Szczep drożdży produkujący aromatyczne wina, idelny do Gewurztraminer, Sauvignon i Semillon. Drożdże pracują w temp. 14-30°C, produkują glicerol w ilości niskiej do średniej, tolerancja na alkohol do 14,5%ABV pod warunkiem prowadzenia...
Duża dostępność
Szczep drożdży do win białych, posiada zdolność metabolizowania kwasu jabłkowego na poziomie 30-35%.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Szczep drożdży do win owocowych, czerwonych. Względnie neutralny szczep produkujący subtelne poziomy aromatu i smaku. Tolerancja na alkohol do 15%.
Duża dostępność
Szczep drożdży idealny do słodkich win białych, deserowych win, z winogron oraz cydru. Produkują wysoki poziom aromatów owocowych oraz glicerolu - podnosząc poziom słodyczy. Drożdże pracują powoli od 21 dni dla win stołowych do 35 dni...
Duża dostępność
Szczep drożdży idealny do win czerwonych, cierpkich, młodych w stylu Beaujolais, Valpolicella.
Duża dostępność
Drożdże suche idealne do win białych, produkują dobrze zbalansowane aromaty. Niski poziom alkoholi wyższych, estrów, glicerolu.
Duża dostępność
Szczep drożdży Saccharomyces Bayanus, do win wytrawnych, musujących. Polecane do produkcji cydrów i miodów pitnych- wysoka tolerancja na alkohol - do 18%.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Szczep drożdży Saccharomyces Bayanus idealny do wytrawnych win białych, win musujących. Wysoka tolerancja na alkohol do 18%. Neutralne w produkcji aromatu.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Szczep drożdży do win czerwonych o wyjątkowej złożoności smaku i aromatu. Wysoki poziom produkowanego glicerolu, tolerancja na alkohol do 13,5%
Duża dostępność
AVE SANTA - Ciemne, mocne, gęste i rozgrzewające piwo świąteczne. Intensywne słodowo melasowe smaki z nutą wanilii, połączone z rozgrzewającymi aromatami przypraw świątecznych, cynamonu goździka, kardamonu oraz pomarańczowym aromatem. Jednym słowem, świąteczne pierniki w płynie. Idealne rozgrzewa w chłodne zimowe wieczory.
High availability
Bardzo skuteczny środek dezynfekujący stosowany w USA. Dzięki silnym właściwościom pieniącym skutecznie penetruje wszystkie powierzchnie, dezynfekuje w ciągu 60sek. kontaktu. Może być nanoszony atomizerem, gąbką lub stosowany poprzez płukanie.
High availability
Odkryj niezwykłe doznania z Bourbon Barrel Smoked Imperial Baltic Porter - piwem, które wita ciemną barwą o głębokim czekoladowo-mahoniowym tonie. Wędzony aromat, uzupełniony nutami intensywnej kawy i ciemnej czekolady. Dodatek płatków po bourbonie dodaje unikalnego charakteru, wprowadzając delikatne akcenty drewna i wanilii. Ciesz się każdym łykiem tej...
High availability
Słód Pilzneński jest bogaty w enzymy i ma wysoką ekstraktywność. Używany samodzielnie lub razem z innymi słodami, jest idealnym słodem bazowym do wszelkiego rodzaju piw.
High availability
Coconut PASTRY IMPERIAL STOUT nowofalowy kuzyn znanego i lubianego Imperial Stouta. Sprawdź naszą wersję tego gatunku, wzbogaconą o niesamowite, naturalne aromaty kokosa! Przekonaj się sam “z czym to się je” i poczuj się jak Car XXI wieku!
High availability
Brewkit AIPA - American India Pale Ale, ikona rzemieślniczego piwowarstwa. Intensywnie chmielone piwo z wyraźną goryczką i nutami cytrusów oraz owoców tropikalnych pochodzącymi od współczesnych odmian chmielu.
Momentary lack of goods Availability date:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Brewkit APA do produkjcji piwa w stylu American Pale Ale. Połączenie delikatnie słodowego smaku o karmelowej nucie z aromatycznym bogactwem amerykańskiego chmielu Simcoe i Chinook. Wyraźny aromat cytrusowy uzyskany dzięki chmieleniu na zimno.
High availability
Brewkit Australian Pale Ale, do produkcji piwa w stylu Pale Ale, z wyraźną goryczką i niesamowitym aromatem. Chmiel Citra oraz pochodząca z Australii odmiana Melba, nadaje intensywny aromat owoców tropikalnych i cyrtusów.
High availability
Brewkit do produkcji piwa pszenicznego, w stylu Weissbier. Piwo delikatne, wręcz deserowe, w smaku dominuje słodowość lekko zrównoważona goryczką. Charakterystyczne dla tego stylu są nuty bananowo goździkowe pochodzące ze specjalnych szczepów drożdży.
High availability
Saison to belgijski styl piwa, tradycyjnie warzony w wiejskich browarach na okres żniw. Orzeźwiające jasne piwo z lekko owocowym aromatem i pikantnymi nutami pochodzącymi od belgijskich szczepów drożdży.
Momentary lack of goods Availability date:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!
To narzędzie jest dla Ciebie!