SERY 

na stronę
  • Chusta lniana 50x50cm 1szt

    Chusta serowarska idealna do domowej produkcji sera.

    19,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Podpuszczka mikrobiologiczna 50ml

    Podpuszczka do produkcji serów. Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei .

    9,00 zł Produkt na magazynie
  • Chlorek wapnia 10g

    Chlorek wapnia należy dodawać do mleka w celu zwiększenia wydajności produkcji sera – polepsza konsystencję i krzepliwość mleka oraz wzbogaca je w wapń. Jego użycie zmniejsza straty kazeiny oraz tłuszczu.

    2,00 zł Produkt na magazynie
  • Top-Up Cheese Kit

    Podstawowy zestaw miłośka domowych serów. Zestaw zawiera komplet surowców, wystarczy tylko świeże mleko.Poszczególne składniki surowcowe po wykorzystaniu można dokupić w naszym sklepie.

    89,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Podpuszczka mikrobiologiczna VEGE 50ml

    Podpuszczka do produkcji serów. Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei .

    20,00 zł Produkt na magazynie
  • Kultury bakteryjne do sera typu feta

    Co łączy mleko z dziurkami w serze? Między innymi pewne, by tak rzec, kulturalne bakterie. To właśnie kultury bakteryjne nadają powstającemu serowi ciekawy smak, np. delikatny, słodkawo-maślany, a także są odpowiedzialne za strukturę sera oraz tworzenie się w nim dziurek.

    37,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Drewniana prasa do serów

    Drewniana prasa do serów z ruchomą dźwignią do użytku domowego - do form serowarskich o średnicy min. 7,5 cm, max 16 cm oraz max wysokości 20 cm.

    109,00 zł Produkt na magazynie
  • Siatka do wędzenia serów - 3 m

    Siatka o wymiarach 3m x 12cm, dedykowana przede wszystkim miłośnikom wędzonych serów własnego wyrobu. Siatka ta charakteryzuje się dużą wytrzymałością i uniwersalną wielkością oczek splotu. Doskonale sprawdzi się nie tylko w serowarstwie i do wędzenia produktów, może być także wykorzystana do pieczenia (w temperaturze do 220°C, do 120 minut) oraz parzenia (w temperaturze do 125°C, do 120 minut).

    10,90 zł Produkt na magazynie
  • Podpuszczka do serów 5x1g

    Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.

    7,50 zł Produkt na magazynie
  • Termometr cyfrowy -50 do +300°C

    Elektroniczny, bardzo precyzyjny szpilkowy termometr z wyświetlaczem LCD. Doskonale sprawdzający się w gastronomii. Wyposażony w etui, które chroni termometr przed uszkodzeniami mechanicznymi. Termometr posiada możliwość jego zawieszenia w dowolnym miejscu za pomocą sznurka lub przymocowania do paska za pomocą klipsa.

    39,00 zł Oczekiwanie na dostawę