THE YEAST BAY 

na stronę
  • Vermont Ale THE YEAST BAY

    Szczep drożdży, który w U.S.A obrósł legendą, nazywany Conan Yeast. Nieoficjalnie wiadomo, że wyizolowano go z podwójnego IPA, pochodzacego z Vermont browaru Alchemist. Bogaty profil estrowy-aromaty brzoskwini i cytrusów- niesamowicie wzbogaca mocno chmielone piwa.

    46,00 zł Produkt na magazynie
  • Farmhouse Sour Ale THE YEAST BAY

    Mieszanka szczepów Saccharomyces i kultur Lactobacillus. Dedykowane dla piw  typu Saison z bardziej kwaskowym profilem.

    46,00 zł Produkt na magazynie
  • Funktown Pale Ale THE YEAST BAY

    Mieszanka szczepu drożdży Vermont Ale z dzikimi odmianami saccharomyces. Doskonale nadaje się do fermentacji głównej. Kombinacja estrów cytrusowych/brzoskwiń od Vermont Ale i deliktanych estrów ananas/mango od dzikich sachcaromyces. Niepowtrzalny profil smaku i aromatu.

    46,00 zł Produkt na magazynie
  • Brettanomyces Bruxellensis TYB207 THE YEAST BAY

    Szczep pochodzący z amerykańskiego browaru specjalizującego się belgijskich piwach. Jest to pojedyncza kultura brettanomyces bruxellensis. Nadaje piwu delikatnie kwaśny charakter ze złożonymi nutami owoców tropikalnych i "końskiej derki". Nadaje się do fermentacji głównej lub do przeprowadzenia przy jego użyciu tylko fermentacji cichej. Doskonale współgra ze szczepami do piw typu Saison.  

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Simonaitis Lithuanian Farmhouse WLP4046 THE YEAST BAY

    Szczep Sacchromyces cerevisiae, wyizolowany z litewskiego piwa Farmhouse (które poprzednio zawierało wiele szczepów Saccharomyces cerevisiae i Lactobacillus). Dostarczone przez Julius Simonaitis.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Saison Brettanomyces Blend II THE YEAST BAY

    Unikatowa mieszanka dwóch szczepów drożdży do piw typu Saison (Wallonian Farmhouse II oraz Wallonian Farmhouse III) i dwóch kultur Brettanomyces Bruxellensis (TYB184 i TYB207). Doskonałe drożdże do piw typu Saison z wyraźnym charakterem dzikich drożdży. Nuty przyprawowe, ziemiste połączone z niezwykłą kombinacją owoców tropikalnych i delikatnej kwasowości. 

    46,00 zł Produkt na magazynie
  • Hazy Daze IPA Blend THE YEAST BAY

    Hazy Daze zawiera zastrzeżoną mieszankę trzech szczepów Saccharomyces cerevisiae, z których wszystkie oferują wyjątkowy wkład w produkcję rześkich piw chmielowych. Ta mieszanka rzuci obfite ilości estrów brzoskwini, moreli, nektaryny i grejpfrutów, wykazuje średnią do niskiej flokulacji i niezawodnie osiąga dobre odfermentowanie, aby produkować piwa o wytrawnym i rześkim charakterze.

    46,00 zł Produkt na magazynie
  • Saison Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Połączeniu szczepów Saccharomyces pozyskanych z piw typu Saison z dzikimi  szczepami Brettanomyces. Szczepy Saccharomyces produkują bogaty estrowy profil piwa - nuty owocowe, skórki pomarańczy i gejpfruta - oraz wytrawny "ziemisty" finisz. Brettanomyces wzbogacają piwo o wyraźne nuty owocowe i charakterystyczne smaki dla piw spontanicznej fermentacji.

    46,00 zł Produkt na magazynie
  • Hazy Daze IPA Blend II THE YEAST BAY

    Hazy Daze II to zastrzeżona mieszanka czterech szczepów Saccharomyces cerevisiae, która wykazuje intensywny, ale zrównoważony profil estrowy owoców pestkowych (brzoskwini, moreli, nektaryny), owoców tropikalnych (mango, guawy) i estrów grejpfrutów. Fermentuje również szybciej i odfermentowuje nieco bardziej w porównaniu do oryginalnego Hazy Daze.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę