Opinie i oceny klientów
Opinie i oceny klientów
Nowy produkt
Natural Rennet to podpuszczka naturalna w płynie zawierająca dwa aktywne składniki, enzymy chymozynę i pepsynę. Proporcja pomiędzy tymi dwoma enzymami zależy od wieku żołądka cielęcego. Standardowo wynosi około 80% chymozyny i 20% pepsyny.
Chwilowy brak towaru Data dostępności:
0 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Szukasz zamiennika tego produktu?
Surowce Serowarskie | Podpuszczki |
Podpuszczka naturalna pozyskiwana jest z żołądków ssących cieląt. Zawiera dwa aktywne składniki: chymozynę i pepsynę. Podpuszczka cielęca pozwala na wytworzenie mocnego i zwartego skrzepu, a także wykazuje aktywność proteolityczną podczas dojrzewania sera. Produkt doskonale sprawdzi się do produkcji serów różnych gatunków.
Natural Rennet to podpuszczka naturalna w płynie zawierająca dwa aktywne składniki, enzymy chymozynę i pepsynę. Proporcja pomiędzy tymi dwoma enzymami zależy od wieku żołądka cielęcego. Standardowo wynosi około 80% chymozyny i 20% pepsyny.
SKŁAD PRODUKTU:
Podpuszczka naturalna
PRODUCENT:
GAP FOOD ADDITIVES
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w temperaturze do 7°C
Dozowanie: 15 - 25ml na 100 litrów mleka.
Zaleca się uprzednie rozcieńczenie podpuszczki w przegotowanej i wystudzonej wodzie.
ZAWARTOŚĆ NETTO:
50ml
DODATKOWE INFORMACJE:
Aktywność ?150 IMCU/ml (1:10 000 MCU)
Podpuszczka do produkcji serów. Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei. 1 g podpuszczki wystarcza na 20 litrów mleka. Sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.
Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.5 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.
Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.11 kropli podpuszczki wystarcza na 10 litrów mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!