Podpuszczka do serów, 5x1g

Podpuszczka do serów 5x1g

Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei. Więcej szczegółów

Produkt na magazynie

Cena:7,50 zł

Nie ma punktów za ten produkt.

Podpuszczka do produkcji serów. Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.

Cechy produktu:

Podpuszczka mikrobiologiczna do wyrobu serów
1g podpuszczki wystarcza na 20 litrów mleka.

Składniki:

Podpuszczka mikrobiologiczna

Producent:

Wyprodukowano w UE

Sposób przygotowania i warunki przechowywania:

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu


Sposób użycia:
1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez ciebie ilości mleka.
2. Rozpuść ją w 50 ml wody.
3. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj rozpuszczoną podpuszczkę do mleka.
4. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu.

Zawartość netto:

5 x 1g