Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
Zakwaska BIFIVIT Zobacz większe
Zakwaska BIFIVIT

Zakwaska BIFIVIT

    Nowy produkt

    Zakwaska Bifivit do domowego przygotowania jogurtu zawiera połączenie bakterii pałeczek kwasu mlekowego i bifidobakterii lactis (kultur obecnych w mleku kobiety karmiącej). Bifivit to sprawdzony przez lata produkt, który przez wiele osób jest używany jako pierwszy z fermentowanych produktów spożywczych dla dzieci od 6 miesiąca życia i dorosłych w każdym wieku.

    Więcej szczegółów

    Duża dostępność

    4 Przedmioty

    Szukasz zamiennika tego produktu?

    17,99 zł brutto

    brutto

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Zakwaska Bifivit do domowego przygotowania jogurtu zawiera połączenie bakterii pałeczek kwasu mlekowego i bifidobakterii lactis (kultur obecnych w mleku kobiety karmiącej). Bifivit to sprawdzony przez lata produkt, który przez wiele osób jest używany jako pierwszy z fermentowanych produktów spożywczych dla dzieci od 6 miesiąca życia i dorosłych w każdym wieku. Połączenie bakterii pałeczek kwasu mlekowego, bifidobakterii zapewnia delikatny, mało kwaśny smak, który uwielbiają dzieci. Od Bifivitu warto rozpocząć wprowadzanie produktów z ukwaszonego mleka w diecie dziecka.

    Jogurt uzyskany z Zakwaski Bifivit ze względu na bogactwo zawartych w nim kultur bakterii mogą z powodzeniem spożywać również osoby dorosłe. Przyjazne człowiekowi bakterie wchodzące w skład Bifivitu aktywnie rozmnażają się w mleku, zapewniając jogurt z żywą florą bakteryjną. Jogurt uzyskany z Zakwaski Bifivit zawiera nie tylko wysokie stężenie kultur bakterii ale również ich metabolity, które powstają w trakcie ukwaszania mleka (są to polisacharydy, witaminy, kwasy tłuszczowe, enzymy itd.)

    SKŁAD PRODUKTU:

    Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Streptococcus thermophilus, Lactobacillus paracasei.

    PRODUCENT:

    Wyprodukowano na Ukrainie przez OOO VIVO-AKTIV dla

    Gama-Tech, Al. Jerozolimskie 31 m 14, 00-508 Warszawa

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Przechowywać w temperaturze +2°C do +8°C

    Każda fiolka jest przeznaczona do ukwaszenia od 1 do 3 L mleka.

    1-3 L mleka zagotuj i ostudź do temp. +37-43°C. Dodaj zawartość fiolki. Naczynie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8 godzin. Gotowy jogurt wstaw do lodówki. Przechowuj go do 5 dni. Jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy.

    ZAWARTOŚĆ NETTO:

    Masa netto: 1 fiolka = 0,5 g

    Ilość fiolek w opakowaniu: 2

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g GOTOWEGO PRODUKTU:

    po przygotowaniu wg instrukcji na bazie mleka o zawartości 2% tłuszczu.

    Wartość energetyczna: 242 kJ/58 kcal

    Tłuszcz: 2,0g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4g

    Węglowodany: 5,9g
    w tym cukry: 5,6g

    Białko: 4,0g

    Sól: 0,13g

    DODATKOWE INFORMACJE:

    W skład Bifivitu wchodzą bifidobakterie, laktobakterie różnych szczepów. Bakterie te spełniają następujące funkcje:

    Bifidobacterie:

    -zawierają florę bakteryjną, w tym bifidobacterie lactis, obecne w mleku kobiety karmiącej

    -wykazują wysoką aktywność antagonistyczną wobec bakterii gnilnych i patogennych;

    -przez wytwarzanie organicznych kwasów tłuszczowych uczestniczą w utylizacji substratów pokarmowych i aktywacji przyściennego trawienia w przewodzie pokarmowym;

    -syntetyzują aminokwasy i białka, witaminę K, kwas pantotenowy, witaminy z grupy B : B1 – tiamina, B2 – ryboflawina, B3 – kwas nikotynowy, Bc – kwas foliowy , B6 – pirydoksyna;

    -sprzyjają wzmocnieniu procesów wchłaniania jonów wapnia, żelaza czy witaminy D

    Laktobakterie – pałeczki kwasu mlekowego:

    -w swoich procesach życiowych wchodzą w złożone interakcje z innymi mikroorganizmami, wskutek czego stłumieniu ulegają patogenne bakterie gnilne i ropne, względnie patogenne mikroorganizmy, przede wszystkim z rodzaju Proteus,

    -podczas normalnego metabolizmu, są zdolne wytwarzać kwas mlekowy, nadtlenek wodoru, produkować lizozym i inne substancje o działaniu antybiotycznym: reuterynę, plantaritsin, lactocidine, laktolin;

    -w żołądku i jelicie cienkim lactobakterie we współpracy z organizmem gospodarza są głównym mikrobiologicznym ogniwem tworzenia się kolonizacyjnej flory,

    -wykazują wysoką aktywność antagonistyczną wobec patogennych mikroorganizmów;

    Bifivit polecany jest dla:

    -osób w każdym wieku, w codziennej diecie,

    -dla dzieci od 6 miesiąca życia,

    -dla chcących dostarczyć do organizmu bifidobakterie i laktobakterie

    Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

    Odpowiedniki produktu

    • 17,99 zł Oczekiwanie na dostawę

      Jogurt – szeroko rozpowszechniony produkt o wspaniałym smaku świeżo ukwaszonego mleka. Ze wszystkich ukwaszanych produktów mlecznych to właśnie jogurt jest najbardziej popularnym produktem do codziennego spożywania.

      17,99 zł
      Do koszyka
      Więcej
      Oczekiwanie na dostawę
    • 17,99 zł Oczekiwanie na dostawę

      Zakwaska PROBIO JOGURT (dawniej Simbilakt) posiada największą liczbę kultur bakterii ze wszystkich oferowanych Zakwasek. Starter został opracowany z myślą o wzmocnieniu symbiotycznego działania kultur. Specjalnie dobrane proporcje laktobakterii i bifidobakterii, podobnie jak zwiększona ilość kultur w starterze, wyróżnia PROBIO JOGURT.

      17,99 zł
      Do koszyka
      Więcej
      Oczekiwanie na dostawę
    Yellow Drop icon Go top