Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Kultury bakteryjne do sera Mozzarella Zobacz większe
Kultury bakteryjne do sera Mozzarella

Kultury bakteryjne do sera Mozzarella

    Nowy produkt

    Kultury bakterii do wyrobu jednego z najsłynniejszych włoskich serów - Mozarrelli. Niezastąpionej do sałatek czy pizzy.

    Więcej szczegółów

    Chwilowy brak towaru

    22,00 zł brutto

    brutto

    Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Cechy produktu

    Surowce SerowarskieKultury serowe

    Kultury bakterii do wyrobu jednego z najsłynniejszych włoskich serów - Mozarrelli. Niezastąpionej do sałatek czy pizzy.

    SKŁAD PRODUKTU:

    Liofilizowane kultury bakterii mlekowych

    PRODUCENT:

    Wyprodukowano w UE

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Przechowywać w temperaturze do 4°C

    Podgrzać mleko do 42 °C dodać dodać kultury do mozzarelli, wymieszać, a gdy temperatura wynosi 38 °C dodać podpuszczkę.
    Skrzep powinien być gotowy po 18-20 minutach. Kroimy skrzep w kostkę 3 cm, delikatnie mieszamy i odstawiamy na 10-15min. Następnie delikatnie przy pomocy sita wyjmujemy skrzep i ugniatamy aby wycisnąć serwatkę. Pozostałą serwatkę podgrzewamy do ok 80°C. Zanurzamy pojedynczo przygotowane fragmenty skrzepu w gorącej serwatce na ok. 10sek, wyjmujemy i ugniatamy oraz rozciągamy skrzep, następnie ponownie zanurzmy na 10sek w gorącej serwatce. Czynność powtarzamy do uzyskania jednorodnej, elastycznej masy. W trakcie pierwszego ugniatania ser można posolić. Formujemy kulki i zanurzamy w zimnej wodzie na ok. 30min. Po wyjęciu z wody ser jest gotowy do spożycia.

    ZAWARTOŚĆ NETTO:

    10g

    DODATKOWE INFORMACJE:

    Produkt przeznaczony na 20L mleka

    Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

    Yellow Drop icon Go top