Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
Drożdże gorzelnicze TURBO KOJI Zobacz większe
Drożdże gorzelnicze TURBO KOJI
Drożdże gorzelnicze TURBO KOJI Drożdże gorzelnicze TURBO KOJI Drożdże gorzelnicze TURBO KOJI

Drożdże gorzelnicze TURBO KOJI 50 g (bez zacierania!)

  • Data ważności: 2024-07-05

Nowy produkt

Drożdże turbo Koji - aktywne suszone drożdże gorzelnicze z oryginalnym azjatyckim szczepem Rhizopus oryzae oraz enzymami - pozwalają na fermentację nastawów skrobiowych: z mąki, ześrutowanych zbóż (ryżu, kukurydzy, pszenicy itp.) bez zacierania na gorąco. 

Więcej szczegółów

Chwilowy brak towaru

Najniższa cena produktu z dnia

Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

9,99 zł brutto

brutto

Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Drożdże turbo Koji - aktywne suszone drożdże gorzelnicze z oryginalnym azjatyckim szczepem Rhizopus oryzae oraz enzymami - pozwalają na fermentację nastawów skrobiowych: z mąki, ześrutowanych zbóż (ryżu, kukurydzy, pszenicy itp.) bez zacierania na gorąco. 

Oryginalny, azjatycki szczep Rhizopus oryzae - pomaga przeprowadzić proces scukrzania skrobi.

Do surowców skrobiowych - mieszanka przeznaczona jest do fermentacji mąki, ześrutowanych zbóż (ryżu, kukurydzy, pszenicy).

Z dodatkiem enzymów - Turbo Koji to produkt zawierający enzymy: alfa-amylazę upłynniającą skrobię oraz glukoamylazę rozkładająca skrobię do glukozy.

Zacieranie na zimno - przy użyciu Turbo Koji zacieranie prowadzimy w temperaturze 25-30°C nie jak w przypadku zacierania na gorąco 60-70°C.

Bez konieczności dodawania pożywek - mieszanka nie wymaga dodatku pożywek do nastawu. Jej skład zapewnia optymalną fermentację.

SKŁAD PRODUKTU:

glukoamylaza, drożdże gorzelnicze, grzyby Rhizopus oryzae 20%, alfa-amylaza

PRODUCENT:

Browin sp. z o.o. sp.k.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w suchym miejscu, w temp. pokojowej.

Do pojemnika fermentacyjnego wlej 15L wody o temp. 45°C, wsyp 7 kg mąki lub 7 kg ześrutowanego *zboża (kukurydzy, pszenicy, jęczmienia, żyta, ryżu itp.) i dokładnie wymieszaj.
W przypadku zbóż wskazane jest zalanie ich wrzątkiem.
Nastaw uzupełnij wodą do 25 L. Jeśli temp. całości mieści się w przedziale 30-35°C na powierzchni nastawu rozsyp zawartość saszetki. Po 15 minutach zamieszaj. Pozostaw do fermentacji w temp. 25-30°C przez około 21 dni.

ZAWARTOŚĆ NETTO:

50g

DODATKOWE INFORMACJE:

*Wskazówka:

Im bardziej rozdrobniony będzie surowiec, tym skrobia w zbożach będzie bardziej dostępna dla enzymów, które rozłożą je na fermentowalne przez drożdże cukry proste. 

Polecane

Go top