Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
Podpuszczka naturalna 50ml GAP Zobacz większe
Podpuszczka naturalna 50ml GAP

Podpuszczka naturalna 50ml GAP

    Nowy produkt

    Natural Rennet to podpuszczka naturalna w płynie zawierająca dwa aktywne składniki, enzymy chymozynę i pepsynę. Proporcja pomiędzy tymi dwoma enzymami zależy od wieku żołądka cielęcego. Standardowo wynosi około 80% chymozyny i 20% pepsyny.

    Więcej szczegółów

    Chwilowy brak towaru

    Szukasz zamiennika tego produktu?

    23,00 zł brutto

    brutto

    Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Cechy produktu

    Surowce SerowarskiePodpuszczki

    Podpuszczka naturalna pozyskiwana jest z żołądków ssących cieląt. Zawiera dwa aktywne składniki: chymozynę i pepsynę. Podpuszczka cielęca pozwala na wytworzenie mocnego i zwartego skrzepu, a także wykazuje aktywność proteolityczną podczas dojrzewania sera. Produkt doskonale sprawdzi się do produkcji serów różnych gatunków.

    Natural Rennet to podpuszczka naturalna w płynie zawierająca dwa aktywne składniki, enzymy chymozynę i pepsynę. Proporcja pomiędzy tymi dwoma enzymami zależy od wieku żołądka cielęcego. Standardowo wynosi około 80% chymozyny i 20% pepsyny.

    SKŁAD PRODUKTU:

    Podpuszczka naturalna

    PRODUCENT:

    GAP FOOD ADDITIVES

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Przechowywać w temperaturze do 7°C

    Dozowanie: 15 - 25ml na 100 litrów mleka.

    Zaleca się uprzednie rozcieńczenie podpuszczki w przegotowanej i wystudzonej wodzie.

    ZAWARTOŚĆ NETTO:

    50ml

    DODATKOWE INFORMACJE:

    Aktywność ?150 IMCU/ml (1:10 000 MCU)

    Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

    Odpowiedniki produktu

    • 9,00 zł
      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Podpuszczka do produkcji serów. Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei. 1 g podpuszczki wystarcza na 20 litrów mleka. Sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

      9,00 zł
      Więcej
    • 11,00 zł
      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.5 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

      11,00 zł
      Więcej
    • 25,01 zł
      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.11 kropli podpuszczki wystarcza na 10 litrów mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

      25,01 zł
      Więcej
    Yellow Drop icon Go top