

na stronę
  • Drożdże Bioferm Rouge 7 g

    Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae stosowany do fermentacji win czerwonych, wysoka produkcja estów, szybki start, stosowane do win Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot. Tolerancja alkoholu do 15%, temp ferment 12-35 °C, dozowanie 2-3g na 10L

    11,00 zł Produkt na magazynie
  • KOJI-KIN 10g Kultura do Sake

    Kultura Aspergillus oryzae, niezbędna do wyrobu Sake, 10g saszetka wystarcza na 6kg ryżu czyli ok 22L Sake

    69,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Drożdże Mangrove Jack's SN9

    Szczep drożdży Saccharomyces Bayanus, do win wytrawnych, musujących. Polecane do produkcji cydru - wysoka tolerancja na alkohol - do 18%.

    5,90 zł Produkt na magazynie
  • Drożdże Mangrove Jack's R56

    Szczep drożdży do win czerwonych o wyjąykowej złożoności smaku i aromatu. Wysoki poziom produkowanego glicerolu, tolerancja na alkohol do 13,5%

    5,90 zł Produkt na magazynie
  • Drożdże Mangrove Jack's CY17

    Szczep drożdży idealny do słodkich win białych, deserowych win, z winogron oraz cydru. Produkują wysoki poziom aromatów owocowych oraz glicerolu - podnosząc poziom słodyczy. Drożdże pracują powoli od 21 dni dla win stołowych do 35 dni dla win deserowych. Tolerancja na alkohol do 15%.

    5,90 zł Produkt na magazynie
  • Drożdże Mangrove Jack's BV7

    Drożdże suche idealne do win białych, produkują dobrze zbalansowane aromaty. Niski poziom alkoholi wyższych, estrów, glicerolu.

    5,90 zł Produkt na magazynie
  • Drożdże Mangrove Jack's CR51

    Szczep drożdży idealny do win czerwonych, cierpkich, młodych w stylu Beaujolais, Valpolicella.

    5,90 zł Produkt na magazynie
  • Drożdże Lalvin QA23 5g

    Drożdże winiarskie Lalvin QA23 polecane do win białych, takich jak: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Sémillon, Chardonel and Gewürstraminer. Dzięki niskiemu zapotrzebowaniu na azot gwarantuje czystą i bezpieczną fermentację. Dobrze fermentują już w 15°C. Wnoszą do wina aromaty owoców tropikalnych (marakuja).

    9,90 zł Produkt na magazynie
  • Drożdże Lalvin EC-1118 5g

    Saccharomyces cerevisiae bayanus EC1118 solidny, niezawodny i neutralny szczep, przydatny do szerokiego zakresu zastosowań, w tym do fermentacji wina i cydru owocowego.

    9,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Drożdże Mangrove Jack's MA33

    Szczep drożdży do win białych, posiada zdolność metabolizowania kwasu jabłkowego na poziomie 30-35%.

    5,90 zł Produkt na magazynie