Niezwykła kombinacja smaków czekolady, orzechów i brązowego cukru wraz z unikalnym aromatem owoców.
Klasyczny irlandzki styl piwa. Czerwone "ale". Ciemnomiedziana barwa, wyraźna słodowość, niska goryczka piwa, delikatne nuty palonego jęczmienia. Chmielone na zimno angielskim chmielem Goldings.
Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
Ten belgijski słód nadaje piwu kawowego smaku i aromatu oraz wzmacnia barwę piwa. Stosowany do piw typu Porter, Stout, Brown Ale.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Słód melanoidynowy to produkt o intensywnym aromacie i smaku. Tworzy pełnię smakową piwa. Używany do wyrobu piw typu Scottish ales, Amber ales, Red Ales, Irish Ales, Bock, Doppelbock.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Starannie palony, aby dodać kawowo-brązowy kolor, aromat podobny do espresso.
Butelki zielone na wino charakteryzują się znaczną wklęsłością dna butelki, co ma zastosowanie przy dekantacji (zlewaniu znad osadu). Osad w wyniku zawirowań wina w butelce pozostaje przy dnie.
Duża dostępność
Korek aglomerowany (naturalny korek, pokruszony, a następnie uformowany w kształt walca), o wymiarze 24x38 mm Przy użyciu korkownicy, można nimi zakorkować każdą butelkę.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Korek GRZYBEK jest idealny do butelek o średnicy szyjki 19 mm, nie wymaga korkownicy. Jest to korek z plastikową czarną główką. Używany przeważnie do destylatów i nalewek.
Duża dostępność
Korek naturalny aglomerowany w kształcie grzybka, łatwy do ręcznego korkowania i przystosowany do wielokrotnego użytku.
Ostatnie egzemplarze
Sprzedawany w zestawie w skład, którego wchodzi: - elastyczny wężyk PCV o długości 2 m i średnicy 8 mm, - rurka szklana ( z otworem wlotowym kilka centymetrów od jej trzonu, w celu zapobiegnięcia zaciągania osadu z dna balonu), - plastikowy zacisk ( ułatwiający kontrolowanie szybkości zlewania płynu),
Duża dostępność
Dostępne w ofercie wężyki przeznaczone do obciągu wina wykonane są z tworzyw, które posiadają atesty do kontaktu z produktami spożywczymi zawierającymi alkohol.Średnica wężyka 8 mDługość: 2 m
Duża dostępność
Korkownice ręczne wykonane są z wytrzymałego tworzywa sztucznego. W ich skład wchodzi zwężająca się stożkowo tuleja z tłokiem.Korkownica tego typu nie nadaje się do korkowania butelek z wywiniętą szyjką.
Duża dostępność
Stosowany od stuleci do uszczelniania korków butelek i wykonywania odcisków pieczęci na ważnych dokumentach. Bardzo prostą metodą stopienia laku jest jego skruszenie do puszki aluminiowej i rozgrzanie nad palnikiem lub świeczką.
Ostatnie egzemplarze
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!