Kuchnia

Domowy ser, własny chleb czy wędliny. Wszystko to do przygotowania, oprócz wiedzy, wymaga odpowiedniego sprzętu i składników. Znajdziesz tu formy serowarskie, podpuszczki, zakwasy do chleba, oraz wędliniarskie akcesoria przydatne w kuchni ambitnego rzemieślnika.

czytaj więcej
  • Chleb

    Zapach domowego chleba, chrupiąca skórka i masło na jeszcze ciepłej kromce. Tego nie kupisz w sklepie! Tylko domowy wypiek chleba pozwoli cieszyć się radością z prawdziwego pieczywa.

  • Jogurty

    Domowy jogurt to gwarancja smaku i zdrowia. Bez sztucznych dodatków, zagęszczaczy i stabilizatorów smaku. Tylko mleko i odpowiednie kultury bakterii, które najpierw zmienią je w pyszny, naturalny jogurt, a potem zadbają o odporność naszego organizmu.

  • Sery

    Samodzielny wyrób serów to doskonały sposób na powrót do korzeni w domowej kuchni. Twarogi, sery podpuszczkowe, sery twarde dojrzewające czy miękkie sery pleśniowe - wszystkie można zrobić samemu.

  • Wędliny

    Aromat i smak samodzielnie wędzonych wędlin, to niezwykła uczta dla zmysłów. Jeśli chesz uwędzić własną szynkę, kiełbasę, ser czy ryby, znajdziesz tu dodatki i akcesoria niezbędne do przygotowania tych rarytasów.

  • Kiszenie i fermentacja

    Fermentacja mlekowa czyli popularne kiszenie, to jeden z najstarszych znanych ludzkości sposobów konserwowania żywności. Oprócz trwałości, żywa kiszonka posiada bogactwo probiotycznych bakterii, niezwykle zdrowych dla człowieka. Odkryj pasję kiszenia wykorzystując do tego dedykowane akcesoria!

  • Napoje

    Napoje - Lemoniady, podpiwki, zakwasy to idealne napoje na cieplejsze dni. Zdrowe, orzeźwiające i pyszne. Oprócz podniebienia, cieszą oko odpowiednio podane w eleganckich karafkach butelkach czy słojach.

Na naszym blogu

Chcesz zacząć warzyć piwo w domu, ale nic o tym nie wiesz? Zajrzyj na naszego bloga. Dzielimy się swoją wiedzą z tymi co stawiają pierwsze piwowarskie kroki, jak i z tymi co już warzą. Piwowarstwo domowe nie jest trudne!

Czy piwo może być zdrowe? Właściwości piwa - prawdy i mity

Czy piwo może być zdrowe? Właściwości piwa - prawdy i mity

Zapewne każdy z nas spotkał się z twierdzeniem szwajcarskiego lekarza, nazywanego ojcem współczesnej medycyny, Paracelsusa „Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną”. Ciężko nie zgodzić się z tym twierdzeniem,...
Data publikacji:
13
Sierpień
2021
Zobacz więcej
„Granaty”, czyli jak zminimalizować ryzyko wybuchu butelki

„Granaty”, czyli jak zminimalizować ryzyko wybuchu butelki

Robienie piwa w domu z roku na rok staje się popularniejsze. Coraz więcej osób może dumnie nazywać się piwowarem domowym, i wybiera one nieco trudniejszą, ale bardziej satysfakcjonującą drogę, niż kupno piwa w sklepie. Są jednak pewne aspekty piwowarstwa, które mogą zniechęcić do...
Data publikacji:
28
Lipiec
2021
Zobacz więcej
Chleb

Zapach domowego chleba, chrupiąca skórka i masło na jeszcze ciepłej kromce. Tego nie kupisz w sklepie! Tylko domowy wypiek chleba pozwoli cieszyć się radością z prawdziwego pieczywa.

Jogurty

Domowy jogurt to gwarancja smaku i zdrowia. Bez sztucznych dodatków, zagęszczaczy i stabilizatorów smaku. Tylko mleko i odpowiednie kultury bakterii, które najpierw zmienią je w pyszny, naturalny jogurt, a potem zadbają o odporność naszego organizmu.

Sery

Samodzielny wyrób serów to doskonały sposób na powrót do korzeni w domowej kuchni. Twarogi, sery podpuszczkowe, sery twarde dojrzewające czy miękkie sery pleśniowe - wszystkie można zrobić samemu.

Wędliny

Aromat i smak samodzielnie wędzonych wędlin, to niezwykła uczta dla zmysłów. Jeśli chesz uwędzić własną szynkę, kiełbasę, ser czy ryby, znajdziesz tu dodatki i akcesoria niezbędne do przygotowania tych rarytasów.

Kiszenie i fermentacja

Fermentacja mlekowa czyli popularne kiszenie, to jeden z najstarszych znanych ludzkości sposobów konserwowania żywności. Oprócz trwałości, żywa kiszonka posiada bogactwo probiotycznych bakterii, niezwykle zdrowych dla człowieka. Odkryj pasję kiszenia wykorzystując do tego dedykowane akcesoria!

Napoje

Napoje - Lemoniady, podpiwki, zakwasy to idealne napoje na cieplejsze dni. Zdrowe, orzeźwiające i pyszne. Oprócz podniebienia, cieszą oko odpowiednio podane w eleganckich karafkach butelkach czy słojach.

Yellow Drop icon Go top