SERY 

na stronę
  • Forma do sera Caciotta 250g

    Wymiary formy: średnica podstawy: 8, 1 cm, wysokość: 5, 2 cm, średnica górna: 9 cm

    2,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Siatka do wędzenia serów - 3 m

    Siatka o wymiarach 3m x 12cm, dedykowana przede wszystkim miłośnikom wędzonych serów własnego wyrobu. Siatka ta charakteryzuje się dużą wytrzymałością i uniwersalną wielkością oczek splotu. Doskonale sprawdzi się nie tylko w serowarstwie i do wędzenia produktów, może być także wykorzystana do pieczenia (w temperaturze do 220°C, do 120 minut) oraz parzenia (w temperaturze do 125°C, do 120 minut).

    9,90 zł Produkt na magazynie
  • Sero-jogurtownica z termostatem 1,5 L

    Jest to urządzenie wielofunkcyjne, które sprosta oczekiwaniom wszystkich, którzy chcą swoje domowe menu wzbogacić o pyszne i zdrowe jogurty, a także o serki czy kefir. Idealnie nadaje się do robienia zarówno zwykłego jogurtu, jak i gęstego jogurtu typu greckiego.Zwolennikom kuchni wegetariańskiej pozwoli przygotować jogurt z mleka sojowego.

    99,00 zł Produkt na magazynie
  • Pojemniki do jogurtu domowego - 4 szt.

    Plastikowe pojemniki do wyrobu jogurtu domowego dedykowane są bezpośrednio do jogurtownicy

    7,00 zł Produkt na magazynie
  • Kultury bakteryjne do sera Robiola

    Kultury bakterii do sera typu Robiola. Jest to pochodzący z Włoch rodzaj miękkiego sera, krótko dojrzewającego. Wytwarzany z mleka krowiego, owczego lub koziego. Jeden z łatwiejszych do wykonania serów.

    19,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Kultury bakteryjne do sera Caprino

    Kultury bakterii do Caprino, półtwardego sera z mleka koziego.

    19,90 zł Produkt na magazynie
  • Kultury bakteryjne do sera Ricotta

    Starter do wyrobu sera Ricotta. Bardzo deliktatnego, śmietankowego twarożku, który niemal rozpływa się w ustach. Doskonały na słodko, jak i wytrawnie. Przepis na ser w opisie produktu.

    19,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Kultury bakteryjne do sera Stagionati

    Kultury bakterii do wyrobu sera Stagionato. Popularny we Włoszech ser półtwardy z mleka owczego. Posiada wyrazisty ostry smak, często z nutą orzechów. Przepis na ser w opisie produktu.

    19,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Kultury bakteryjne do sera Brie

    Kultury bakterii do produkcji sera Brie, wyrazistego w smaku, miękkiego sera pleśniowego. Przepis na ser w opisie produktu.

    19,90 zł Oczekiwanie na dostawę