Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich...
Duża dostępność
Szczep drożdży górnej fermentacji polecany szczególnie do piw o wysokiej gęstości brzeczki takich jak IPA, Porter, Russian Imperial Stout, Imperial IPA. Produkują piwa dość wytrawne z zachowaniem wyraźnego profil słodu i chmielu. Delikatny estrowy charakter.
Wyeast 1028 London Ale, piwa przy użyciu tego szczepu drożdży posiadają treściwy smak oraz wytrawne zakończenie, a jednocześnie rześkość i odrobinę owocowych nut. Często używany do mocniejszych rodzajów piw typu Ale.
White Labs WLP001 California Ale PurePitch® Next Generation - szczep drożdży górnej fermentacji znany z czystego profilu smakowego fermentowanych piw, o niskim poziomie wytwarzania estrów. Podkreśla chmielowy charakter piwa. Drożdże niezwykle wszechstronne, możliwość zastosowania do prawie każdego piwa typu Ale.
Uniwersalny chmiel Citra o intensywnym aromacie cytrusów i tropikalnych owoców, stosowany do gotowania i chmielenia na zimno. Chmiel Citra słynie z wysokiej zawartości Geraniolu, którego biotransformacja chmielu przez drożdże zmienia w...
Duża dostępność
Chmiel o kuszących właściwościach aromatycznych, nowa amerykańska odmiana opracowana w 2012 roku wywodząca się z chmielu Simcoe. Ze względu na aromatyczną intensywność bywa nazywany "Citrą na sterydach", wnosi mieszankę aromatów mango, cytryny, owoców tropikalnych oraz ziemisto - żywicznych.
Chmiel o właściwościach uniwersalnych. Nadaje charakterystyczny żywiczny aromat i cytrusowe nuty. Goryczka zdecydowana z lekko żywicznym odcieniem. Polecany do piw górnej fermentacji, Pale Ale, AIPA. Stosowany również do chmielenia na zimno.
Chmiel Nectaron nowozelandzka odmiana rodzonej siostry Waimea. Został opracowany we współpracy z nowozelandzką Plant & Food Research, zajęło to ponad 17 lat. Necatron® ma ogromny aromat ananasa, brzoskwini, grejpfruta i marakui. Doskonale nadaje się do każdego piwa owocowego i bardzo dobrze sprawdza się podczas chmielenia na zimno.
Talus dostarcza bogate aromaty różowego grejpfruta, skórki cytrusów, suszonych róż, żywicy sosnowej, owoców tropikalnych i szałwii. Odważny profil smakowy wywodzi się ze korzeni Sabro HBC438. Imponujące cytrusowe, kwiatowe, drzewne i owocowe aromaty świetnie sprawdzą się w piwach typu single hop oraz w połączeniu z innymi nowofalowymi chmielami.
Muślinowa siateczka wielokrotnego użycia. Idealna do gotowania chmielu i innych przypraw, chmielenia na zimno oraz do wyparzania słodów specjalnych.
Duża dostępność
Słód Pszeniczny zapewnia świeżość i typowy smak piwa pszenicznego. Jest produkowany wyłącznie z wysokiej jakości pszenicy browarnej. Ponieważ ma wyższą zawartość białka niż słód pilzneński, nadaje się nie tylko do produkcji typowych piw...
Duża dostępność
Jaśniejsza wersja słódu pszenicznego, zapewnia świeżość i typowy smak piwa pszenicznego. Jest produkowany wyłącznie z wysokiej jakości pszenicy browarnej. Ponieważ ma wyższą zawartość białka niż słód pilzneński, nadaje się nie tylko do produkcji typowych piw pszenicznych, ale także poprawia pełnię i pianę wszystkich stylów piwa z górnej fermentacji
Drożdże piwne w angielskim stylu, bardzo szybko fermentujące. Wytwarzają zrównoważone nuty owocowe i kwiatowe. Ze względu na swoją siłę flokulacji mają tendencję do wytwarzania piwa o większej klarowności. Idealny do szerokiej gamy...
Duża dostępność
Drożdże górnej fermentacji eksponujące słodową podstawę piwa. Dodatkowo nadają piwu estrowy profil typowy dla angielskich piw typu ale - nuty owocowe.
Czysty i świeży w smaku szczep uwydatniający w gotowym piwie chmielowość jak również i słodowość. Polecany do wszystkich amerykańskich piw typu ale.
White Labs WLP051 California Ale V PurePitch® Next Generation - Produkuje dużo estrów, kojarzących się z wiśnią i jabłkiem, szczep ma więcej podobieństw do szczepu English Ale niż WLP001 California Ale Yeast®. Zwykle pozostawia w gotowym piwie resztkowe związki siarki podobne do piwa typu lager.
Słód Pale Ale nadaje brzeczce złotego koloru i głębokiego smaku słodowego. Często używany w połączeniu ze słodem pilzneńskim w celu nadania głębszego smaku słodowego oraz wzmocnienia barwy piwa. Używany do produkcji wszelkiego rodzaju...
Duża dostępność
Belgijski Pale Ale nadaje brzeczce złotego koloru i głębokiego smaku słodowego. Często używany w połączeniu ze słodem pilzneńskim w celu nadania głębszego smaku słodowego oraz wzmocnienia barwy piwa. Używany do produkcji wszelkiego rodzaju piw pale ale, bitter, amber.
Słód Pale Ale to idealna podstawa dla wielu różnych stylów angielskiego Ale i wielu innych piw, które wymagają pełniejszego, złotego koloru, ale także bardziej pełnego smaku.
Podstawowy słód o niskiej barwie do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, udział w zasypie może stanowić 100% . Jego smak i aromat jest zwykle opisywany jako słodowy, lekko orzechowy i słodki.
Duża dostępność
Podstawowy słód do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%. Słód wyprodukowany z najlepszych odmian jęczmienia jarego dwurzędowego. Słód doskonale nadaje się do zacierania metodą infuzyjną. Wystarczająca siła enzymatyczna pozwala używać słód w 100% zasypu.
Słód Pilzneński jest bogaty w enzymy i ma wysoką ekstraktywność. Używany samodzielnie lub razem z innymi słodami, jest idealnym słodem bazowym do wszelkiego rodzaju piw.
Podstawowy słód o niskiej barwie do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, udział w zasypie może stanowić 100% . Jego smak i aromat jest zwykle opisywany jako słodowy, lekko orzechowy i słodki.
Duża dostępność
Podstawowy słód do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%. Słód wyprodukowany z najlepszych odmian jęczmienia jarego dwurzędowego. Słód doskonale nadaje się do zacierania metodą infuzyjną. Wystarczająca siła enzymatyczna pozwala używać słód w 100% zasypu.
Słód Pilzneński jest bogaty w enzymy i ma wysoką ekstraktywność. Używany samodzielnie lub razem z innymi słodami, jest idealnym słodem bazowym do wszelkiego rodzaju piw.
Wielofunkcyjny, niewymagający spłukiwania, środek czyszczący do dezynfekcji sprzętu, fermentorów i butelek. Aktywny tlen minimalizuje czas kontaktu i gwarantuje higieniczne czyszczenie.
Duża dostępność
Słód Pale Ale nadaje brzeczce złotego koloru i głębokiego smaku słodowego. Często używany w połączeniu ze słodem pilzneńskim w celu nadania głębszego smaku słodowego oraz wzmocnienia barwy piwa. Używany do produkcji wszelkiego rodzaju...
Duża dostępność
Belgijski Pale Ale nadaje brzeczce złotego koloru i głębokiego smaku słodowego. Często używany w połączeniu ze słodem pilzneńskim w celu nadania głębszego smaku słodowego oraz wzmocnienia barwy piwa. Używany do produkcji wszelkiego rodzaju piw pale ale, bitter, amber.
Słód Pale Ale to idealna podstawa dla wielu różnych stylów angielskiego Ale i wielu innych piw, które wymagają pełniejszego, złotego koloru, ale także bardziej pełnego smaku.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!