Streptosan kultury jogurtowe

VIVO Zakwaska ENTERO JOGURT

Wyróżniającą, charakterystyczną cechą jogurtu uzyskanego z Zakwaski Streptosan jest zawartość bakterii Enterocooccus faecium, która jest charakterystyczna dla normalnej biocenozy jelitowej długo żyjących stulatków w Abchazji. Szczep ten jest jednym z głównych składników mikroflory kaukaskich ukwaszonych produktów mlecznych - jogurtów maconi i serów suluguni. Więcej szczegółów

Produkt na magazynie

Cena:17,99 zł

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy. Twój koszyk wyniesie 1 punkt lojalnościowy które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,20 zł.

Wyróżniającą, charakterystyczną cechą jogurtu uzyskanego z Zakwaski Streptosan jest zawartość bakterii Enterocooccus faecium, która jest charakterystyczna dla normalnej biocenozy jelitowej długo żyjących stulatków w Abchazji. Szczep ten jest jednym z głównych składników mikroflory kaukaskich ukwaszonych produktów mlecznych - jogurtów maconi i serów suluguni.

Cechy produktu:

Kultura bakterii do wyrobu jogurtu

Składniki:

LAKTOZA (Z MLEKA), sacharoza, liofilizowane szczepy bakterii: Enterococcus faecium, Streptococcus thermophilus-ST-21, Lactococcus (lactis ssp. cremoris, lactis ssp. lactis, lactis ssp. lactis var. diacetylactis).

Ilość bakterii w 1g: bakterie kwasu mlekowego ok. 7-9mld

Producent:

Wyprodukowano na Ukrainie

Sposób przygotowania i warunki przechowywania:

Przechowywać w temp. 2-8°C

Każda fiolka przeznaczona jest do ukwaszenia od 1 - 3L mleka

Zawartość netto:

2 fiolki x 0,5g = 1g