THE YEAST BAY 

na stronę
  • Vermont Ale THE YEAST BAY

    Szczep drożdży, który w U.S.A obrósł legendą, nazywany Conan Yeast. Nieoficjalnie wiadomo, że wyizolowano go z podwójnego IPA, pochodzacego z Vermont browaru Alchemist. Bogaty profil estrowy-aromaty brzoskwini i cytrusów- niesamowicie wzbogaca mocno chmielone piwa.

    46,00 zł Produkt na magazynie
  • Saison Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Połączeniu szczepów Saccharomyces pozyskanych z piw typu Saison z dzikimi  szczepami Brettanomyces. Szczepy Saccharomyces produkują bogaty estrowy profil piwa - nuty owocowe, skórki pomarańczy i gejpfruta - oraz wytrawny "ziemisty" finisz. Brettanomyces wzbogacają piwo o wyraźne nuty owocowe i charakterystyczne smaki dla piw spontanicznej fermentacji.

    46,00 zł Produkt na magazynie
  • Saison Brettanomyces Blend II THE YEAST BAY

    Unikatowa mieszanka dwóch szczepów drożdży do piw typu Saison (Wallonian Farmhouse II oraz Wallonian Farmhouse III) i dwóch kultur Brettanomyces Bruxellensis (TYB184 i TYB207). Doskonałe drożdże do piw typu Saison z wyraźnym charakterem dzikich drożdży. Nuty przyprawowe, ziemiste połączone z niezwykłą kombinacją owoców tropikalnych i delikatnej kwasowości. 

    46,00 zł Produkt na magazynie
  • Hazy Daze IPA Blend II THE YEAST BAY

    Hazy Daze II to zastrzeżona mieszanka czterech szczepów Saccharomyces cerevisiae, która wykazuje intensywny, ale zrównoważony profil estrowy owoców pestkowych (brzoskwini, moreli, nektaryny), owoców tropikalnych (mango, guawy) i estrów grejpfrutów. Fermentuje również szybciej i odfermentowuje nieco bardziej w porównaniu do oryginalnego Hazy Daze.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Beersel Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Mieszanka łącząca w sobie wybrane szczepy dzikich drożdży zebranych z regionu Beersel w Belgii, gdzie powstają klasyczne belgijskie piwa spontanicznej fermentacji.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Mélange Sour Blend THE YEAST BAY

    Niezwykła mieszanka do produkcji piw kwaśnych!  Jedna z najbardziej złożonych mieszanek organizmów fermentacji do produkcji piw kwaśnych pozwalająca uzyskać balans między smakami kwaśnymi a bogatymi aromatami owoców pochodzących od dzikich drożdży. Zawiera szczepy Saccharomyces, pięć szczepów Brettanomyces oraz kultury Lactobacillus brevis, Lactobacillus delbreuckii i pedicoccus damnos

    46,00 zł Produkt na magazynie
  • Lochristi Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Mieszanka dzikich drożdży zebrana z piw produkowanych w regionie Lochristi we Wschodniej  Flandrii. Dzięki połączeniu różnych szczepów uzyskujemy złożony efekt. Jeden szczep  wnosi delikatną owocowość z dominującą nutą truskawki, inny wprowadza nuty dzikie i charakter "końskiej derki", a jeszcze inny nadaje piwu delikatnie kwaskowy smak.

    46,00 zł Produkt na magazynie