Simbilakt kultury jogurtowe

VIVO Zakwaska PROBIO JOGURT

Skład Simbilakt Vivo jeszcze szczególnie polecany dla osób chcących wzmocnić odporność organizmu. Jogurt przygotowany z użyciem tej Zakwaski można wprowadzić do diety każdego z nas, a szczególnie zalecany jest w trakcie lub po chorobie, albo jako profilaktyka dla osób, które często cierpią na infekcje bakteryjne. Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Cena:17,99 zł

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy. Twój koszyk wyniesie 1 punkt lojalnościowy które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,20 zł.

Skład Simbilakt Vivo jeszcze szczególnie polecany dla osób chcących wzmocnić odporność organizmu. Jogurt przygotowany z użyciem tej Zakwaski można wprowadzić do diety każdego z nas, a szczególnie zalecany jest w trakcie lub po chorobie, albo jako profilaktyka dla osób, które często cierpią na infekcje bakteryjne.

Cechy produktu:

Kultura bakterii do wyrobu jogurtu

Składniki:

LAKTOZA (Z MLEKA), sacharoza, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus lactis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus brevis, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus plantarum, Streptococcus thermophilus, Propionibacterium freudenreichii.

Producent:

Wyprodukowano na Ukrainie

Sposób przygotowania i warunki przechowywania:

Przechowywać w temp. 2-8°C

Każda fiolka przeznaczona jest do ukwaszenia od 1 - 3L mleka

Zawartość netto:

2 fiolki x 1g = 2g

Wzmocniona flora

Zakwaska PROBIO JOGURT (dawniej Simbilakt) posiada największą liczbę kultur bakterii ze wszystkich oferowanych Zakwasek. Starter został opracowany z myślą o wzmocnieniu symbiotycznego działania kultur. Specjalnie dobrane proporcje laktobakterii, bifidobakterii i bakterii kwasu propionowego, podobnie jak zwiększona ilość kultur w starterze, wyróżnia PROBIO JOGURT. Uzyskany jogurt zawiera duże stężenie aktywnych kultur bakterii. Zawarta w produkcie flora niekorzystnie wpływa na patogenne bakterie i grzyby, wytwarzając duże stężenie kwasu mlekowego i naturalnych substancji antagonizujących patogeny.

Gwarancja naturalności

Jogurt przygotowany z Zakwaski PROBIO JOGURT zgodnie z instrukcją na opakowaniu nie zawiera zagęstników, mleka w proszku, barwników, cukru (przygotowany w domu zawiera tylko naturalnie występujące cukry). Domowy jogurt wolny jest więc od wszelkich zbędnych dodatków, gwarantując naturalność produktów. Dzięki użyciu Zakwaski otrzymujemy smaczny i maksymalnie świeży ukwaszony produkt mleczny.

Dla kogo

PROBIO JOGURT można wprowadzić do diety codziennej osób w każdym wieku (w tym dla dzieci od +1 roku życia), jak i również w celu dostarczenia żywej flory bakteryjnej np. w związku z leczeniem czy przebytą antybiotykoterapią.

PROBIO JOGURT polecany jest:

  • dla chcących wprowadzić do diety produkty bogate w laktobakterie i bifidobakterie
  • dla osób w każdym wieku w diecie codziennej,
  • dla dzieci od 1 roku życia
  • dla kobiet
  • po leczeniu, antybiotykoterapii