Słynny szczep drożdży piwnych z Weihenstephan w Niemczech, stosowany na całym świecie w przemyśle piwowarskim. W-34/70 pozwala na warzenie piwa dolnej fermentacji z dobrą równowagą aromatów kwiatowych i owocowych oraz gwarantuje czysty...
Duża dostępność
Glukoza to surowiec używany do przeprowadzania refermentacji w butelkach.
Duża dostępność
Chmiel o kuszących właściwościach aromatycznych, nowa amerykańska odmiana opracowana w 2012 roku wywodząca się z chmielu Simcoe. Ze względu na aromatyczną intensywność bywa nazywany "Citrą na sterydach", wnosi mieszankę aromatów mango,...
Duża dostępność
Standardowe kapsle złote 26 mm do zamykania butelek. Zawartość opakowania - 100 sztuk
Duża dostępność
Uszczelka do wszystkich standardowych zamknięć patentowych.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Uniwersalny chmiel Citra o intensywnym aromacie cytrusów i tropikalnych owoców, stosowany do gotowania i chmielenia na zimno. Chmiel Citra słynie z wysokiej zawartości Geraniolu, którego biotransformacja chmielu przez drożdże zmienia w...
Duża dostępność
Idealne drożdże do belgijskich piw typu Ales (blond, dubbel, tripel, quadrupel) i mocnych angielskich Ale (np. Imperial Stout). S-33 dobrze też sprawdzą się w NEIPA.
Duża dostępność
Słód Pilzneński jest bogaty w enzymy i ma wysoką ekstraktywność. Używany samodzielnie lub razem z innymi słodami, jest idealnym słodem bazowym do wszelkiego rodzaju piw.
Duża dostępność
Płatki owsiane dodawane min do piw w stylu: white beers, grand cru, lambic. Wpływają na pełnię smakową piwa, wyrazisty smak oraz nadają kremowej konstystencji . Używany do zacierania wraz ze słodami w podstawowym zasypie.
Duża dostępność
Płatki pszeniczne jako alternatywa dla słodu pszenicznego, zapewniają przyjemną słodycz pszenicy w gotowym piwie, zwiększają ciało oraz poprawiają pianę. Używane do zacierania wraz ze słodami w podstawowym zasypie.
Duża dostępność
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!
To narzędzie jest dla Ciebie!