Opinie i oceny klientów
Opinie i oceny klientów
Nowy produkt
Drożdże piwne w angielskim stylu, bardzo szybko fermentujące. Wytwarzają zrównoważone nuty owocowe i kwiatowe. Ze względu na swoją siłę flokulacji mają tendencję do wytwarzania piwa o większej klarowności. Idealny do szerokiej gamy amerykańskich i angielskich piw, w tym piw chmielowych. Specjalnie przystosowane do piw fermentowanych w zbiornikach cylindryczno-stożkowych.
Duża dostępność
322 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Szukasz zamiennika tego produktu?
Do piw | APA | |
Do piw | IPA | |
Do piw | Pale Ale | |
Rodzaj | Ale | |
Producent | Fermentis | |
Odfermentowanie | Średnie | |
Tolerancja na alkohol | 11% | |
Rodzaj Szczepu | Saccharomyces cerevisiae | |
Typ | Suche |
Drożdże piwne w angielskim stylu, bardzo szybko fermentujące. Wytwarzają zrównoważone nuty owocowe i kwiatowe. Ze względu na swoją siłę flokulacji mają tendencję do wytwarzania piwa o większej klarowności. Idealny do szerokiej gamy amerykańskich i angielskich piw, w tym piw chmielowych. Specjalnie przystosowane do piw fermentowanych w zbiornikach cylindryczno-stożkowych.
CECHY PRODUKTU:
Zastosowanie surowca: Angielskie Ale, IPA, APA, Pale Ale
Temperatura fermentacji: 12-25°C optymalnie 15-20°C
Flokulacja: wysoka
Odfermentowanie: 74-82%
Tolerancja na alkohol: 9-11%
Dozowanie: saszetka na ok 20-30L
SKŁADNIKI:
Drożdże (Saccharomyces cerevisiae)
Czynnik rehydratacyjny (emulgator) E491
PRODUCENT:
Fermentis Division of S.I.Lesaffre
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA::
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Przed zadaniem drożdży zaleca się sporządzenie kremu drożdżowego: na powierzchnię przegotowanej wody , wystudzonej do temp. ok 23°C wsypać zawartość opakowania. Odstawić pod przykryciem na 15min. Następnie wymieszać. Tak przyrządzoną gestwę drożdżową zadać do fermentora.
ZAWARTOĆ NETTO:
11,5g
Drożdże górnej fermentacji eksponujące słodową podstawę piwa. Dodatkowo nadają piwu estrowy profil typowy dla angielskich piw typu ale - nuty owocowe.
Czysty i świeży w smaku szczep uwydatniający w gotowym piwie chmielowość jak również i słodowość. Polecany do wszystkich amerykańskich piw typu ale.
Szczep drożdży pochodzący z północnej Kalifornii, bardziej owocowy niż WLP001, mniejszy stopień odfermentowania niż WLP001 co daje bardziej treściwe piwa.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!