Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
Podpuszczka mikrobiologiczna VEGE PLUS 50ml Zobacz większe
Podpuszczka mikrobiologiczna VEGE PLUS 50ml

Podpuszczka mikrobiologiczna VEGE PLUS 50ml

    Nowy produkt

    Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.
    11 kropli podpuszczki wystarcza na 10 litrów mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

    Więcej szczegółów

    Duża dostępność

    13 Przedmioty

    Szukasz zamiennika tego produktu?

    25,01 zł brutto

    brutto

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Cechy produktu

    Surowce SerowarskiePodpuszczki

    Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.
    11 kropli podpuszczki wystarcza na 10 litrów mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

    Skład produktu:

    Podpuszczka mikrobiologiczna, chlorek sodu, substancja konserwująca: benzoesan sodu E211

    Użycie:

    Do podgrzanego do 30°C mleka dodaj odpowiednią ilość chlorku wapnia, wcześniej rozpuszczonego w niewielkiej ilości przegotowanej wody. Wymieszaj i zostaw na 10 minut. Następnie podgrzej mleko do temperatury 37-38°C i dodaj odpowiednią ilość podpuszczki, wcześniej rozpuszczonej w 50 ml wody o temperaturze 37-38°C. Dokładnie wymieszaj. Zatrzymaj mieszanie i odczekaj 50-70 minut w celu wytworzenia zwartego skrzepu. Wytworzony skrzep pokrój w kostkę o boku ok. 1-1,5 cm. Wytworzone ziarno delikatnie wymieszaj i po ok. 5 minutach przełóż łyżką cedzakową do foremki wyłożonej chustą serowarską. Pozostaw ser na 20-24 godziny. Odwracaj go co kilka godzin.

    Producent:

    Wyprodukowano w UE

    Warunki przechowywania:

    Aby zminimalizować utratę aktywności należy przechowywać w szczelnym, chłodnym 5°C i suchym miejscu.

    Zawartość netto:

    50ml (11 kropli na 10L mleka)

    Dodatkowe informacje:

    Produkt wegetariański.

    Aktywność 250 000 MCU/ml

    Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

    Odpowiedniki produktu

    • 9,00 zł
      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Podpuszczka do produkcji serów. Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei. 1 g podpuszczki wystarcza na 20 litrów mleka. Sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

      9,00 zł
      Więcej
    • 11,00 zł
      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.5 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

      11,00 zł
      Więcej
    • 23,00 zł Oczekiwanie na dostawę
      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Natural Rennet to podpuszczka naturalna w płynie zawierająca dwa aktywne składniki, enzymy chymozynę i pepsynę. Proporcja pomiędzy tymi dwoma enzymami zależy od wieku żołądka cielęcego. Standardowo wynosi około 80% chymozyny i 20% pepsyny.

      23,00 zł
      Do koszyka
      Więcej
      Oczekiwanie na dostawę
    Yellow Drop icon Go top