Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
PektoEnzym suszony 6g Zobacz większe
PektoEnzym suszony 6g

PektoEnzym suszony 6g

    Nowy produkt

    Pektoenzym suszony to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Dodatek Pektoenzymu powoduje rozluźnienie struktury owocu, co w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu. Zaletą tego produktu jest to, że utrzymuje stałą aktywność do użycia w ciągu całego okresu przydatności przy przechowywaniu w temperaturze pokojowej.

    Więcej szczegółów

    Ostatnie egzemplarze

    1 Przedmiot

    Ostatnie egzemplarze!

    Najniższa cena produktu z dnia

    Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

    6,00 zł brutto

    brutto

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Pektoenzym suszony to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Dodatek Pektoenzymu powoduje rozluźnienie struktury owocu, co w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu. Zaletą tego produktu jest to, że utrzymuje stałą aktywność do użycia w ciągu całego okresu przydatności przy przechowywaniu w temperaturze pokojowej.

    SKŁAD PRODUKTU:

    Enzym pektolityczny

    PRODUCENT:

    Browin Sp. z o.o. Sp. k.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    Rozdrobnione owoce zalej niewielką ilością wody (1-2 L na 10 kg owoców) o temperaturze 40°C dla owoców jagodowych i 80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy. Pektoenzym rozpuść w 100 ml wody o temp. pokojowej. Gdy temperatura masy owoców spadnie do 40°C, dodaj rozpuszczony preparat. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu na 9-15 godz. Po tym czasie tłocz sok.

    ZAWARTOŚĆ NETTO:

    6g

    DODATKOWE INFORMACJE:

    Na 10-20 kg owoców

    Łatwiejsze tłoczenie soku i klarowanie wina

    Polecane

    Go top