Twaróg VIVO kultury mleczne

VIVO Zakwaska do TWAROGU

Nieocenionym atutem twarogu jest wysoka zawartość pełnowartościowego białka i minerałów, niezbędnych zarówno w trakcie wzrostu (dzieci, ciąża), jak i w postaci codziennej diety czy jako uzupełnienie niedoborów (sport, seniorzy). Dzięki zawartości białka i minerałów takich jak wapń i fosfor, sprzyja wzrostowi i rozwojowi szkieletu, mięśni oraz innych tkanek. Więcej szczegółów

Produkt na magazynie

Cena:17,99 zł

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy. Twój koszyk wyniesie 1 punkt lojalnościowy które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,20 zł.

Nieocenionym atutem twarogu jest wysoka zawartość pełnowartościowego białka i minerałów, niezbędnych zarówno w trakcie wzrostu (dzieci, ciąża), jak i w postaci codziennej diety czy jako uzupełnienie niedoborów (sport, seniorzy). Dzięki zawartości białka i minerałów takich jak wapń i fosfor, sprzyja wzrostowi i rozwojowi szkieletu, mięśni oraz innych tkanek.

Cechy produktu:

Kultura bakterii do wyrobu twarogu

Składniki:

LAKTOZA (Z MLEKA), sacharoza, liofilizowane szczepy bakterii: Lactococcus lactis subsp. Lactis, Lactococcus lactis subsp. Cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis.

Ilość bakterii w 1g: bakterie kwasu mlekowego ok. 7mld

Producent:

Wyprodukowano na Ukrainie

Sposób przygotowania i warunki przechowywania:

Przechowywać w temp. 2-8°C

Każda fiolka przeznaczona jest do ukwaszenia od 1 - 3L mleka

Zawartość netto:

2 fiolki x 0,5g = 1g

Niezbędnik w diecie

Twaróg to niezbędny produkt dietetyczny, polecany w diecie kobiet w ciąży i karmiących, dzieci od 6 miesiąca do 18 roku życia, oraz osób uprawiających sport jak i seniorów. Takie wskazania wiążą się z wysoką zawartością pełnowartościowego białka i minerałów, niezbędnych zarówno w trakcie wzrostu (dzieci, ciąża), jak i w postaci codziennej diety, czy jako uzupełnienie niedoborów (sport, seniorzy). Dzięki wysokiej zawartości pełnowartościowego białka mleka i minerałów (szczególnie wapnia i fosforu) twaróg sprzyja wzrostowi i rozwojowi szkieletu, mięśni oraz innych tkanek. Właśnie dlatego jest zalecanym źródłem białka i minerałów dla kobiet w ciąży i karmiących matek, które mają zwiększone zapotrzebowanie na te składniki.

Unikalna kombinacja kultur bakterii

Bakteryjny zakwas do sera składa się z kombinacji homofermentacyjnych (Lactococcus lactis ssp. Lactis, Lactococcus lactis ssp.. Cremoris) , heterofermentujących (Lactococcus lactis ssp.. Diacetylactis) i mezofilnych paciorkowców mlekowych (Streptococcus salivarius ssp. Thermophilus). Ta mieszanina kultur ma dużą aktywność do wytwarzania kwasu i tworzy duże ilości diacetylu i acetoiny, dwutlenku węgla, lotnych kwasów tłuszczowych. Streptococcus salivarius ssp. thermophilus przyspiesza proces fermentacji mleka. Produkt końcowy uzyskany przy pomocy tego zakwasu ma wyraźny smak i zapach fermentowanego mleka.

Twaróg Vivo polecany jest dla:

  • kobiet w ciąży i karmiących,
  • osób uprawiających sport, lub mających zwiększony wysiłek fizyczny,
  • osób w każdym wieku, w codziennej diecie,
  • dzieci od 6 miesiąca życia,
  • dla dzieci i młodzieży w wieku 1-18 lat,
  • seniorów,
  • osób po kontuzji, złamaniach,