Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
Glukoamylaza Zobacz większe
Glukoamylaza

Glukoamylaza

    Nowy produkt

    Glukoamylaza to enzym scukrzający, tzn. rozkłada skrobię do glukozy z ześrutowanego żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu itp. Drożdże w trakcie procesu fermentacji nie są w stanie przerobić skrobi na alkohol, jedynie glukozę. Enzym więc jest niezbędny do przygotowania zacieru.

    Więcej szczegółów

    Duża dostępność

    16 Przedmioty

    Najniższa cena produktu z dnia

    Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

    11,90 zł brutto

    brutto

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Glukoamylaza to enzym scukrzający, tzn. rozkłada skrobię do glukozy z ześrutowanego żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu itp. Drożdże w trakcie procesu fermentacji nie są w stanie przerobić skrobi na alkohol, jedynie glukozę. Enzym więc jest niezbędny do przygotowania zacieru.

    SKŁAD PRODUKTU:

    Enzym glukoamylaza

    PRODUCENT:

    Browin sp. z o.o. sp.k.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    W naczyniu podgrzej wodę do temperatury 85-95°C, dodaj śrutę wybranego zboża w proporcji: 1 kg śruty na 3-4 L wody. Dokładnie wymieszaj, a po 15-30 minutach dodaj alfa-amylazę w ilości 0,9 g na 1 kg śruty, w celu upłynnienia skrobi. Utrzymuj temperaturę mieszaniny na poziomie 95°C w ciągu 1 godziny, stale mieszając. Roztwór powinien mieć pH 4,0-4,5. Po tym czasie zostaw zacier do wystudzenia, by osiągnął temperaturę 60°C i dodaj glukoamylazę w ilości 1,1 g na 1 kg śruty, w celu dalszego rozłożenia skrobi na cukry proste. Utrzymuj temperaturę mieszaniny przez 1,5 godziny. Poziom scukrzenia powinien wynosić około 15°Blg. Roztwór należy wystudzić do 30°C. Następnie dodaj saszetkę z drożdżami gorzelniczymi, a następnie tak przygotowany zacier poddaj fermentacji przez okres 3-7 dni, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu drożdży.

    ZAWARTOŚĆ NETTO:

    4g

    DODATKOWE INFORMACJE:

    Do gorzelnictwa i piwowarstwa

    Na 3,5 kg śruty

    Polecane

    Go top