Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
Podpuszczka naturalna 50 ml Zobacz większe
Podpuszczka naturalna 50 ml

Podpuszczka naturalna 50 ml

  • Data ważności: 2022-05-16

Nowy produkt

Naturalna płynna podpuszczka pozyskana z chymozyny i pepsyny z trawieńców cielęcych to gwarancja zdrowego składu, delikatnego smaku i zachwycającego aromatu domowych serów!

Więcej szczegółów

Duża dostępność

4 Przedmioty

Szukasz zamiennika tego produktu?

11,00 zł brutto

brutto

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

Surowce SerowarskiePodpuszczki

Kochasz domowe serowarstwo? Chcesz wykonać swój pierwszy ser? Ta podpuszczka zagwarantuje Ci dużą wydajność i prostotę użycia! Naturalna płynna podpuszczka pozyskana z chymozyny i pepsyny z trawieńców cielęcych to gwarancja zdrowego składu, delikatnego smaku i zachwycającego aromatu domowych serów! Wykonując go w domu raz — już nigdy nie sięgniesz po te dostępne na sklepowych półkach! Z użyciem tego produktu wyprodukujesz we własnym domu zarówno świeże, jak i dojrzewające sery ze świeżego mleka krowiego (także niskopasteryzowanego do 74°C), koziego oraz owczego. Prostota użycia podpuszczki, którą dozuje się niezwykle łatwo bez odważania, sprawi, że domowe serowarstwo stanie się dziennie proste! Podpuszczka sprzedawana w buteleczce o pojemności 50 ml wystarczy od 105 do 260 L mleka w zależności od wytwarzanego rodzaju sera. Jej aktywność 1: 10 000 U pozwoli Ci na wykorzystanie jedynie od 8 do 20 kropel na 2 L mleka!

Skład produktu:

Naturalna podpuszczka cielęca, substancje konserwujące: chlorek sodu, benzoesan sodu.

Użycie:

1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej ilości mleka. Przed dodaniem podpuszczki do mleka o temp. 35-38°C, należy rozcieńczyć ją w 50 ml wody. (Zalecane dozowanie: 8-20 kropel (ok. 0,4 ml - 0,95 ml) na 2 L mleka.
2. Zgodnie ze stosowanym przepisem, w odpowiednim momencie dodaj podpuszczkę do podgrzanego do temp. 35-38 °C mleka (szczegółowe informacje znajdziesz w naszych przepisach na sery).
3. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu na około 15-40 minut.

Uwagi dodatkowe:

Zaleca się dodatek chlorku wapnia (CaCl2) w ilościach ok. 1-10 g/10 L mleka, w zależności od rodzaju przygotowywanego sera. Chlorek wapnia wzbogaca mleko, zwiększa uzysk sera i ułatwienia pracę podpuszczce.

Producent:

Wyprodukowano w UE

Warunki przechowywania:

Produkt przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze 4-8°C.

Zawartość netto:

50ml (4-10 kropel na 1L mleka)

Dodatkowe informacje:

Aktywność:1:10 000 U
Wydajność produktu: 105 - 260 L mleka.

Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

Inni klienci kupili również

Odpowiedniki produktu

  • 9,00 zł
    Surowce Serowarskie - Podpuszczki

    Podpuszczka do produkcji serów. Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei. 1 g podpuszczki wystarcza na 20 litrów mleka. Sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

    9,00 zł
    Więcej
  • 25,01 zł
    Surowce Serowarskie - Podpuszczki

    Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.11 kropli podpuszczki wystarcza na 10 litrów mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

    25,01 zł
    Więcej
  • 23,00 zł Oczekiwanie na dostawę
    Surowce Serowarskie - Podpuszczki

    Natural Rennet to podpuszczka naturalna w płynie zawierająca dwa aktywne składniki, enzymy chymozynę i pepsynę. Proporcja pomiędzy tymi dwoma enzymami zależy od wieku żołądka cielęcego. Standardowo wynosi około 80% chymozyny i 20% pepsyny.

    23,00 zł
    Do koszyka
    Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
Yellow Drop icon Go top