Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
Jelita naturalne baranie - kaliber 18/20mm, 15m Zobacz większe
Jelita naturalne baranie - kaliber 18/20mm, 15m

Jelita naturalne baranie - kaliber 18/20mm, 15m

    Nowy produkt

    Jelita naturalne baranie o kalibracji 18/20mm.
    Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy.
    Jelita idealnie nadają się do cienkich kiełbasek. To właśnie z nich przyrządzane są: frankfurterki, kabanosy.

    Więcej szczegółów

    Duża dostępność

    2 Przedmioty

    Ostatnie egzemplarze!

    Szukasz zamiennika tego produktu?

    14,50 zł brutto

    brutto

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Jelita naturalne baranie o kalibracji 18/20mm.
    Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy.
    Jelita idealnie nadają się do cienkich kiełbasek. To właśnie z nich przyrządzane są: frankfurterki, kabanosy.
    Średnio na 1 kg farszu mięsnego potrzeba ok. 4,6 m jelita w zależności od jego różnicy w kalibracji oraz rodzaju przygotowywanej kiełbasy (wpływ na zużycie jelita ma np. grubość kawałków mięsnych, konsystencja farszu). 

    Przechowywanie:

    Przed otwarciem - przechowywać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu, najlepszym miejscem będzie lodówka, ich przechowywanie tam przedłuża ich przydatność do spożycia.

    Po otwarciu - zalecana temperatura przechowywania 0 - 14°C. Nieużyte do domowej produkcji kiełbasy jelita możesz zamrozić, co sprawi że po odmrożeniu będą idealnie nadawały się do kolejnej partii wyrobu.

    Sposób użycia:

    Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 min. w wodzie o temperaturze ok 30°C.

    Długość jelit należy mierzyć po uprzednim namoczeniu ich w wodzie. Jest to jedyny obiektywny sposób miary (po kalibracji, a przed zasoleniem). Uzyskanie najbardziej wiarygodnego wyniku nie odbywa się po naciągnięciu jelit i przyłożeniu ich do miarki.

    Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

    Odpowiedniki produktu

    • 16,00 zł

      Jelita naturalne wieprzowe o kalibracji 28/30mm. Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy. Jelita idealnie nadają się dla kiełbasy polskiej. To właśnie z nich przyrządzane są kiełbasy: "Śląska", surowa polska, "Rzeszowska", biała kiełbasa czy też kiełbaska 'Grilli' z Finlandii, 'Bratwurst' z Niemiec.

      16,00 zł
      Więcej
    Yellow Drop icon Go top