THE YEAST BAY 

na stronę
  • Beersel Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Mieszanka łącząca w sobie wybrane szczepy dzikich drożdży zebranych z regionu Beersel w Belgii, gdzie powstają klasyczne belgijskie piwa spontanicznej fermentacji.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Vermont Ale THE YEAST BAY

    Szczep drożdży, który w U.S.A obrósł legendą, nazywany Conan Yeast. Nieoficjalnie wiadomo, że wyizolowano go z podwójnego IPA, pochodzacego z Vermont browaru Alchemist. Bogaty profil estrowy-aromaty brzoskwini i cytrusów- niesamowicie wzbogaca mocno chmielone piwa.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Brettanomyces Bruxellensis TYB207 THE YEAST BAY

    Szczep pochodzący z amerykańskiego browaru specjalizującego się belgijskich piwach. Jest to pojedyncza kultura brettanomyces bruxellensis. Nadaje piwu delikatnie kwaśny charakter ze złożonymi nutami owoców tropikalnych i "końskiej derki". Nadaje się do fermentacji głównej lub do przeprowadzenia przy jego użyciu tylko fermentacji cichej. Doskonale współgra ze szczepami do piw typu Saison.  

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Saison Brettanomyces Blend II THE YEAST BAY

    Unikatowa mieszanka dwóch szczepów drożdży do piw typu Saison (Wallonian Farmhouse II oraz Wallonian Farmhouse III) i dwóch kultur Brettanomyces Bruxellensis (TYB184 i TYB207). Doskonałe drożdże do piw typu Saison z wyraźnym charakterem dzikich drożdży. Nuty przyprawowe, ziemiste połączone z niezwykłą kombinacją owoców tropikalnych i delikatnej kwasowości. 

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Amalgamation Brett Super Blend THE YEAST BAY

    Niezwykła mieszanka sześciu szczepów dzikich drożdży pozyskanych z belgijskich browarów. Każdy ze szczepów wnosi bardzo wyraźne aromaty owoców typowe dla dzikich drożdży. Ich kombinacja powoduje intensywny i unikatowy efekt smakowy.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Saison Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Połączeniu szczepów Saccharomyces pozyskanych z piw typu Saison z dzikimi  szczepami Brettanomyces. Szczepy Saccharomyces produkują bogaty estrowy profil piwa - nuty owocowe, skórki pomarańczy i gejpfruta - oraz wytrawny "ziemisty" finisz. Brettanomyces wzbogacają piwo o wyraźne nuty owocowe i charakterystyczne smaki dla piw spontanicznej fermentacji.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Funktown Pale Ale THE YEAST BAY

    Mieszanka szczepu drożdży Vermont Ale z dzikimi odmianami saccharomyces. Doskonale nadaje się do fermentacji głównej. Kombinacja estrów cytrusowych/brzoskwiń od Vermont Ale i deliktanych estrów ananas/mango od dzikich sachcaromyces. Niepowtrzalny profil smaku i aromatu.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
  • Lochristi Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Mieszanka dzikich drożdży zebrana z piw produkowanych w regionie Lochristi we Wschodniej  Flandrii. Dzięki połączeniu różnych szczepów uzyskujemy złożony efekt. Jeden szczep  wnosi delikatną owocowość z dominującą nutą truskawki, inny wprowadza nuty dzikie i charakter "końskiej derki", a jeszcze inny nadaje piwu delikatnie kwaskowy smak.

    46,00 zł Oczekiwanie na dostawę