Kategorie bloga

Chcesz zacząć warzyć piwo w domu, ale nic o tym nie wiesz? Zajrzyj na naszego bloga. Dzielimy się swoją wiedzą z tymi co stawiają pierwsze piwowarskie kroki, jak i z tymi co już warzą. Piwowarstwo domowe nie jest trudne!

Najczęściej kupowane

Promocje

Blog

Jak uwarzyć pilsa w domu?
0 3269

Jak uwarzyć pilsa w domu?

  Klasyczny jasno złoty pils o wyraźnej goryczce i chmielowym aromacie zrównoważony delikatną, ale wyczuwalną słodowością o charakterze nut chlebowych - to bezapelacyjnie najpopularniejszy na świecie styl piwa.Jednocześnie ten, od którego wielu entuzjastów piwa chce rozpocząć swoją przygodę z...
Data publikacji:
28
Listopad
2023
Zobacz więcej
Warzymy Stouty
0 1423

Warzymy Stouty

Każdy, kto choć trochę interesuje się piwem na pewno zetknął się z ciemnym piwem Guinness. To właśnie ono rozsławiło styl Stout praktycznie na całym świecie. To ciemne wręcz czarne, wytrawne o czekoladowo kawowym smaku piwo jest jednym z najbardziej charakterystycznych stylów, który zajmuje poczesne miejsce...
Data publikacji:
31
Październik
2023
Zobacz więcej
Dezynfekcja w domowym browarze.
0 1187

Dezynfekcja w domowym browarze.

Przygotowanie naszego wymarzonego piwa domowego wiąże się nie tylko z zakupem niezbędnych surowców jak słód, chmiel czy drożdże oraz podstawowego sprzętu piwowarskiego. To również czas i praca jaką poświęcimy na jego przygotowanie. Dlatego tak ważnym jest aby nasze wysiłki nie poszły na marne. A stać się...
Data publikacji:
10
Październik
2023
Zobacz więcej
Fermentacja ciśnieniowa - jak zacząć?
1 6488

Fermentacja ciśnieniowa - jak zacząć?

Fermentacja ciśnieniowa piwa od kilku lat jest zagadnieniem coraz bardziej interesującym piwowarów domowych. Z roku na rok rośnie liczba użytkowników fermentorów ciśnieniowych i wiele wskazuje na to, że w najbliższym czasie metoda ta zrewolucjonizuje domowe piwowarstwo. Co takiego się w tym kryje, że...
Data publikacji:
10
Marzec
2023
Zobacz więcej
Jak kegować domowe piwo?
4 6936

Jak kegować domowe piwo?

Rozlew gotowego piwa po fermentacji jest czynnością, która z jednej strony jest ekscytująca, a z drugiej dla wielu piwowarów domowych należy do bardziej nużących. Ekscytacja, wiadomo, wiąże się z możliwością spróbowania młodego piwa i oceny pierwszych efektów warzenia, natomiast perspektywa mycia...
Data publikacji:
02
Luty
2023
Zobacz więcej
Porter – ciemny jak portowe doki.
0 3039

Porter – ciemny jak portowe doki.

Porter swoją nazwę zawdzięcza pracownikom portowym, konkretniej tragarzom (ang. porter), którzy po całym dniuciężkiej pracy odpoczywali w pobliskich pubach przy kuflu ciemnego i pożywnego piwa. Porter powstał ok 1730r w Anglii w wyniku swoistej technologicznej rewolucji  w procesie wytwarzania piwa.W Anglii...
Data publikacji:
19
Styczeń
2023
Zobacz więcej
Go top