Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae stosowany do fermentacji win czerwonych, wysoka produkcja estów, szybki start, stosowane do win Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot. Tolerancja alkoholu do 15%, temp ferment 12-35 °C, dozowanie 2-3g na 10L
Drożdże suche idealne do win białych, produkują dobrze zbalansowane aromaty. Niski poziom alkoholi wyższych, estrów, glicerolu.
Szczep drożdży do win czerwonych o wyjąykowej złożoności smaku i aromatu. Wysoki poziom produkowanego glicerolu, tolerancja na alkohol do 13,5%
Szczep drożdży do win białych, posiada zdolność metabolizowania kwasu jabłkowego na poziomie 30-35%.
Szczep drożdży idealny do win czerwonych, cierpkich, młodych w stylu Beaujolais, Valpolicella.
Szczep drożdży Saccharomyces Bayanus idealny do wytrawnych win białych, win musujących. Wysoka tolerancja na alkohol do 18%. Neutralne w produkcji aromatu.
Szczep drożdży idealny do słodkich win białych, deserowych win, z winogron oraz cydru. Produkują wysoki poziom aromatów owocowych oraz glicerolu - podnosząc poziom słodyczy. Drożdże pracują powoli od 21 dni dla win stołowych do 35 dni dla win deserowych. Tolerancja na alkohol do 15%.
Szczep drożdży do win owocowych, czerwonych. Względnie neutralny szczep produkujący subtelne poziomy aromatu i smaku. Tolerancja na alkohol do 15%.
Szczep drożdży Saccharomyces Bayanus, do win wytrawnych, musujących. Polecane do produkcji cydru - wysoka tolerancja na alkohol - do 18%.
Szczep drożdży produkujący aromatyczne wina, idelny do Gewurztraminer, Sauvignon i Semillon. Drożdże pracują w temp. 14-30°C, produkują glicerol w ilości niskiej do średniej, tolerancja na alkohol do 14,5%ABV pod warunkiemprowadzenia fermentacji w temp. 20-25°C i pH wyższym od 3.0