Opinie i oceny klientów
Opinie i oceny klientów
Nowy produkt
Brett Blend # 2: Bit O 'Funk zawiera dwa szczepy Saccharomyces z Brett Blend # 1 (OYL-210) do burzliwej fermentacji i jest wzbogacony Brettanomyces bruxellensis w celu rozwoju klasycznej, "funkforward Brett" podczas wtórnej fermentacji. Wytworzenie nut „funky” zajmie dłuższy czas (3 miesiące lub dłużej)
Chwilowy brak towaru Data dostępności:
0 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Szukasz zamiennika tego produktu?
Do piw | Wild Ale | |
Rodzaj | Ale | |
Rodzaj | Dzikie Drożdże | |
Producent | Omega Yeast | |
Odfermentowanie | Wysokie | |
Tolerancja na alkohol | 11% | |
Rodzaj Szczepu | Brettanomyces | |
Rodzaj Szczepu | Saccharomyces cerevisiae | |
Typ | Płynne |
Brett Blend # 2: Bit O 'Funk zawiera dwa szczepy Saccharomyces z Brett Blend # 1 (OYL-210) do burzliwej fermentacji i jest wzbogacony Brettanomyces bruxellensis w celu rozwoju klasycznej, "funkforward Brett" podczas wtórnej fermentacji. Wytworzenie nut „funky” zajmie dłuższy czas (3 miesiące lub dłużej)
Ten szczep wykazuje dodatni wynik testu na gen STA1, wskaźnik Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus i jest zdolny do fermentacji dekstryn, co powoduje bardzo wysokie odfermentowanie.
CECHY PRODUKTU:
Zastosowanie surowca: Wild Ale
Temperatura fermentacji: 20-27°C
Flokulacja: bardzo niska
Odfermentowanie: 85+%
Tolerancja na alkohol: 11%
Dozowanie: 1 saszetka na 19L brzeczki o gęstości 14,7°BLG (OG=1.060)
SKŁADNIKI:
Woda, drożdże, ekstrakt słodowy jęczmienny, chmiel
Informacja o alergenach:
Ekstrakt słodowy zawiera gluten
PRODUCENT:
Omega Yeast Labs, LLC
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 2-3°C).
1.Wyjąć z lodówki 3h przed zadaniem i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej.
2.Wymieszaj potrząsając przez 30s
3.Zdezynfekuj opakowanie przed otwarciem
4.Oderwij górną część w wyznaczonym miejscu i dodaj do dobrze napowietrzonej brzeczki.
ZAWARTOĆ NETTO:
100ml
Niezwykła mieszanka pięciu szczepów dzikich drożdży Brettanomyces bruxellensis. Każdy ze szczepów wnosi bardzo wyraźne aromaty owoców tropikalnych, bukiet cytryn, ananasa, guawy, mango i estrów papai. Ich kombinacja powoduje intensywny i unikatowy efekt smakowy.
Funktown Pale Ale to mieszanka szczepu Vermont Ale i unikalnego szczepu STA1 + Saccharomyces cerevisiae. Połączenie estrów cytrusowych, brzoskwiniowego, ananasowego i mango tworzy niepowtarzalny profil smakowo-zapachowy, który uzupełnia każde piwo chmielowe. Ta mieszanka wykazuje niską aktywność diastatyczną.
Jeden ze słynnych szczepów brett browaru Colorado oraz dwa szczepy, które wcześniej były klasyfikowane jako Brett (ale obecnie są znane jako Saccharomyces), dają intensywne aromaty owoców tropikalnych, które dobrze komponują się z owocowymi chmielami aromatycznymi. Pamiętaj, że intensywność aromatu nieco zanika podczas kondycjonowania.
Brett Blend # 3: Bring on Da Funk składa się z dwóch szczepów Saccharomyces z Brett Blend # 1 (OYL-210) wzbogaconych zarówno Brettanomyces bruxellensis i Brettanomyces lambicus, a także dwa dodatkowe szczepy Brettanomyces ze słynnego browaru Brett Colorado oraz dwa szczepy Brett od „intensywnego” belgijskiego źródła.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!