SERY 

na stronę
  • Chusta lniana 50x50cm 1szt

    Chusta serowarska idealna do domowej produkcji sera.

    19,00 zł Produkt na magazynie
  • Podpuszczka mikrobiologiczna 50ml

    Podpuszczka do produkcji serów. Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei .

    9,00 zł Produkt na magazynie
  • Liofilizowane kultury bakteryjne do sera greckiego

    Idealnie dobrana mieszanka bakterii fermentacji mlekowej, która umożliwia zrobienie pysznego domowego sera typu greckiego.Dzięki zastosowaniu liofilizacji - specjalnej metody suszenia, będącej jedną z najdoskonalszych metod utrwalania żywności, kultury te na długo zachowują pełnię swojego potencjału

    16,90 zł Produkt na magazynie
  • VIVO Zakwaska DO ŚMIETANY

    Dzięki tej Zakwasce możemy ukwasić śmietanę kulturami bakteryjnymi o właściwościach symbiotycznych. Domowa śmietana jest smaczna, nie zawiera zbędnych dodatków, tłuszczów roślinnych i nie jest poddawana obróbce termicznej.

    17,99 zł Produkt na magazynie
  • Jogurtownica Yoferm

    Jogurtownica Yoferm - do produkcji domowych jogurtów i kefirów

    349,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • VIVO Zakwaska DO KWASU

    Zakwaska Kwas w odróżnieniu od innych produktów serii nie służy do ukwaszenia mleka. Możemy z niej wyprodukować na bazie wody tradycyjny i znany w naszym regionie, lekko fermentowany napój – kwas.

    17,99 zł Produkt na magazynie
  • VIVO Zakwaska ACIDOLAKT

    Z tej Zakwaski uzyskamy mleko acidofilne, czyli jogurt z zawartością szczepu Lactobacillus acidophilus. Kultury te dobrze aklimatyzują się w jelitach. Szczep ten jest częstym składnikiem produktów osłonowych podczas antybiotykoterapii.

    17,99 zł Produkt na magazynie
  • Kultury bakteryjne do sera typu feta

    Co łączy mleko z dziurkami w serze? Między innymi pewne, by tak rzec, kulturalne bakterie. To właśnie kultury bakteryjne nadają powstającemu serowi ciekawy smak, np. delikatny, słodkawo-maślany, a także są odpowiedzialne za strukturę sera oraz tworzenie się w nim dziurek.

    37,00 zł Produkt na magazynie
  • Forma do sera Caciotta 250g

    Wymiary formy: średnica podstawy: 8, 1 cm, wysokość: 5, 2 cm, średnica górna: 9 cm

    2,90 zł Produkt na magazynie
  • Kultury bakteryjne do sera typu gouda

    Co łączy mleko z dziurkami w serze? Między innymi pewne, by tak rzec, kulturalne bakterie. To właśnie kultury bakteryjne nadają powstającemu serowi ciekawy smak, np. delikatny, słodkawo-maślany, a także są odpowiedzialne za strukturę sera oraz tworzenie się w nim dziurek.

    13,00 zł Produkt na magazynie