Yeast: The Practical Guide to Beer Fermentation

Yeast - The Practical Guide to Beer Fermentation

Chris White with Jamil Zainasheff "Yeast . The practical Guide to Beer Fermentation. " Jeśli już wiesz jak wielkie znaczenie dla jakości piwa ma właściwa fermentacja - lektura tej książki to rzecz oczywista. Dokładna analiza szczepów i budowy drożdży, warunków sprzyjących właściwej ich pracy, smaków pożądanych i niepożądanych powstających w trakcie fermentacji. Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Cena:99,00 zł

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 9 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 9 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,80 zł.

Chris White with Jamil Zainasheff "Yeast . The practical Guide to Beer Fermentation. " Jeśli już wiesz jak wielkie znaczenie dla jakości piwa ma właściwa fermentacja - lektura tej książki to rzecz oczywista.

Dokładna analiza szczepów i  budowy drożdży, warunków sprzyjących właściwej ich pracy, smaków pożądanych i niepożądanych powstających w trakcie fermentacji. Od strony praktycznej wskazówki na temat natleniania brzeczki, temperatury i czasu fermentacji, starterów drożdżowych, pożywek itp.

Książka opisuje zagadnienie fermentacji zarówno dla piwowarstwa profesjonalnego jak i domowego.

Książka w j. angielskim
300 stron