Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

(5/5)
Bestseller
Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego Zobacz większe
Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego

Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego

    Nowy produkt

    „Jak warzyć piwo” to kompletny przewodnik po sztuce domowego wyrobu wysokiej jakości piwa. Niezależnie od tego, czy potrzebujesz prostych, konkretnych instrukcji do warzenia smacznych piw w różnych stylach, czy jesteś doświadczonym piwowarem, pragnącym doprowadzić swoje piwa do niepowtarzalnej perfekcji, ta książka dostarczy ci wskazówek jak to zrobić.

    Więcej szczegółów

    Chwilowy brak towaru

    Najniższa cena produktu z dnia

    Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

    125,00 zł brutto

    brutto

    Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Cechy produktu

    PREZENTY DLA KAŻDEGO PIWOWARAKsiążki

    „Jak warzyć piwo” to kompletny przewodnik po sztuce domowego wyrobu wysokiej jakości piwa. Niezależnie od tego, czy potrzebujesz prostych, konkretnych instrukcji do warzenia smacznych piw w różnych stylach, czy jesteś doświadczonym piwowarem, pragnącym doprowadzić swoje piwa do niepowtarzalnej perfekcji, ta książka dostarczy ci wskazówek jak to zrobić.

    Chcesz zacząć warzyć piwo z ekstraktów albo poprawić wydajność zacierania? Chcesz dostosować wodę do konkretnego stylu albo zrobić własną chłodnicę? A może chcesz uwarzyć piwo z owocami, kwaśne lub bardzo mocne? Kompendium „Jak warzyć piwo” z autorskimi aktualizacjami do polskiego tłumaczenia dostarczy ci wszelkich rad i wskazówek. 

    Książka prowadzi czytelnika przez wszystkie etapy piwowarskiej przygody. Krok po kroku dowiesz się jak warzyć piwo w domu z pełną świadomością całego procesu. Autor opisuje wszystkie sposoby, od pierwszych warek z gotowych zestawów, po warki z pełnym procesem zacierania słodu. Dowiesz się najważniejszych aspektów dotyczących sprzętu, surowców, dezynfekcji, modyfikacji wody, receptur i wiele wiele innych.

    W IV wydaniu autor postawił większy nacisk na sześć priorytetów - higienę, kontrolę temperatury fermentacji, zarządzanie drożdżami, gotowanie, receptury, wodę.
    Pięć nowych rozdziałów obejmujących słodownictwo, piwa mocne, owocowe, kwaśne oraz dostosowanie wody do stylu.
    Wszystkie pozostałe rozdziały zostały poprawione i rozszerzone. Poszerzone i zaktualizowane wykresy, tabele, równania i wizualizacje.

    Data wydania:2020

    Liczba stron:664

    Okładka:miękka

    Autor książki:John J. Palmer

    Tłumaczył:Piotr Kucharski

    Format:168x240

    Spis treści, każdy rozdział to co najmniej kilka/kilkadziesiąt szczegółowych sekcji!
     

    Pierwsza warka piwa
    Mycie i dezynfekcja
    Słód i ekstrakt słodowy
    Warzenie z zestawów i ekstraktów
    Chmiel
    Drożdże i fermentacja
    Zarządzanie drożdżami
    Woda do warzenia z ekstraktów
    Gotowanie warki pełnowymiarowej
    Rozlew do butelek i beczek
    Jak uwarzyć piwo dolnej fermentacji
    Warzenie mocnych piw
    Warzenie z owocami, warzywami i przyprawami
    Warzenie piw kwaśnych
    Zrozumienie słodowanego jęczmienia i dodatków niesłodowanych
    W jaki sposób działa zacieranie
    Metody zacierania
    Ekstrakcja i wydajność (albo czego możesz się spodziewać po swoim zacierze)
    Uzyskiwanie brzeczki (filtracja)
    Pierwsza warka z zacieraniem
    Alkaliczność resztkowa, kwasowość słodu i pH zacieru
    Modyfikowanie wody pod styl: słynne wody piwowarskie i wykonane na nich piwa
    Niektóre z moich ulubionych stylów piwnych i receptur
    Opracowywanie własnych receptur
    Czy moje piwo jest do wylania?
    Dodatki (A-I)
    Bibliografia
    Indeks

    (5/5
    @ 2022-09-11

    A

    Świetna książka dla każdego piwowara domowego pozycja obowiązkowa

    Polecane

    Go top