Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
Lipaza jagnięca 10g Zobacz większe
Lipaza jagnięca 10g

Lipaza jagnięca 10g

    Nowy produkt

    Lipaza to naturalny ekstrakt (pozyskiwany z gruczołów u podstaw języka jagniąt) rozkładający głównie kwasy tłuszczowe, które są odpowiedzialne za charakterystyczny smak niektórych serów. Lipaza w proszku jest produktem naturalnym, wolnym od wybielania, barwników, konserwantów.

    Więcej szczegółów

    Duża dostępność

    4 Przedmioty

    Szukasz zamiennika tego produktu?

    4,50 zł brutto

    brutto

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Cechy produktu

    Surowce SerowarskieDodatki

    Lipaza to naturalny ekstrakt (pozyskiwany z gruczołów u podstaw języka jagniąt) rozkładający głównie kwasy tłuszczowe, które są odpowiedzialne za charakterystyczny smak niektórych serów. Lipaza w proszku jest produktem naturalnym, wolnym od wybielania, barwników, konserwantów.

    Lipaza jagnięca tworzy  dobrze wyczuwalny, lekko pikantny smak i przyjemny zapach.

    Lipaza w proszku  stosowana jest w przemyśle mleczarskim do produkcji serów średnio i długo dojrzewających w celu przyspieszania ich dojrzewania i poprawiania aromatu serów.

    SKŁAD PRODUKTU:

    Lipaza jagnięca

    PRODUCENT:

    GAP FOOD ADDITIVES

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Dozowanie: 3 - 15 g na 100 litrów mleka

    Ilość użytej lipazy uzależniona jest od rezultatu, który chcemy osiągnąć - smak słodki, średni lub wyrazisty

    sery średnio i długo dojrzewające - 5-8 g ma 100 litrów mleka

    ser feta - 2 g na 100 litrów mleka

    śmietana - 1-2,5 g na 100 litrów mleka

    Lipazę dodaje się po dodaniu wszystkich dodatków (szczególnie barwnika), ale przed podpuszczką.

    ZAWARTOŚĆ NETTO:

    10 g

    Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

    Odpowiedniki produktu

    • 4,50 zł
      Surowce Serowarskie - Dodatki

      Lipaza to naturalny ekstrakt (pozyskiwany z gruczołów u podstaw języka cieląt) rozkładający głównie kwasy tłuszczowe, które są odpowiedzialne za charakterystyczny smak niektórych serów. Lipaza w proszku jest produktem naturalnym, wolnym od wybielania, barwników, konserwantów.

      4,50 zł
      Więcej
    • 4,50 zł
      Surowce Serowarskie - Dodatki

      Lipaza to naturalny ekstrakt (pozyskiwany z gruczołów u podstaw języka koźląt) rozkładający głównie kwasy tłuszczowe, które są odpowiedzialne za charakterystyczny smak niektórych serów. Lipaza w proszku jest produktem naturalnym, wolnym od wybielania, barwników, konserwantów.

      4,50 zł
      Więcej
    Yellow Drop icon Go top