Niezwykła kombinacja smaków czekolady, orzechów i brązowego cukru wraz z unikalnym aromatem owoców.
Klasyczny irlandzki styl piwa. Czerwone "ale". Ciemnomiedziana barwa, wyraźna słodowość, niska goryczka piwa, delikatne nuty palonego jęczmienia. Chmielone na zimno angielskim chmielem Goldings.
Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
Ten belgijski słód nadaje piwu kawowego smaku i aromatu oraz wzmacnia barwę piwa. Stosowany do piw typu Porter, Stout, Brown Ale.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Słód melanoidynowy to produkt o intensywnym aromacie i smaku. Tworzy pełnię smakową piwa. Używany do wyrobu piw typu Scottish ales, Amber ales, Red Ales, Irish Ales, Bock, Doppelbock.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Starannie palony, aby dodać kawowo-brązowy kolor, aromat podobny do espresso.
Klasyczny angielski szczep do bitterów, bogaty profil smakowo-zapachowy, produkcja estrów na wysokim poziomie.
Szczep z południowej Belgii przeznaczony do piw w stylu biere blanche (witbier).
Uniwersalny szczep polecany do belgijskich piw klasztornych, profil smakowo-zapachowy charakterystyczny dla piw typu belgijski ale.
Klasyczny belgijski szczep dający typowe posmaki piw klasztornych. Bardzo ładny balans miedzy owocowymi estrami i przyprawowymi fenolami.
Hazy Daze zawiera zastrzeżoną mieszankę trzech szczepów Saccharomyces cerevisiae, z których wszystkie oferują wyjątkowy wkład w produkcję wyraźnych piw chmielowych. Spodziewaj się, że ta mieszanka rzuci obfite ilości estrów brzoskwini, moreli, nektaryny i grejpfrutów i osiągnie dobre odfermentowanie.
Filtry
Ładowanie...
Stalowe mieszadło ułatwiające natlenienie brzeczki przed fermentacją oraz przeprowadzenie tzw. "whirlpoola", czyli wprowadzenia brzeczki w ruch wirowy powodujący zbieranie się chmielin i osadów gorących w postaci stożka na dnie kotła. Proces ten wspomaga odfiltrowanie brzeczki.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Trójnik, część zamienna do Grainfather G30
Duża dostępność
Nakrętka zabezpieczająca do chłodnicy przeciwbieżnej Grainfather G30, część zamienna.
Duża dostępność
Szklana pokrywa - część zamienna do G30
Duża dostępność
Wąż silikonowy do chłodnicy G30 o długości jednego metra. Część zamienna.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!