Słynny szczep drożdży piwnych z Weihenstephan w Niemczech, stosowany na całym świecie w przemyśle piwowarskim. W-34/70 pozwala na warzenie piwa dolnej fermentacji z dobrą równowagą aromatów kwiatowych i owocowych oraz gwarantuje czysty...
Duża dostępność
Drożdże dolnej fermentacji do piw typu lager. Niska produkcja siarki podczas fermentacji.Dobrze wyeksponowane smaki słodu i chmielu.
Szczep typowy dla piw dolnej fermentacji w stylu Czeskim.
White Labs WLP800 Pilsner Lager PurePitch® Next Generation - klasyczny szczep drożdży wywodzący się z Czech. Idealny do klasycznych piw jasnych dolnej fermentacji o słodowym charakterze. Ten szczep produkuje czyste, rześkie piwo, które jest nieco wytrawne ze słodowym finiszem.
Chmiel o kuszących właściwościach aromatycznych, nowa amerykańska odmiana opracowana w 2012 roku wywodząca się z chmielu Simcoe. Ze względu na aromatyczną intensywność bywa nazywany "Citrą na sterydach", wnosi mieszankę aromatów mango,...
Duża dostępność
Uniwersalny chmiel Citra o intensywnym aromacie cytrusów i tropikalnych owoców, stosowany do gotowania i chmielenia na zimno. Chmiel Citra słynie z wysokiej zawartości Geraniolu, którego biotransformacja chmielu przez drożdże zmienia w Citronellol, bardzo poszukiwany i pożądany przez piwowarów związek aromatyzujący w owocowych IPA.
Chmiel o właściwościach uniwersalnych. Nadaje charakterystyczny żywiczny aromat i cytrusowe nuty. Goryczka zdecydowana z lekko żywicznym odcieniem. Polecany do piw górnej fermentacji, Pale Ale, AIPA. Stosowany również do chmielenia na zimno.
Glukoza to surowiec używany do przeprowadzania refermentacji w butelkach.
Duża dostępność
Uszczelka do wszystkich standardowych zamknięć patentowych.
Duża dostępność
Standardowe kapsle złote 26 mm do zamykania butelek. Zawartość opakowania - 100 sztuk
Duża dostępność
Uniwersalny chmiel Citra o intensywnym aromacie cytrusów i tropikalnych owoców, stosowany do gotowania i chmielenia na zimno. Chmiel Citra słynie z wysokiej zawartości Geraniolu, którego biotransformacja chmielu przez drożdże zmienia w...
Duża dostępność
Chmiel o kuszących właściwościach aromatycznych, nowa amerykańska odmiana opracowana w 2012 roku wywodząca się z chmielu Simcoe. Ze względu na aromatyczną intensywność bywa nazywany "Citrą na sterydach", wnosi mieszankę aromatów mango, cytryny, owoców tropikalnych oraz ziemisto - żywicznych.
Chmiel o właściwościach uniwersalnych. Nadaje charakterystyczny żywiczny aromat i cytrusowe nuty. Goryczka zdecydowana z lekko żywicznym odcieniem. Polecany do piw górnej fermentacji, Pale Ale, AIPA. Stosowany również do chmielenia na zimno.
Chmiel Nectaron nowozelandzka odmiana rodzonej siostry Waimea. Został opracowany we współpracy z nowozelandzką Plant & Food Research, zajęło to ponad 17 lat. Necatron® ma ogromny aromat ananasa, brzoskwini, grejpfruta i marakui. Doskonale nadaje się do każdego piwa owocowego i bardzo dobrze sprawdza się podczas chmielenia na zimno.
Talus dostarcza bogate aromaty różowego grejpfruta, skórki cytrusów, suszonych róż, żywicy sosnowej, owoców tropikalnych i szałwii. Odważny profil smakowy wywodzi się ze korzeni Sabro HBC438. Imponujące cytrusowe, kwiatowe, drzewne i owocowe aromaty świetnie sprawdzą się w piwach typu single hop oraz w połączeniu z innymi nowofalowymi chmielami.
Idealne drożdże do belgijskich piw typu Ales (blond, dubbel, tripel, quadrupel) i mocnych angielskich Ale (np. Imperial Stout). S-33 dobrze też sprawdzą się w NEIPA.
Duża dostępność
Specjalistyczne drożdże piwowarskie dają intensywne owocowe i fenolowe smaki - zwłaszcza nuty bananowe, goździkowe i pieprzowe. Nadają się do szerokiej gamy piw na bazie pszenicy i owocowo-korzennych stylów.
Klasyczny belgijski szczep dający typowe posmaki piw klasztornych. Bardzo ładny balans miedzy owocowymi estrami i przyprawowymi fenolami.
Klasyczny szczep do produkcji piw belgisjkich typu Dubbel, Tripel oraz innych piw klasztornych. Zapewnia ładną równowagę złożonych estrów owocowych i fenoli, dzięki czemu jest pożądana do stosowania również w innych piwach w stylu belgijskim. Wysoka tolerancja na alkohol.
Płatki owsiane dodawane min do piw w stylu: white beers, grand cru, lambic. Wpływają na pełnię smakową piwa, wyrazisty smak oraz nadają kremowej konstystencji . Używany do zacierania wraz ze słodami w podstawowym zasypie.
Duża dostępność
Słód Pilzneński jest bogaty w enzymy i ma wysoką ekstraktywność. Używany samodzielnie lub razem z innymi słodami, jest idealnym słodem bazowym do wszelkiego rodzaju piw.
Duża dostępność
Podstawowy słód do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, jego udział w zasypie może stanowić 100%. Słód wyprodukowany z najlepszych odmian jęczmienia jarego dwurzędowego. Słód doskonale nadaje się do zacierania metodą infuzyjną. Wystarczająca siła enzymatyczna pozwala używać słód w 100% zasypu.
Podstawowy słód o niskiej barwie do wyrobu piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji, udział w zasypie może stanowić 100%. Jego smak i aromat jest zwykle opisywany jako słodowy, lekko orzechowy i słodki.
Płatki pszeniczne jako alternatywa dla słodu pszenicznego, zapewniają przyjemną słodycz pszenicy w gotowym piwie, zwiększają ciało oraz poprawiają pianę. Używane do zacierania wraz ze słodami w podstawowym zasypie.
Duża dostępność
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!