THE YEAST BAY 

na stronę
  • Vermont Ale THE YEAST BAY

    Szczep drożdży, który w U.S.A obrósł legendą, nazywany Conan Yeast. Nieoficjalnie wiadomo, że wyizolowano go z podwójnego IPA, pochodzacego z Vermont browaru Alchemist. Bogaty profil estrowy-aromaty brzoskwini i cytrusów- niesamowicie wzbogaca mocno chmielone piwa.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Lochristi Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Mieszanka dzikich drożdży zebrana z piw produkowanych w regionie Lochristi we Wschodniej  Flandrii. Dzięki połączeniu różnych szczepów uzyskujemy złożony efekt. Jeden szczep  wnosi delikatną owocowość z dominującą nutą truskawki, inny wprowadza nuty dzikie i charakter "końskiej derki", a jeszcze inny nadaje piwu delikatnie kwaskowy smak.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Lactobacillus Blend WLP4682 THE YEAST BAY

    Mieszanka trzech kultur bakterii : lactobacillus brevis, lactobacillus plantarum, oraz Lactobacillus wyizolowany z unikalnego, kwaśnego piwa wyprodukowanego przez amerykański browar rzemieślniczy. Idealny miks dla miłośników piw typu "Sour". Szybko nadaje kwaśnego smaku piwom w szerokim zakresie temperatur 21-30°C.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Funktown Pale Ale THE YEAST BAY

    Mieszanka szczepu drożdży Vermont Ale z dzikimi odmianami saccharomyces. Doskonale nadaje się do fermentacji głównej. Kombinacja estrów cytrusowych/brzoskwiń od Vermont Ale i deliktanych estrów ananas/mango od dzikich sachcaromyces. Niepowtrzalny profil smaku i aromatu.

    46,00 zł Produkt na magazynie
  • Brettanomyces Bruxellensis TYB207 THE YEAST BAY

    Szczep pochodzący z amerykańskiego browaru specjalizującego się belgijskich piwach. Jest to pojedyncza kultura brettanomyces bruxellensis. Nadaje piwu delikatnie kwaśny charakter ze złożonymi nutami owoców tropikalnych i "końskiej derki". Nadaje się do fermentacji głównej lub do przeprowadzenia przy jego użyciu tylko fermentacji cichej. Doskonale współgra ze szczepami do piw typu Saison.  

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Hazy Daze IPA Blend THE YEAST BAY

    Hazy Daze zawiera zastrzeżoną mieszankę trzech szczepów Saccharomyces cerevisiae, z których wszystkie oferują wyjątkowy wkład w produkcję rześkich piw chmielowych. Ta mieszanka rzuci obfite ilości estrów brzoskwini, moreli, nektaryny i grejpfrutów, wykazuje średnią do niskiej flokulacji i niezawodnie osiąga dobre odfermentowanie, aby produkować piwa o wytrawnym i rześkim charakterze.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Beersel Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Mieszanka łącząca w sobie wybrane szczepy dzikich drożdży zebranych z regionu Beersel w Belgii, gdzie powstają klasyczne belgijskie piwa spontanicznej fermentacji.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Mélange Sour Blend THE YEAST BAY

    Niezwykła mieszanka do produkcji piw kwaśnych!  Jedna z najbardziej złożonych mieszanek organizmów fermentacji do produkcji piw kwaśnych pozwalająca uzyskać balans między smakami kwaśnymi a bogatymi aromatami owoców pochodzących od dzikich drożdży. Zawiera szczepy Saccharomyces, pięć szczepów Brettanomyces oraz kultury Lactobacillus brevis, Lactobacillus delbreuckii i pedicoccus damnos

    46,00 zł Produkt na magazynie